в Чернигове лет пять назад в суд обязал пенсионера оплатить огромный долг за вывоз мусора. Пенсионер жил в чс и абсолютно весь мусор уничтожал самостоятельно - закапывал в огороде для удобрения, сдавал то что принимали на переработку, что-то сжигал. Но атп не могло принять этот факт - недозаработок и он же угроза для дальнейшего дохода атп (по его примеру многие бы стали отказываться оплачивать обязательную фиксированную услугу атп) и использовал суд в свою пользу. Статья была на ресурсе городснюа.
У нас трошки друга схема …
Вивозять сміття тільки те, що стоїть в спец баках … щоб взяти цей бак, ти маєш заключити договір … баки пластикові ( нам новий, наприклад, дали, хз чи дають комусь бу) гарні, з лейбою крмунальної служби .. вони є різного обєму, мій самий маленький .. раз в тиждень, ти його викочуєш і залишаєш біля подвіря.. сміття забирають тільки з цих баків… але часто якись свині, ще приставляють до твого баку якісь пакети, буває такого зверху нагородять .. і добре, якщо собаки не роздеруть поки та машина не забере … бувало раз чи два, що йшла і збирала купу чужого сміттЯ , що собаки порозтягували … майже кожного разу до мого баку «підселяється» пакет .. він невеличкий .. але сам факт.. тішу себе думкою, що може то бабуля яка одинока )))) а там може хто і платоспроможний)))
Тож можна не платити… тттт що поки вивозять все , що стоїть без баків, чи біля них .. але коли перестануть, то це жопа .. що мені , наприклад, побити з тим «підкидишем» якого не заберуть в якісь момент ..
другий момент, що я не маю змоги одразу забрать той бак .. то перехожі, особливо влітку накидають туди , вже в порожній - і бутилок, і обгорток .. ми біля зупинки.. хоч всі і знають, що то не мусорки .. і є в самій зупинці урна .. ніт, треба людям накидать … хоча з іншого боку - добре, що не під ноги ..,