От мені цікаво - чи ВСІ дітки, які ходять до нас на курси, реально мають потребу в цих курсах? Чи просто хтось дуууже добре постарався, і "насіяв паніку", що всі терміново побігли на курси, хвилюючись, що без них в школу не візьмуть?
Моєму синочку також в школу наступного року, у мене 4 знайомих пішли на курси лише через те, що дізнались, що там вже купа дітей набирається - злякались, що не потраплять до школи

Називається "всі побігли, і я побігла". Я питала у мами нашого одногрупника - чому пішли на курси, якщо раніше не збирались? Там дитинка толкова, розумна, більш-менш спокійний, на заняттях в садочку його хвалять, та й вихователі обіцяли малявок наших до школи підготувати, ручку ставити правильно, на прописах тренуватись будемо. Читати вчать, рахувати вчать, з дисципліною на заняттях порядок, сидять за партами, слухають

Нікого не хочу образити, але мами самі створюють ажіотаж, а потім бідкаються, що на курсах дітей багато, і бояться, що до школи потрапити буде супер-складно.
Вибачте, але "накипіло"...
Одразу відповім на логічне питання, яке обов'язково буде озвучене - моя дитина здаватиме тести і перевірятиметься на загальних основах, разом з усіма, і якщо мені б сказали, що дитина НЕ готова до нашої школи йти, і якби я бачила по синочку, що йому буде складнувато вчитись, я б його просто віддала до іншої школи