Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём  (Прочитано 1575152 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Anit

• ★SuperStar★
Re: Обо всём
« Reply #30240 : 31 Жовтня 2022, 19:30:18 »
Та ні, воно не хибне. Мова про те, що люди по-страшному виїзджали, а вже через тиждень викладали в соцмережах щасливі фотки з різних сторін світу, а родичи досі сиділи в підвалах.
Мене взагалі не дратували ті фото. Навпаки, свіже фото десь на мирному фоні - отже люди врятовані, можна не писати "як ти?" Якщо когось в мережі довго немає, казала, щоб донька по профілям дітей глянула, діти сміливіше фото виставляли. Але з моїх ніхто фото з гулянок не виставляв, а фото на фоні гарних краєвидів ніякого негативу не викликали.

Julian

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 068-1ноль7-ноль8-11 Юля
« Reply #30241 : 31 Жовтня 2022, 19:38:28 »
Доречі, хочу подякувати, якщо вже така тема, всім лікарям і медичним працівникам, які залишились в місті. Що завдяки їм, було кому рятувати людей. А також тим, кто незважаючи на все консультував по телефону. Згадую, як лікар з Харкова надавала мені допомогу по телефону, знаходячись сама в таких же умовах.
А мне не за что их благодарить, когда бросили всех онкобольных на произвол судьбы умирать дома с мыслью что это конец, и когда родственникам приходилось смотреть на их мучения и плакать в подушку осознавая что ничем помочь не могут.
1)CП  деткам  ТМ "Барбаррис"  http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=36647.msg2355291#msg2355291
2)CП Шикарная домашняя обувка для всей семьи http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=41356.msg2659122#msg2659122

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #30242 : 01 Листопада 2022, 00:53:57 »
Доречі дівчина на форумі створила тему про це все, але вона не активна саме тому, що ми і не хочемо згадувати.
Я бачила ту тему одразу, але там дійсно про ті речі, які не хочеться згадувати, а тут Dgessica спитала про місця, де спонтанно довелося побувати. Звичайно, що пости вийшли з позитивними враженнями. А як інакше писати про ті місця, де довелося жити, і людей, що допомагали?
Я пам"ятаю давнішні Ірині враження від Тарханкуту. Піднімаючи цю тему, навряд чи вона чекала на скиглення, як все погано не дома, тяжко-важко і т.д.

tanbo

• Частый гость
  • **
« Reply #30243 : 01 Листопада 2022, 07:43:38 »
Я вдячна лікарям. Як і всім мешканцям та службам.
Пирогова, приймальне відділення. Холод, відсутність світла.
Лікар бігла до машини на огляд хворого. Хірург робив операцію з налобним ліхтариком.
Так це було...

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #30244 : 01 Листопада 2022, 10:37:42 »
Я бачила ту тему одразу, але там дійсно про ті речі, які не хочеться згадувати, а тут Dgessica спитала про місця, де спонтанно довелося побувати. Звичайно, що пости вийшли з позитивними враженнями. А як інакше писати про ті місця, де довелося жити, і людей, що допомагали?
Я пам"ятаю давнішні Ірині враження від Тарханкуту. Піднімаючи цю тему, навряд чи вона чекала на скиглення, як все погано не дома, тяжко-важко і т.д.
Дякую. Так, дійсно, мені дуже подобається щось цікаве дізнаватися з того, що є у нашому світі. Звісно, це позитивні враження. Звісно, найкраще вони сприймаються, коли ти бачиш це своїми очима. Нажаль, можу собі дозволити мандрувати досить рідко, але охоче переймаю досвід інших. Я не бачила тої іншої теми, але рада, що ви поділилися добрими спогадами і яскравими емоціями. Думаю, ви посміхалися, коли згадували добре відношення людей, або неймовірну красу природи, величну архітектуру і т.д. І це добре, бо потрібно жити, як би боляче не було. Потрібно жити. Тарханкут.....Оленівка...немає слів. Не хочу навіть уявляти що там відбувалося зараз, які страждання принесені людям, морським мешканцям... Це жах, це дуже боляче. Але мої власні спогади про це місце зовсім інакші, це як дві паралельні реальності. Вірю і маю надію, що колись буде так, як було у тій, моїй першій реальності.

