Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 4940975 раз)

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

Круче всех

• Звезда форума
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #94845 : 18 Січня 2022, 23:32:28 »
Дуже гарно розказує. Але мені б хотілось, щоб меню для шкільних їдалень розробляв дитячий дієтолог, бо пан Клопотенко навіть власних дітей не має, щоб на них провести експеримент з поїдання того, що він понапридумував. Чергове красиве шоу під правильними лозунгами. А реальність інша. Продивилась всі затверджені страви, десь приблизно чверть діти їсти не будуть, тому що вони діти. У двох своїх дітей щодня питаю їли чи ні - 2 дні на тиждень не їдять нічого, в інші дні з*їдають майже все. І щодо користі наприклад соусу бешамель в порівнянні з сіллю у мене велике питання. Що мені дійсно подобається в цьому меню, так це наявність фруктів майже щодня.
подивіться відео ;), там відповіді на всі ваші претензіі є)))  і про те, що розробляли стандарти, лікарі, дієтологи, з дотримання всіх рекомендацій ВОЗ і МОз.. і про те, що його меню не є обовязковим і по ньому майже ніде не готують)))  і про те, що дітей у него нема теж мова йде)))
і навіть про такий як ви :D про причини чого вам не подобається .....  :super: десь ближче до кінця передачі ..

Бомбічний ефір ,як на мене
в прошлом ogle)))

Natamisch

• Частый гость
  • **
« Reply #94846 : 18 Січня 2022, 23:39:53 »
подивіться відео ;), там відповіді на всі ваші претензіі є)))  і про те, що розробляли стандарти, лікарі, дієтологи, з дотримання всіх рекомендацій ВОЗ і МОз.. і про те, що його меню не є обовязковим і по ньому майже ніде не готують)))  і про те, що дітей у него нема теж мова йде)))
і навіть про такий як ви :D про причини чого вам не подобається .....  :super: десь ближче до кінця передачі ..

Бомбічний ефір ,як на мене

Ось я про те ж, ефір бомбічний. Шоу класне, їжа викидається відрами. І яка я, Ви навряд чи знаєте. Я двома руками за зміни, але у нас всі зміни - це команда зверху. Без зворотнього звязку. І будь-яка критика сприймається не як аргумент до покращення, а як страхи і саботаж.

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #94847 : 18 Січня 2022, 23:42:09 »
Ось я про те ж, ефір бомбічний. Шоу класне, їжа викидається відрами. І яка я, Ви навряд чи знаєте. Я двома руками за зміни, але у нас всі зміни - це команда зверху. Без зворотнього звязку. І будь-яка критика сприймається не як аргумент до покращення, а як страхи і саботаж.
Ви така я він розповідає ))) там все чотко про ваші стахи і фобії)))

А де відрами викидають їжу, приготовану по його меню?
в прошлом ogle)))

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #94848 : 19 Січня 2022, 08:48:43 »

В школьной столовой выкидывают.
Нам классная говорила в первом классе, что б утром не кормили, а то дети утром плохо кушают.
Теперь просит ложить обязательно бутерброд. Сняла видео, как несут полные тарелки на мойку.  Это завтраки.
На продленке дочь говорит вкуснее кормят
ви впевнені, що то страви з його меню? бо з те, що  викладали в свій час тут  не має нічого спільного з його меню .. впевнена на 100%, що в Че так точно ніхто не готує за його збірниками
https://cultfood.info/storage/settings/January2020/Ew3bRqYGbGBEWBvcGTYW.pdf ось порівняйте ... таке не їсть ваша дитина?

я вже писала, ще раз повторю ... в старій школі доньки, ще 3-4 роки назад модернізували столову .. і як пілотний проект перейшли на страви по цьому збірнику .. я весь цей час чула, від дитина як там смачно ... і  що якісь страви я  готую несмачно  ;D борщ вона мій не їсть до сих пір, все мріє про той, що був за його рецептом..  теж писала, що страви з додавання буряка стали для неї найулюбленіші, до сих пір буряк не вибуває у нас вдома .. менша теж його дуже любить, я теж заново його для себе відкрила, хоч чоловік і у рота не бере  ;D 
 нам давали цей збірник, меню завжди на 2 тижні вперед, я  сама з цього збірника багато чого готувало - це дуже смачно.. в тій школі після цієї реформи харчувалось 70%  дітей в класі .. а коли пішли в 1-й клас, то від сили 40% змогли вживату тут їжу...
в на початку був вибір страв, те, про що він розповідає ,але відмовились скоріш всього з-за великого навантаження .. це взагалі було :super: не було й мови про відра в помиї

зараз ми навчаємось в іншій школі, де теж столова модернізована , але те, що там бадяжать (не готують, важко це взагалі назвати їжею) і дітей вчиться там в рази менше ніж в першій і столова нова . .але гівно, що до реформи, що після ... там на клас в столову ходить 5 дітей ...

