Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Українська мова.  (Прочитано 40191 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Tania_B

• Гість
Re: Українська мова.
« Reply #285 : 25 Серпня 2012, 23:21:44 »
Ми з нею відомі усюди,
Усе в ній, що треба нам, є,
А хто свою мову забуде,
Той серце забуде своє.
Вона, як зоря пурпурова,
Що сяє з небесних висот.
І там, де звучить рідна мова,
Живе український народ.
(В. Сосюра)

Я люблю свою землю, мову, націю, всю країну від Чопа до Луганську! Мені дуже прикро, що багато українців вдало русифікували і вони зараз захищають російську мову, культуру та інтереси, а цураються свого!

ЄДИНА МОВА - ЄДИНА НАЦІЯ!!!(ось до чого цей антиукраїнський закон)
« Останнє редагування: 25 Серпня 2012, 23:25:57 від Tania_B »

ape

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
« Reply #286 : 25 Серпня 2012, 23:24:12 »
просто Вы так неуважительно пишете обо всем украинском, что вывод напрашивается сам собой  ???
Никогда не говорила неуважительно об украинском языке, поэтому и попросила вас процитировать мои слова.
Статус украинского языка для меня определен давно.
Я позволила себе заступиться за носителей русского языка, поэтому и стала объектом нападок.

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #287 : 25 Серпня 2012, 23:25:41 »
просто Вы так неуважительно пишете обо всем украинском, что вывод напрашивается сам собой  ???
Где вы это увидели :-\? Например?
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

kotena

• Звезда форума
  • Не место красит человека, а человек место.
« Reply #288 : 25 Серпня 2012, 23:26:04 »
Никогда не говорила неуважительно об украинском языке, поэтому и попросила вас процитировать мои слова.
Статус украинского языка для меня определен давно.
Я позволила себе заступиться за носителей русского языка, поэтому и стала объектом нападок.

Где на Вас нападали?
Мы тут вроде культурно дискутируем  :-\

Lizyha

• Звезда форума
« Reply #289 : 25 Серпня 2012, 23:31:00 »

Я люблю свою землю, мову, націю, всю країну від Чопа до Луганську! Мені дуже прикро, що багато українців вдало русифікували і вони зараз захищають російську мову, культуру та інтереси, а цураються свого!

ЄДИНА МОВА - ЄДИНА НАЦІЯ!!!(ось до чого цей антиукраїнський закон)
+1

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #290 : 25 Серпня 2012, 23:31:38 »
Где на Вас нападали?
Вы обвиняете человека в серьезных вопросах абсолютно неаргументированно. А в остальном, конечно, все нормально.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

ape

• Звезда форума
« Reply #291 : 25 Серпня 2012, 23:32:31 »
Где на Вас нападали?
Извините, неправильно поняла.
Я бывала на Западной Украине, у меня там есть родственники. Это другая страна, с другой историей, там другой менталитет, там даже другой язык. Нас больше разъединяет, чем объединяет. Для того, что бы мы стали одним целым, должны пройти годы, а Украина как государство существует всего 21 год.
Надо уважать историю друг друга, ее уже не изменить, и пытаться найти компромиссы.
Мы - наглядный тому пример, говорим вроде бы об одном, но каждый о своем.
« Останнє редагування: 25 Серпня 2012, 23:36:39 від ape »

kotena

• Звезда форума
  • Не место красит человека, а человек место.
« Reply #292 : 25 Серпня 2012, 23:47:09 »
Вы обвиняете человека в серьезных вопросах абсолютно неаргументированно. А в остальном, конечно, все нормально.

Вы наверное адвокат ape:D
Я человека ни в чем не обвинила, точно так же могу посчитать, что меня обвинили в плохом отношении к шахтерам (хотя я тоже нигде плохого не писала) только адвоката у меня нет, приходиться самой защищаться ;D

[/quote]

За носителей русского языка можно и не заступаться, мы все и так его носители или юзатели, кому как больше нравиться. И НИКТО НИКОГДА не запрещал общаться на русском языке... Так что защищать?

ape

• Звезда форума
« Reply #293 : 25 Серпня 2012, 23:53:57 »
Единомышленник  :)
Спасибо, abvshka.

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #294 : 26 Серпня 2012, 00:20:49 »
Не люблю, когда пишут необоснованно. Если мне показалось, прошу прощения.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

patriotka

• Звезда форума
  • 093 304 00 п'ятдесят
« Reply #295 : 26 Серпня 2012, 08:30:06 »
Чем гордились? Тем что "розмовляєте українською"? Честное слово, смешно, выглядит как дешевый шовинизм.
А мене дивує те що люди так не люблять Україну і українське. то якого Ви фіга тут робите їдьте де нормальні умови і все таке >:D
Никто этого не утверджал )))
Даже в России не говорят на литературном русском языке.
Я говорила, что в этом регионе никогда не говорили на чистом, в современном понимании, украинском языке.

Ви знаєте. от поїдьте у ті регаони Чернігівської області, які межують з Полтавською облаттю, от і побачите про українську мову в регіоні, ви судите лише по тому хто приїздить сюди а тут вибачте тільки білоруська говірка то не потрібно судити лише з цього.
І ми не про рідну мову говоримо, а про державну і згодом вона стала б для усіх рідною навіть для вашої дитини у передпенційному віці, а може вона б і гордилась що так гарно володіє українською мовою. Ви ж їй не даєте шансу.

і ще про те що ви добиваєтесь, супер-пупер української
коли хтось із приїзжджих чує як ти розмовляєш, то їм дуже подобається, а Ви тут начинаєте суржик не суржик

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #296 : 26 Серпня 2012, 11:27:16 »
+100 :super:
Російську тут захищати не треба, вона і так липне-попробуй поясни дитині різницю, а от укр. захищати дійсно треба.Бо наша мова не видумана говірка купки людей, і не мертва мова - вона збереглась впродовж поколінь утисків з усіх сторін, особливо Росії, і я вважаю, що якщо дійсно не вводити всяких регіональних дурниць-і через 10-ліття були б результати ! І працювати потрібно в першу чергу над собою, це відноситься і до рос.меншин- бо треба поважати мову тієї країни в якій ти живеш, а не качати свої права-саме для таких людей і рос.школи, а для всіх українців, російськомовних особливо- тільки укр. школи, бо якщо середовище погано володіє мовою, то де ж ще її вивчити....Ви згадайте як по телебаченню почалися трансляції на укр., спочатку навіть мені укр.мовній з незвички різало вуха... та нічого звикли, і російськомовні всі дивляться і все розуміють, всі новинки в кінотеатрах озвучені укр. просто безподобні :super: :super: :super:
Боже коли в нашій країні закінчиться цей мовний бардак, хай би було все як є, росіян ж ніхто не утискав... ні знов колупаються в ранах >:D
Щоб побачити веселку, треба пережити дощ.

Роблю солодкі букети!

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #297 : 26 Серпня 2012, 11:33:36 »
:super: абсолютно согласна
а я не погоджуюсь, якщо ми хочемо мати гідну державу, то рідна мова і державна має бути одна-УКРАЇНСЬКА ( це не стосується росіян за паспортом)

Роблю солодкі букети!

Рыбка

• Звезда форума
« Reply #298 : 26 Серпня 2012, 11:34:39 »
 :-[Извечный вопрос.Зачем тогда темку создавали?Чтоб все переругались?

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #299 : 26 Серпня 2012, 11:37:40 »
а хто тут свариться :), це наболівше віками питання, і як мовчати коли чуєш антидержавні думки, нам ж в Україні жити....

Роблю солодкі букети!

Kupi.cn.ua