Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Пасха  (Прочитано 244346 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ира_Н.

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 4639
  • Спасибо: 437
  • Стать: Жіноча
  • +380506338402
Re: Пасха
« Reply #6180 : 12 Травня 2024, 09:36:28 »
цього року робила вперше молдвський козонак. Бомба. Це пасхальний пиріг, який печуть у Румунії, Молові та Болгарії. Дуже смачно, просто дуже.
Поділіться, будь ласка, рецептом!
Перманентный макияж , оформление бровей http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=90125.0

Dgessica

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 8231
  • Спасибо: 1028
  • Стать: Жіноча
Re: Пасха
« Reply #6181 : 13 Травня 2024, 19:09:31 »
Воістіну воскрес! Робила в цьому році найленівішу з холодильника , дуже легко та швидко, всім сподобалась, також робила сирну з розпушувачем і содою, вийшла дуже смачна, але зовсім низенька ( не піднялась, на жаль). Цікаво, у когось вийшла сирна?
Сирну не робили якось ніколи, лише як запіканку. Але творог він сам по собі завжди смачний, а якщо із сухофруктами, сметаною і т.д., то звісно бомба буде  :super: Також хочу щось творожне трішки пізніше зробити, не обов"язково ж паску.
А ось цю ліниву борошняну від Kurabiye знайшла і посилання залишила, хочу спробувати, потренуватися так би мовити  :D
Але там набагато більше дріжджів, наскільки запам"ятала, десь чи не у 5 разів, то не знаю....

Dgessica

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 8231
  • Спасибо: 1028
  • Стать: Жіноча
Re: Пасха
« Reply #6182 : 13 Травня 2024, 19:11:03 »
цього року робила вперше молдвський козонак. Бомба. Це пасхальний пиріг, який печуть у Румунії, Молові та Болгарії. Дуже смачно, просто дуже.
Ооо!!! )))) Тоді з цікавістю чекаємо у записничку  :daisy:

Kurabiye

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 3757
  • Спасибо: 853
Re: Пасха
« Reply #6183 : 15 Травня 2024, 00:14:11 »
Поділіться, будь ласка, рецептом!

ділюся )
http://kurabiye.guru/uk/recipe/1034-kozonak-moldavskyy-pashalnyy-pyrig

ще робила коломбу, вийшло смачно, але трохи напартачила з тістом,  тому зроблю ще раз, а тоді теж поділюся рецептом

Ира_Н.

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 4639
  • Спасибо: 437
  • Стать: Жіноча
  • +380506338402
Перманентный макияж , оформление бровей http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=90125.0

Alvetta

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 793
  • Спасибо: 111
  • Стать: Жіноча
Re: Пасха
« Reply #6185 : 15 Травня 2024, 22:38:03 »
ділюся )
http://kurabiye.guru/uk/recipe/1034-kozonak-moldavskyy-pashalnyy-pyrig


вдячна за рецепт - і хочеться спробувати, і страшно)
скільки часу це зайняло? я люблю возитися з тістом,  але не часто це роблю
чи вийде у початківця?

Dgessica

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 8231
  • Спасибо: 1028
  • Стать: Жіноча
Re: Пасха
« Reply #6186 : 15 Травня 2024, 22:40:19 »
І я вдячна! У нас сьогодні "лінива" Паска від Kurabiye, але трохи видозмінена, з меншою кількістю цукру і з більшою кількістю молока.
Результат супер, вийшла пухкенька, волокниста, неможливо втриматись, а готується легше за звичну нам. Дякую за рецепт  :daisy:
п.с. так, ми іноді випікаємо паски не лише на свято чи на діди, а цього року на діди не було змоги, а сьогодні от вийшло )

Ирина-4

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 590
  • Спасибо: 223
Re: Пасха
« Reply #6187 : 16 Травня 2024, 14:26:08 »
Дівчатка, підкажіть по рецепту Найлінивіша паска, пункт 11 - Тепер посипаємо тісто цукром, весь цукор додати в тісто після холодильника? Чи разом з усіма продуктами?

Kurabiye

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 3757
  • Спасибо: 853
Re: Пасха
« Reply #6188 : 16 Травня 2024, 23:17:43 »
Дівчатка, підкажіть по рецепту Найлінивіша паска, пункт 11 - Тепер посипаємо тісто цукром, весь цукор додати в тісто після холодильника? Чи разом з усіма продуктами?
цукор додається уже після того, як тісто постоїть у холодильнику.

Kurabiye

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 3757
  • Спасибо: 853
Re: Пасха
« Reply #6189 : 16 Травня 2024, 23:20:50 »
вдячна за рецепт - і хочеться спробувати, і страшно)
скільки часу це зайняло? я люблю возитися з тістом,  але не часто це роблю
чи вийде у початківця?
нічого страшного аж такого там нема. Часу наче багато йде, але тому що тісто довго вистоюється. Самої роботи не дуже багато:
Замісив тісто - постояло - порозтягував, поскладав, розкачав - знову стоїть - накрутив рулетів - знову стоїть - випік.

Ирина-4

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 590
  • Спасибо: 223
Re: Пасха
« Reply #6190 : 17 Травня 2024, 12:05:13 »
цукор додається уже після того, як тісто постоїть у холодильнику.
Дякую!

Анечка2010

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 9331
  • Спасибо: 997
  • Стать: Жіноча
  • Часто он-лайн, но не всегда у компа ;)
Re: Пасха
« Reply #6191 : 21 Травня 2024, 12:44:24 »
Бачила у цьому році паску з рідкою серединкою, хтось таке пробував готувати? За якими рецептами, і вийшло і чи сподобалось таке поєднання?
Часто он-лайн, но не всегда у компа ;)

Kupi.cn.ua