немає він відношення до того , що готують вашій дитині .. ніякого
в прошлом ogle)))

Кеша

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
« Reply #94849 : 19 Січня 2022, 09:13:18 »
Про питание в школах.... Кушать нужно не только начальной школе, средняя и старшая тоже должна. Дети до 7 часов проводят в этом заведении!!! Такой порцией , например, моя не наедается, голодная, дополнительно берет с собой перекус. В итоге - питание совсем не правильное, та же сухомятка(
И моя худенькая, 14 лет, ей это диетическое меню вообще ни к чему. Только губит здоровье.
Понятно, скажете, что дети не только в школе едят. Да, вечером "нагоняет" голодовку дневную. И так 5 раз в неделю.
Для меня проблема не только в самом блюде, а вообще в организации питания. Перемены по 10 минут, не успеешь нормально поесть, если с собой - погреть негде.
Ну реформа рассчитана на детей, страдающих ожирением . А у некоторых и без того слабость, головокружение и недомогание.... Ещё и питание урежем.
В идеале бы пришкольные кафешки с выбором меню, пусть платно, но нормально питаться .

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #94850 : 19 Січня 2022, 09:28:42 »
В школе, где учатся дети г-жи Зеленской столовая с ресторанным меню и кафе. Ей проблемы остальных родителей не понять  ;D

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #94851 : 19 Січня 2022, 09:29:09 »
Про питание в школах.... Кушать нужно не только начальной школе, средняя и старшая тоже должна. Дети до 7 часов проводят в этом заведении!!! Такой порцией , например, моя не наедается, голодная, дополнительно берет с собой перекус. В итоге - питание совсем не правильное, та же сухомятка(
И моя худенькая, 14 лет, ей это диетическое меню вообще ни к чему. Только губит здоровье.
Понятно, скажете, что дети не только в школе едят. Да, вечером "нагоняет" голодовку дневную. И так 5 раз в неделю.
Для меня проблема не только в самом блюде, а вообще в организации питания. Перемены по 10 минут, не успеешь нормально поесть, если с собой - погреть негде.
Ну реформа рассчитана на детей, страдающих ожирением . А у некоторых и без того слабость, головокружение и недомогание.... Ещё и питание урежем.
В идеале бы пришкольные кафешки с выбором меню, пусть платно, но нормально питаться .
Дайте їй з собою шоколадку чи сухофркути чи горіхи, там калорій дофіга, голрдної слабкості точно не буде і  «жєлудок не портить» чи як там люблять казати ..  сухомятка -  це радянський міф  ..  нема ніякої користі в супах … гастроеторологія змінилась до невпізнанності з часів нашого дитинства … давайте хоч трошки цікавитись сучасними рекомендаціями  :)

Люди, ви хочете в общєпіті розвязати індивідуальні проблеми? Серьозно?

Там в сюжеті, він казав, що перед собою вони ставлять задачу - збільшити перерву .. але це дуже складно ..

Проблеми перерв це точно не до нього ))))
« Останнє редагування: 19 Січня 2022, 09:31:27 від Круче всех »
в прошлом ogle)))

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #94852 : 19 Січня 2022, 09:48:48 »
Такий приклад пригадала.. в спортзалах бачу дофіга підлітків, що тягають залізо .. чи дівчат, що качають жопки ))) 10-11 клас.. це добре, але їм треба скільки там білка вживати? 15г на кг, щоб марно не було .. вони теж можуть вимагати, щоб цю норму в шкільному меню врахували))))) а що нехай першачки валять грудку курину кілограмами, а їх батьки за це платять )))

Нє, воно все в теорії можливо організувати , але давайте спочатку з молодшою школою хоть розберемось .. їх їжу їстівною і корисною  зробимо  ..
« Останнє редагування: 19 Січня 2022, 09:51:29 від Круче всех »
в прошлом ogle)))

Vlada2356

• ★SuperStar★
  • 06шесть408пять55пят
« Reply #94853 : 19 Січня 2022, 10:04:01 »