А мне не за что их благодарить, когда бросили всех онкобольных на произвол судьбы умирать дома с мыслью что это конец, и когда родственникам приходилось смотреть на их мучения и плакать в подушку осознавая что ничем помочь не могут.
Юля, співчуваю. Не все тоді залежало від наших людей, нажаль. Те, що відубувалося - дуже несправедливо. І я розумію, що ніяки пояснення по типу "обставини так склалися, це вина ворога і т.д." не допоможуть ні повернути людям їх життя і здоров'я, ні заспокоїти чи дати полегшення їх родичам, але лікарі, які залишились і допомогали - вони дійсно неймовірні. У нас навіть веретинарна клініка "Акула" працювала, тоді як інші були закритими наче. Принаймні ті, що знаходяться біля мене. А собаки гинули від обстрілів також. І з вікон на верхніх етажах багатоповерхівок випригували, бо господарі залишили зачиненими і поїхали, не забравши із собою. Про Риженко статтю читала, як він консультував по телефону якогось селищного ветеринара, щоб той обробляв кульове поранення чи що сусіду. Не бачачи тої рани, але роблячи усе, як треба, не вірячи навіть у те, що можливо буде уникнути сепсису і т.д., вони врятували ту людину разом.
« Останнє редагування: 01 Листопада 2022, 11:54:03 від Dgessica »

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #30245 : 01 Листопада 2022, 11:48:26 »
На жаль, лікарі теж люди. Й були серед них різні. В мене брат на діалізі. Ходив до Фрезеніусу. Крутого центру. Так ось, їх головний лікар, втік у перші ж дні війни! Й перші два тижні весь персонал спонтанно й сам організовували: як допомогти людям? Бо без діалізу ці пацієнти ж не виживуть довго! Їм у мирні часи це робили тричі на тиждень по 4 години. З початком бойових дій стали робити двічі на тиждень по три години. Щоб не попасти під обстріли й встигнути відпустити пацієнтів до комендантської години. А потім було потрапляння снаряду біля радіозаводської лікарні. Й вимкнення світла й води, без яких діаліз не зробиш.... Майже тиждень брат чекав на якесь вирішення питання! Й Вайбер тоді погано працював. Й по телефонам не дозвонитися.... Він вже дуже набрався рідини, тяжко було ходити. А потім взнаємо випадково, що всіх уже відвезли автобусом до Черкас! А про нього забули... Й треба було якось самому вибиратися до Києва.
Зранку вони з дружиною пішли до маршруток, які вивозять до Києва, але їм відмовили у місцях! Не хотіли брати чоловіка, хоча й інваліда... Брат, який у Прилуках, ледве домовився через своїх знайомих з Бігового Чернігова, щоб якийсь бусик, що приводить гуманітарку, відвіз брата до Києва. Й вони з дружиною, сидячи на підлозі, виїхали. Я в цей час шукала можливість, щоб їм у Києві зробили діаліз. Дякувати Богу, коли вони приїхали на вокзал, їх там зустріли, провели у намет з медиками, викликали швидку, яка довезла їх до діалізного центру!
Там вони були три дні, їм робили діаліз два рази, щоб відкачати більше рідини. Й потім запропонували: відвезти їх до Черкас, куди поїхали інші чернігівці, або до Італії. Й вони обрали Італію. То й досі живуть там, отримує брат лікування й допомогу від цієї країни.

