Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Пасха  (Прочитано 269388 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

mishonok

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 13287
  • Спасибо: 527
  • Стать: Жіноча
  • "Всё - сбудется, стоит только расхотеть"
Re: Пасха
« Reply #2130 : 10 Квітня 2015, 12:50:39 »
Девчонки, а на чем окрошку делаете?
для меня в идеале березовый квас, настоянный на ячмене, ну а там уж как придется)
люблю её в любых исполнениях O:-)

Марfуша

  • Модератор
  • ★SuperStar★
  • *****
  • Повідомлень: 11785
  • Спасибо: 2224
Re: Пасха
« Reply #2131 : 10 Квітня 2015, 12:51:12 »
вообщем если сразу мерзлыми грызть, то будет самое то :D

потерплю я с окрошкой до начала сезона овощей, да и цены тогда будут хоть адекватные)
так они ж в соленой воде прекрасно размерзаются. я даже салат с такими делала  :super:

Анечка2010

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 9338
  • Спасибо: 1001
  • Стать: Жіноча
  • Часто он-лайн, но не всегда у компа ;)
Re: Пасха
« Reply #2132 : 10 Квітня 2015, 12:53:48 »
вообщем если сразу мерзлыми грызть, то будет самое то :D

потерплю я с окрошкой до начала сезона овощей, да и цены тогда будут хоть адекватные)
;D Мы тоже особо не увлекаемся, но на праздники хочеЦЦА  O:-)

В детстве мама всегда готовила или на сыворотке, или на березовом квасе. А я готовлю на воде, мужу не нравится ни сыворотка, ни квас :(
Часто он-лайн, но не всегда у компа ;)

mishonok

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 13287
  • Спасибо: 527
  • Стать: Жіноча
  • "Всё - сбудется, стоит только расхотеть"
Re: Пасха
« Reply #2133 : 10 Квітня 2015, 13:01:59 »
;D Мы тоже особо не увлекаемся, но на праздники хочеЦЦА  O:-)

с этим праздником "золотая" окрошка выходит :walldash:

Chayka

  • Новичок
  • *
  • Повідомлень: 22
  • Спасибо: 15
  • Стать: Жіноча
  • Лариса 0507375085 0966626363
Re: Пасха
« Reply #2134 : 10 Квітня 2015, 13:29:02 »
Вот очень вкусная:
Вам знадобиться:
•   1 кг борошна
•   500 мл молока
•   1 пакетик (11 г) сухих дріжджів або 60 г свіжих пресованих
•   5 яєць
•   280-300 г + 1 ст. ложка цукрового піску
•   300 г вершкового масла
•   150-200 г родзинок без кісточок
•   цедра 1 лимона
1/3 ч. ложки солі
Для глазурі:
•   1 яєчний білок
•   4-5 ст. ложок з гіркою цукрової пудри
•   1 ст. ложка лимонного соку
Спосіб приготування:
1.   Просійте борошно і додайте дріжджі.
Підігрійте молоко (не кип’ятіть) і розтопіть в молоці масло.
2.   Додайте 280-300 г цукрового піску (в залежності від бажаної солодкості) до молока з маслом. Остудіть отриману суміш до 30°С.
3.   Вилийте молоко з маслом в борошно.
Примітка: Якщо ви використовуєте свіжі пресовані дріжджі, розкришите їх трохи і залийте тепленьким молоком (30°С), щоб покрило. Почекайте трохи, поки дріжджі не розчиняться повністю і потім додайте до борошна разом з маслом, цукром і молоком, що залишилося.
4.   На посипаній борошном дошці або в мисці вимісіть тісто до гладкості, поки воно не перестане приставати до рук або країв посуду (біля 15 хвилин).
5.   Накрийте ємність з тістом кришкою, плівкою або рушником і поставте в тепле місце.
6.   Вимийте родзинки, обсушіть і обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
7.   Відокремте жовтки від білків. Один жовток відкладіть для обмазування.
Коли об’єм тіста збільшиться удвічі (на це піде 75-90 хвилин), введіть в тісто жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру.
8.   Збийте білки в міцну піну. Під кінець збивання додайте до білків сіль.
9.   Додайте в тісто збиті білки. Додавайте білки невеликими порціями і добре вимішуйте тісто руками на дошці або в мисці. Важливо: не додавайте борошно, навіть якщо вам здається, що тісто дуже рідке й липке.
10.   Покладіть в тісто родзинки і цедру і ретельно перемішайте. Знову поставте підходити. Готовність тіста визначайте так: тісто, що добре вибродило, збільшується в об’ємі в 2,5 рази; при натисканні на нього пальцем воно повільно, а не швидко вирівнюється; поверхня тіста опукла, воно має приємний спиртовий запах.
Нагрійте духовку до 180°С.
11.   Форму для випічки добре змастіть маслом. Щоб готова паска легше виймалася з форми, вистеліть дно і стінки форми папером для випічки або промасленим папером.
12.   Коли тісто підійде другий раз (на це піде 75-90 хвилин), злегка обімніть його (випустіть накопичений вуглекислий газ), наповніть форму для випічки до третини її об’єму кулькою з тіста і поставте в тепле місце мінімум на 15-20 хвилин. Форму з тістом накрийте серветкою.
Коли тісто у формі добре розстоїться, тобто значно збільшиться в об’ємі і займе 3/4 об’єму форми, змастіть поверхню тіста відкладеним жовтком і випікайте 40-50 хвилин. Час випікання залежить від величини форми. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.
13.   Для глазурі просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком. Відкладіть 1 ст. ложку пудри для підсипання.
14.   Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш. Глазур повинна бути досить густою. Якщо вона рідкувата, додайте ще цукрової пудри.
Покрийте паску отриманою глазур’ю і прикрасьте. Глазур сохне декілька годин, але можна її підсушити і в духовці при температурі 80-100°С.
3-4 паски загальною вагою близько 2,2 кг
Час приготування: 6 год.