В школьной столовой выкидывают.
Нам классная говорила в первом классе, что б утром не кормили, а то дети утром плохо кушают.
Теперь просит ложить обязательно бутерброд. Сняла видео, как несут полные тарелки на мойку.  Это завтраки.
На продленке дочь говорит вкуснее кормят
В столовой всегда ведрами выкидывали эти синие макароны и остальное.
У меня знакомая вот два года  подрабатывала в школьной столовой,ее родители наняли за деньги накрывать столы детям в младшей школе.так рассказывала, что сама была в шоке,что ещё даже дети не попробовали еду,а уже несут тарелку в отходы.говорит,я спрашиваю чего не ели,так у одного бутерброды домашние есть с собой,у второго деньги есть, так булки купит или пиццу.смысл тогда в такой кормёжке?
Поэтому меню однозначно надо менять,я согласна,то что готовили 30 лет назад и все  те же повара то уже не хотят дети есть.сейчас уже все по-другому и родители тоже вникают в это и дома стараются сбалансировать полезный набор продуктов,а не просто дать большую тарелку манной каши с маслом.главное,чтобы наелся ребенок.кстати,манку эту с варен.яйцом тоже никто не ел в столовке.
Мы никогда не получим то,чего мы хотим ,пока не будем благодарны за то,что имеем.

rudik77

• Звезда форума
« Reply #94854 : 19 Січня 2022, 10:44:09 »

:super: Но этого нам еще ждать и ждать. И если такое будет в реалиях нашей сегодняшней жизни, то опять какой-то недоповар будет на этом пиариться.

В школе, где учатся дети г-жи Зеленской столовая с ресторанным меню и кафе. Ей проблемы остальных родителей не понять  ;D

И пилотные проекты проведены в непростых школах.  А теперь Клопотенко и Ко  - "я не я и хата не моя". 

Но вот просмотрела я его не одно интервью и поняла одно. Как бы не было большинство против его меню, он чувствует себя очень самоуверенно, возомнил из себя Джейми Оливера и ведет себя честно как хабалка какая-то. Понятное дело, что при дружбе с семьей президента, хоть куриные какашки в блюдах будут, они его будут пихать нам как царя кулинарии   :negative:

Дуже гарно розказує. Але мені б хотілось, щоб меню для шкільних їдалень розробляв дитячий дієтолог, бо пан Клопотенко навіть власних дітей не має, щоб на них провести експеримент з поїдання того, що він понапридумував. Чергове красиве шоу під правильними лозунгами. А реальність інша. Продивилась всі затверджені страви, десь приблизно чверть діти їсти не будуть, тому що вони діти. У двох своїх дітей щодня питаю їли чи ні - 2 дні на тиждень не їдять нічого, в інші дні з*їдають майже все. І щодо користі наприклад соусу бешамель в порівнянні з сіллю у мене велике питання. Що мені дійсно подобається в цьому меню, так це наявність фруктів майже щодня.

Згодна. Але ці страви Клопотенко не придумував. Він просто склав список популярних страв і вирішив на цьому своє ім'я прокатати, щоб не напав на нього "забуттятус", як на інших переможців кулінарного шоу. А тепер зі всіх коробок і ящиків він як "гуру шкільного меню", "автор шкільних страв/меню", "той хто придумав і ввів нове шкільне меню", "той, хто змінив шкільне харчування" та інш. Це тільки за сьогодні з ящика на різних каналах, і він чомусь нікого не виправляв, що працював не один і що не він ці страви придумував. Він каже, що при складанні "вони консультувалися!!!!!" з фахівцями. Меню повинні складати фахівці, а консультувати. Хто такий Клопотенко в цьому питанні? Да ніхто в принціпі: без дітей, без досвіду роботи в шкільних їдальнях, і головне без належної освіти, щоб таке меню розробляти і складати. Його ідея з джемами з всього, що під ногами провалилася, от він і знайшов лазейку, як заробити собі і'мя. Дієтичним це меню назвати не можна. І як людина яка має останні 6 років постійне спілкування з гастроентерологами, різного рівня і віку, всі вони наголошують на тому, що їжа повинна бути простою, без частої подвійної обробки(обжарка+тушкування) та великої кількості складників. В цьому меню все навпаки. І це не дуже корисно для дитячих організмів.

Я за зміну дитячого харчування. Але не за піар та шоу >:D

Убедительная просьба об оплате и раздаче сообщать в личку.

