Щодо іграшок - ви, дівчата, правильно говорите: якщо шкода, не носіть в сад. Але давати дешеві іграшки, а потім говорити "Нічого страшного, що зламали, вона дешева", також не зовсім вірно. Потрібно привчати малюків берегти своі речі незалежно від вартості. Зламав сам - поясніть, чому так не можна, не давайте іграшок декілька днів в садочок, зовсім!!! Зламала інша дитина - скажіть, щоб саме цій дитині не давав малий ваш іграшок своіх, і пояснював чому, знову-ж таки, деякий час. Мій синочок так і робить.
Просто я вважаю, що має бути певне покарання-пояснення в таких випадках, щоб діти вчились відповідальності.
Щодо дешевих іграшок - ми нечасто носимо такі в садок, саме тому що легко іх зламати. Наприклад, машинки носимо лише металеві, хоч вони і дорожчі, але ламаються нечасто.
Ось недавно понесли фігурки ніндзя, дешевенькі - бо дорогих не знайшли, не купили. То нога відлетіла, то тріснуло щось

Через декілька днів хлопчик, якому мій Даня часто гратись давав, каже: "Дайте мееі одну додому, я заклею, ми ж разом ламали"