В целом с посылом в данном случае согласна.
Ну как же без "но" )
Я не против льгот для детей сирот, даже если они слабее по уму, чем другие.
Просто если такой ребенок не пройдет на бюджет, то за него никто не заплатит. Некому будет оплачивать его учебу.
розкажу історію. два роки тому я вступила до медичного коледжу. і вчилась зі мною дівчинка, яка вступила за квотою, як сирота. подробиць не знаю, здається тато десь у неї є, але офіційно вона сирота. і вчилась вона непогано, навіть краще деяких, хто на бюджет пройшов. їй викладачі і одяг, взуття збирали, навіть халат купляли за свої гроші (ми на заняттях повинні бути в халатах і шапочках), допомагали продуктами. коротше, носились, як з писаною торбою. в листопаді їй виповнюється 18 років і вона просто перестає ходити на заняття. і все. як не вмовляли, скільки бесід не проводили, вона не хотіла вчитись. знайшла собі хлопця, коли відрахували, переїхала до нього жити. от питається, чого було не вчитись? отримувала соціальну стипендію (до речі, діти АТО-вців теж її отримують, не залежно від оцінок), жила безкоштовно в гуртожитку, отримувала пенсію (що сиротам виплачують, а вона немаленька). а так, зайняла чиєсь бюджетне місце.
після цього випадку, у мене сумнівне ставлення до пільг для таких дітей, можете закидати мене помідорами.