Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5064290 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Seamni

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
  • об оплате и раздаче в личку
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #97200 : 22 Квітня 2022, 21:00:21 »
Ми сім’єю також вирішили не йти цього року до церкви на Великдень) Думаю, що не це найголовніше, а тим паче ризикувати життям і здоров’ям та зайвий раз наражатися на небезпеку не варто.
Я хоча раніше не була аж надто віруючою, але майже живучи з дитиною в підвалі весь чай поки бомбили рідне місто, молилася як ніколи раніше в житті. І вважаю, що не храм і свічка потрібні Богу.
цілком згодна з вами

Малинка2014

• Новичок
  • *
« Reply #97201 : 22 Квітня 2022, 21:25:40 »
Слава Украине.

В новостях было, что за март и апрель водоканал оплату не будет брать.

а как быть, если за февраль, с началом войны, было не до передачи показаний, потом целый месяц не было электроэнергии.

Вот как в таком случае водоканал будет учитывать потребление воды?

Если сейчас я передам показания счетчика, сюда естественно войдут показатели и за февраль, начало марта, с середины апреля.

Или они будут показатели делить на все месяцы?

И исходя из этого, выставят счет за февраль, а март и апрель учитывать не будут?

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #97202 : 23 Квітня 2022, 16:56:00 »
Имелись ввиду все.
За март и апрель выставят по среднемесячному потреблению квартиры. Поскольку у вас воды могло не быть, а у соседей ниже есть и все идут туда.
Соседи ж за вас платить необязаны

Малинка2014

• Новичок
  • *
« Reply #97203 : 23 Квітня 2022, 20:11:18 »
Як платити за послуги КП Чернігівводоканал

Сьогодні, 18.04.22 виконкомом Чернігівської міської ради було прийнято рішення щодо сплати за послуги КП Чернігівводоканал.
Це рішення стосується ВИКЛЮЧНО БЕРЕЗНЯ ТА КВІТНЯ 2022 року.
Відповідно до прийнятого рішення, за березень та квітень 2022 року рахунки за надання послуг КП Чернігівводоканал меншканцям Чернігова виставлятись не будуть і, відповідно, сплачувати за надані в березні та квітні послуги не потрібно.
Звертаємо увагу всіх споживачів на те, що в лютому 2022 року послуги КП ЧЕРНІГІВВОДОКАНАЛ надавалися всім споживачам у повному обсязі. У зв'язку з цим було проведено нарахування оплати всім споживачам за водопостачання та водовідведення за лютий 2022 року.
- Споживачам, які передали показники приладів обліку (ПО) води, нарахування здійснено за переданими показниками;
- Споживачам, які не передали показники ПО, нарахування здійснено по середньому розрахунку за попередні періоди;
- Споживачам, які не мають приладів обліку води, нарахування здійснено за нормами споживання.
ВАЖЛИВО!
Всі нараховані суми передано до платіжних сервісів ПРИВАТ24 та ОЩАД24.
‌Просимо мешканців Чернігова бути свідомими та оплатити послуги комунального підприємства через зазначені сервіси.
‌Для тих споживачів, які не підключені до зазначених банківських сервісів, оплату за лютий 2022 року можна буде провести по квитанціях, в тих самих сумах і за тими самими рахунками,що і в січні 2022 року.
Сьогодні КП Чернігівводоканал робить усе можливе для відновлення централізованого водопостачання та водовідведення в нашому місті. В цей важкий час, як ніколи раніше, йому потрібна ваша підтримка.
Своєчасна оплата комунальних послуг пришвидшить відновлення зруйнованих об'єктів та мереж. Працівники КП Чернігівводоканал сподіваються на підтримку з боку населення міста Чернігова і вдячні всім споживачам за підтримку та розуміння ситуації в місті.

Малинка2014

• Новичок
  • *
« Reply #97204 : 23 Квітня 2022, 20:14:00 »
Шановні мешканці Чернігова!
Починаючи з 20.04.22 по кінець місяця КП Чернігівводоканал приймає показники приладів обліку.

Чому важливо передати показники саме в квітні?
Справа в тому, що виконкомом Чернігівської міської ради було прийнято рішення щодо звільнення мешканців міста Чернігова від сплати за послуги підприємства у березні та квітні 2022 року.
Якщо показники буде передано після 20 травня, вони будуть зараховані у повному обсязі для сплати за травень 2022 року.

Як передати показники приладів обліку води?
Для передачі показників приладів обліку існує декілька способів:
1. Через особистий кабінет після реєстрації на сайті water.cn.ua
2. Через додаток КП Чернігівводоканал після завантаження його через плеймаркет.
3.Через вайбер-бот Chernigivvodokanal.
3. Через смс- повідомлення на номер телефону 245-00-00 - код оператора: 093; 095; 096.
4. На автовідповідач за номером 0800-50-50-51, обравши голосом пункт меню "3".

Через певні обмеження прийом показників контролерами та через Telegram-бот не здійснюється.

♥ღ.Женечка.ღ♥

• Звезда форума
  • ツ 0689017978 ツ
« Reply #97205 : 24 Квітня 2022, 19:02:56 »
Я вообще не понимаю. Вода была? Ею пользовались? Почему не нужно платить?