« Останнє редагування: 10 Квітня 2015, 13:30:55 від Chayka »

florida

  • Местный житель
  • ****
  • Повідомлень: 277
  • Спасибо: 28
  • Стать: Жіноча
  • 0638662022 Лиля
Re: Пасха
« Reply #2135 : 10 Квітня 2015, 13:29:58 »
;D Мы тоже особо не увлекаемся, но на праздники хочеЦЦА  O:-)

В детстве мама всегда готовила или на сыворотке, или на березовом квасе. А я готовлю на воде, мужу не нравится ни сыворотка, ни квас :(
Я тоже готовлю окрошку на воде и добавляю майонез,  в общем жидкое оливье  :))

таняz

  • Гість
Re: Пасха
« Reply #2136 : 10 Квітня 2015, 13:31:16 »
а у меня не получились, выкинула все ???
один только запах огуречный остался, а так мягкие и водянистые  :negative:
и у меня так же и салат потом жуешь с отвращением с этими  мятыми хряпками.

Инуська

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 15890
  • Спасибо: 938
  • Стать: Жіноча
  • 0630758224 *тортики*
Re: Пасха
« Reply #2137 : 10 Квітня 2015, 13:32:13 »
Я так примерно и думала себе...
Спасибо под авку!
Сделаю по вашему рецептику! А сколько примерно запекать надо?
Ой,я даже не под скажу,смотря какой кусок  :-\ Может час,потом открываю фольгу и прокалываю ножом.Если сок светлый,то готово )

Инуська

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 15890
  • Спасибо: 938
  • Стать: Жіноча
  • 0630758224 *тортики*
Re: Пасха
« Reply #2138 : 10 Квітня 2015, 13:34:00 »
Девочки,взяла в Сильпо огурцы тепличные  по 30 грн,длинные правда,но пахнут так же как и Экстра по 49,А на рынке такие же тепличные  50  :walldash: Пекинская по 38  ;)
« Останнє редагування: 10 Квітня 2015, 13:47:44 від Инуська »

Chayka

  • Новичок
  • *
  • Повідомлень: 22
  • Спасибо: 15
  • Стать: Жіноча
  • Лариса 0507375085 0966626363
Re: Пасха
« Reply #2139 : 10 Квітня 2015, 13:34:28 »
огромное спасибо за рецептик (ответ 2139)  (вчера днем случайно на него наткнулась) вечером пекла по нем - ВСЕ ПОЛУЧИЛОСЬ (делала с сырыми львовскими дрожжами) !!! Отлично подошли, пышные  и не порвало в духовке, тесто очень вкусное (пробовала сырое, испеченые еще не пробовала. но думаю будут вкусными). Единственное у меня пошло не 1 кг, а где-то 1,8 кг муки. 

Lenavary

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 1925
  • Спасибо: 445
  • Стать: Жіноча
  • 0*930773801 , 0*978537038
Re: Пасха
« Reply #2140 : 10 Квітня 2015, 13:35:22 »
Я тоже готовлю окрошку на воде и добавляю майонез,  в общем жидкое оливье  :))
^-^ия тоже только воду  и майонез  ,пробовала  на квасе  и со сметаной делала,  совсем не то  :-[
Мои СП  http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=28637.60    Ответ #64
покрытие  гель лаком ст. Подусовка  ))
ДЖЕРЕЛИЯ  -25 %   https://rebenok.cn.ua/index.php?topic=83343.0

Инуська

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 15890
  • Спасибо: 938
  • Стать: Жіноча
  • 0630758224 *тортики*
Re: Пасха
« Reply #2141 : 10 Квітня 2015, 13:38:15 »
^-^ия тоже только воду  и майонез  ,пробовала  на квасе  и со сметаной делала,  совсем не то  :-[
А я воду и сметану,с майонезом не люблю,а на квасе пробовала,ели ложку проглотила  :D

Lenavary

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 1925
  • Спасибо: 445
  • Стать: Жіноча
  • 0*930773801 , 0*978537038
Re: Пасха
« Reply #2142 : 10 Квітня 2015, 13:40:31 »
А я воду и сметану,с майонезом не люблю,а на квасе пробовала,ели ложку проглотила  :D
мне  со сметаной  вечно мало соли  ,хоть я ее и не особо   :)
Мои СП  http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=28637.60    Ответ #64
покрытие  гель лаком ст. Подусовка  ))
ДЖЕРЕЛИЯ  -25 %   https://rebenok.cn.ua/index.php?topic=83343.0

Инуська

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 15890
  • Спасибо: 938
  • Стать: Жіноча
  • 0630758224 *тортики*
Re: Пасха
« Reply #2143 : 10 Квітня 2015, 13:42:13 »
мне  со сметаной  вечно мало соли  ,хоть я ее и не особо   :)
ну так соль добавь  :D

☆Лама ☆

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 3810
  • Спасибо: 393
  • Стать: Жіноча
  • 097*5717709 Ирина 093*5404174 вайбер
Re: Пасха
« Reply #2144 : 10 Квітня 2015, 13:44:10 »
девочки,ну вы молодчинки-столько вкусностей у вас уже тут  O:-) :super:

п.с.я сегодня редиску по 45 грн.кило видела,собираемся на шашлыки на пасху-думала может взять(хоть мы ее так рано никогда не покупаем)да меня и отговорили-женщина говорит отравилась ею.так решила что и не буду брать  :)