Ольга_36

• Звезда форума
« Reply #94855 : 19 Січня 2022, 11:35:06 »
Я уверена, что наши повара просто не умеют приготовить то, что прописали в меню. Єто раз.
Плюс дети часто не пробуют что-то новое. Єто два. Вот и вся проблема.
Мой, например, в столовой не есть ничего, даже не пробует. Поєтому, думаю, спрашивать вкусно или не вкусно стоит только у тех детей, которие не привередливи в еде. Только их мнение может бить показателем. И опять таки делаем поправку на мастерство конкретного повара

nataxaxa ❀ ✿ ❀

• ★SuperStar★
« Reply #94856 : 19 Січня 2022, 11:40:14 »
Господи да какая разница кто где и как пиарится, собрать тоже все до кучи надо знание , время и силы, согласовать это по нормам с воз и т.д тоже надо время силы и энергия. Или если люди известные, то они не имеют права пожинать плоды работы? Деньги, славу? Зайдите к нему в инста он отвечает на комментарии Карл, это многого значит поверьте. Я одному властьимущему задала вопрос по новому закону фоп как там написано одно, налоговая другое, бухгалтера говорят третье, а штрафы платить нам, то меня сиесекунду заблокировали , при этом вопрос был по делу и в оч культурной форме.

Самое главное, что меняется, да в саду меню не по клопотенко, но оно оч поменялось, и внимание у меня ребенок ест капусту сырую, я когда слышу что он рассказывает волосы дыбом, я тутбьюсь хоть попробуй, упрашиваю, а он капусту ест и буряк ест в саду, все под ноль.

Тося

• ★SuperStar★
« Reply #94857 : 19 Січня 2022, 11:41:55 »
Наличие или отсутствие детей это странный аргумент, у каждого ребёнка свои вкусовые предпочтения. И если бы у Клопотенко были дети, то, наверное, то были бы какие-то не такие дети.
Проблема с трансляцией рецептов поварами, но даже если (или когда) поварам проведут обучение, то дети уже заточены на негативное восприятие, потому что родители уже сделали своё дело обхаяв продукты, блюда
Варенья из всего что под ногами - улыбнуло, я готовлю чатни из фруктов и овощей, и использую специи. соль/перец/лаврушка - это же скукотища
Все мы разные, вкусы разные, пищевые традиции в семьях разные, но зло Украины, конечно же сосредоточено в Клопотенко )
И главное, критики являются экспертами и специалистами с надлежащим образованием.
Интересно, кроме форума, жалобы на несоот фиксируете? 

natalie843

• Звезда форума
  • 0677169196
« Reply #94858 : 19 Січня 2022, 11:56:46 »
я дома умеренно кладу специи, дети не избалованы слишком соленым или сладким...
мой старший пришел из садика и рассказывает,что фу, теперь еда без соли без сахара, не буду есть в садике
Мне почему то показалось,что это говорили воспитатели, а дети услышали и ретранслируют...
дома тема змин не обсуждалась
спросила в яслях, говорят, уменьшили, но не отменили, младший всё валит
у старшего уже тоже забастовка проходит, уже вчера что то ел
Мне нравится что отменили сливочное масло, я уверена что в садике оно было очень не качественным,я лучше дома сделаю бутерброд и буду знать с чем
а с сайта Клопотенко несколько раз брала рецепты и потом ставила их на закладки, всё получается вкусно

rudik77

• Звезда форума
« Reply #94859 : 19 Січня 2022, 12:04:52 »
я дома умеренно кладу специи, дети не избалованы слишком соленым или сладким...
мой старший пришел из садика и рассказывает,что фу, теперь еда без соли без сахара, не буду есть в садике
Мне почему то показалось,что это говорили воспитатели, а дети услышали и ретранслируют...
дома тема змин не обсуждалась
спросила в яслях, говорят, уменьшили, но не отменили, младший всё валит
у старшего уже тоже забастовка проходит, уже вчера что то ел
Мне нравится что отменили сливочное масло, я уверена что в садике оно было очень не качественным,я лучше дома сделаю бутерброд и буду знать с чем
а с сайта Клопотенко несколько раз брала рецепты и потом ставила их на закладки, всё получается вкусно

Отменили???? :o  Почитайте технологические карты. Его там просто дофига. Причем не на хлебе... :walldash:

Убедительная просьба об оплате и раздаче сообщать в личку.

Kupi.cn.ua