Ладно те, кто сидел без воды и нет счетчика - там да, должно быть освобождение, не разумно считать по нормам.
Но если есть счетчик - будь добр, оплати по показаниям.

Mikky

• Местный житель
  • Марина 063-299-шесть7-9восемь
« Reply #97206 : 24 Квітня 2022, 21:29:52 »
Я вообще не понимаю. Вода была? Ею пользовались? Почему не нужно платить?

Ладно те, кто сидел без воды и нет счетчика - там да, должно быть освобождение, не разумно считать по нормам.
Но если есть счетчик - будь добр, оплати по показаниям.
Наверное потому что жители верхних этажей брали воду у жителей нижних.

Mikky

• Местный житель
« Reply #97207 : 24 Квітня 2022, 21:36:54 »
Но по поводу воды, електричества и мусора я вообще считаю, что должны оплачивать.

Марfуша

• Модератор
  • ★SuperStar★
« Reply #97208 : 24 Квітня 2022, 21:59:19 »
Но по поводу воды, електричества и мусора я вообще считаю, что должны оплачивать.
т.е. жителям первого-второго этажа нужно платить за всех остальных, которых они обеспечивали водой? (по счётчику)

ЇжА-чоК :)

• ★SuperStar★
« Reply #97209 : 24 Квітня 2022, 22:05:06 »
За воду тут таке спірне питання :-\ з одного боку - якщо є лічильник, то так треба платити за показами. Але у нас вода дома пропала на початку березня (точно вже і не пам’ятаю) і за той час що її не було воду включали рази три, ми тоді намагалися набрати її куди тільки можна, але ж вода була технічна, брудна, навіть здається писали, що вона не придатна для їжі. Про те, іншої не було, тому набирали таку. І з верхніх поверхів воду цю люди набирали у сусідів з нижніх поверхів. Та і у квітні коли дали вже воду, то теж якість її довго була не дуже + поганий тиск води. Можливо саме тому і вирішили не брати плату за цю воду.
Ті люди, хто виїхав і у кого лічильник, і так платити за той час, що їх не було не будуть, а це буде хоч якийсь бонус для тих, хто залишився. Сподіваюсь, що з бюджету щось компенсують Водоканалу, бо вони працювали при активних бойових діях  :daisy:
Самый красивый наряд для девушки - это счастье. Носите его не снимая.

Mikky

• Местный житель
« Reply #97210 : 24 Квітня 2022, 22:26:41 »
т.е. жителям первого-второго этажа нужно платить за всех остальных, которых они обеспечивали водой? (по счётчику)
Нет, я не писала, что по счётчику, но какую-то оплату ввести нужно, потому что это те люди, которые работали. Електричество, когда изредка оно появлялось в подвалах, тоже не по счётчику считалось, но люди постоянно работали и мусор вывозили. Работу этих людей в такое время должны оценить очень высока и оплатить

♥ღ.Женечка.ღ♥

• Звезда форума
  • ツ 0689017978 ツ
« Reply #97211 : 24 Квітня 2022, 22:40:38 »
Вода и мусор - это вопрос совести. Можно найти оправдания любой ситуации.

Но я не вижу смысла не платить тем, кто понимает, что все на счетчике - это его реальные затраты
У нас почти весь март не было воды. И тоже набирали в емкости как только что-то появлялось.
Соседи к нам не ходили.
Из обычных 15 накрутило 3. Какое моральное право я имею не платить?
Думаю, что я не одна такая.

А касательно тех, кто получает субсидию - тем более. Субсидия приходит по стандартным расчетам? Т.е. мне государство дало денег на оплату воды и мусора, а я зажму и не заплачу?

♥ღ.Женечка.ღ♥

• Звезда форума
  • ツ 0689017978 ツ
« Reply #97212 : 24 Квітня 2022, 22:46:43 »
у этих жителей постоянно была вода?
На сколько перелимит от стандартных месяцев?

Понятное дело, что никто не будет каждую ситуацию рассматривать индивидуально. Поэтому и сделали приятное всем.
И даже то, что я заплатила за март, и планирую заплатить за апрель - возможно не спишется, а пойдет как предоплата.
Но если бы была возможность в онлайн-кабинете поставить галочку "оплачиваю март-апрель", я бы поставила. Так как понимаю: все, что у меня накрутило - это мои личные затраты.
И чинили водопровод на нашей улице сотрудники водоканала в то время, когда многие (в том числе и я) перепугано сидели в подвалах.

natali3

• Местный житель
« Reply #97213 : 24 Квітня 2022, 22:56:30 »
Может, потому что война. И люди остались без работы. И не все получили компенсации, а кушать хочется. Вот  государство и старается , как нибудь помочь.
 Мне государство 6500 грн. давала, но зайти и снять в дия, я не смогла.(не было интернета и связи, света). Я думаю, я не одна кто не успел.

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #97214 : 25 Квітня 2022, 00:10:01 »
Может, потому что война. И люди остались без работы. И не все получили компенсации, а кушать хочется. Вот  государство и старается , как нибудь помочь.
 Мне государство 6500 грн. давала, но зайти и снять в дия, я не смогла.(не было интернета и связи, света). Я думаю, я не одна кто не успел.
А ми, наприклад, ці кошти в дії оформили, але до цього часу на карту вони не прийшли.