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #30246 : 01 Листопада 2022, 12:58:56 »
Бачете, скільки людей стало на допомогу.
Брату пощастило, що поряд з ним були рідні люди, які намагалися його врятувати.
Пощастило, що все добре. Як їм Адріатичне море?
Мені шкода тих людей, які потребували помочі, але залишились на самоті, бо не мали жодних родичів поряд....Ото біда.

drena

• ★SuperStar★
« Reply #30247 : 01 Листопада 2022, 13:34:45 »
Мы выезжали очень страшно..от Артёма, дай ему Бог здоровья. Иначе бы не выехали никак, я думала, мы погибнем уже здесь...
А потом пошло беженство по Европе. Беженцем быть очень грустно  :(
Теперь мы в Германии, наш быт обустроен полностью благодаря моей подруге. Но радости от красоты, как когда путешествуешь нет, конечно. Живём и ждём возвращения, любим наш Чернигов, вот так вот  :)
Психологические травмы февраля, марта войны, меня не оставили, к сожалению(( наверное, это не быстрый процесс. Периодически снятся страшные военные сны :(

Olya1985

• Звезда форума
  • 097-314-75-02
« Reply #30248 : 01 Листопада 2022, 15:55:03 »
Мы выезжали очень страшно..от Артёма, дай ему Бог здоровья. Иначе бы не выехали никак, я думала, мы погибнем уже здесь...
А потом пошло беженство по Европе. Беженцем быть очень грустно  :(
Теперь мы в Германии, наш быт обустроен полностью благодаря моей подруге. Но радости от красоты, как когда путешествуешь нет, конечно. Живём и ждём возвращения, любим наш Чернигов, вот так вот  :)
Психологические травмы февраля, марта войны, меня не оставили, к сожалению(( наверное, это не быстрый процесс. Периодически снятся страшные военные сны :(
Оль, чому не повертаєтесь? Ще страшно? :-[
Адже місто повертається до життя, можливо вдома і стіни лікують  ::)

drena

• ★SuperStar★
« Reply #30249 : 01 Листопада 2022, 16:10:26 »
Розумію, поки вирішили побути, довго зваживши за і проти  :)

Марfуша

• Модератор
  • ★SuperStar★
« Reply #30250 : 01 Листопада 2022, 16:15:28 »
можливо тому, що війна все ще не закінчилась? і там перебувати безпечніше?

Хиппуня

• Звезда форума
« Reply #30251 : 01 Листопада 2022, 17:10:20 »
ні, повертатися ще не можна. якщо є можливість і дітки краще перебувати в більш безпечних місцях. По перше ті, хто радить повертатись не будуть нести відповідальність за ваше життя (самі бачите, що літає), по друге єнергетична система і водозабезпечення зараз під загрозою. Сидіти тут зимою без ресурсів, навіщо. По трете, якщо всі повернуться назад наша енергетика точно не витримає. Роботи немає, за що жити.  А далі, психолочний стан. Ми просто звикли, що приходиш до лікаря, стоїш на касі, а тут тривога на 1,5часа- нормально, постою подихаю, почекаю. Людям, які повертаються ще психологічно заново в новий стресс. Єдинє, що не розумію- жінок, які просто поїхали, не рятуючи дітей і покидали своїх чоловіків. Це мабуть що сім'ї вже немає... 

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #30252 : 01 Листопада 2022, 17:26:24 »
Бачете, скільки людей стало на допомогу.
Брату пощастило, що поряд з ним були рідні люди, які намагалися його врятувати.
Пощастило, що все добре. Як їм Адріатичне море?
Мені шкода тих людей, які потребували помочі, але залишились на самоті, бо не мали жодних родичів поряд....Ото біда.
Так. Багато людей стало йому на допомогу.
Також добре, що їм подовжили можливість перебувати там. Спочатку було три місяці, потім до кінця року, а зараз ще до 15 березня. Бо вдруге, якщо що, йому буде важко знов виїхати.
Там їм добре, тепло. На море вони не ходили. Зараз живуть десь біля Венеції. Маленьке містечко. Але єдине, брат скаржиться, що якось іржавіє він!   :D Тут хоч на роботу ходив, трохи ворушився. А там лише діаліз й дома інтернет. Бо ж телебачення лише італійське....
« Останнє редагування: 02 Листопада 2022, 18:13:06 від LIDO »

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #30253 : 02 Листопада 2022, 13:31:42 »
В мене немає "предвзятого" відношення до людей
упередженого ставлення

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #30254 : 02 Листопада 2022, 15:24:52 »
упередженого ставлення
Дякую!
І "бачИте" написала з помилкою, читаю свою ж цитату вище і впадає в око щось не те.

Kupi.cn.ua