Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: летние детки 2015  (Прочитано 475399 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ташка

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 09три505три567
Re: летние детки 2015
« Reply #13185 : 09 Жовтня 2016, 16:35:55 »
про витамин Д нам педиатр сказала что давать с сентября нужно начинать. Но я еще не даю вот только сегодня подумала что стоить мужу загадать купить.

А в мене супутнє запитання - ЯК САМЕ давати дитині вітамін Д?
Минулого року мені допомагала сплюснута латексна соска -у неї накапала і дала - соску брав на ура.
З ложки брати не хоче...
Чи можна вітамін Д додавати у їжу? (для полегшення мамі процесу поглинання???)

Shady Lady

• Звезда форума
« Reply #13186 : 09 Жовтня 2016, 16:43:29 »
Минулого року мені допомагала сплюснута латексна соска -у неї накапала і дала - соску брав на ура.
З ложки брати не хоче...
Я в этом году буду давать по одной капле каждый день, до весны. В прошлом, нам медсестра сказала по 4, но октябрь и февраль. Я считаю это очень много и неправильно, передозировка это очень плохо.
Даю в ложечку с компотиком и водичкой и в ротик. Там чуть совсем получается.

Наташа)))

• Звезда форума
  • 0936211785
« Reply #13187 : 09 Жовтня 2016, 16:44:00 »
З ложки брати не хоче...
Я даю по 1 кап в день. Даю с ложки с молочком.

Наташа)))

• Звезда форума
  • 0936211785
« Reply #13188 : 09 Жовтня 2016, 16:45:15 »
Я в этом году буду давать по одной капле каждый день, до весны. В прошлом, нам медсестра сказала по 4, но октябрь и февраль. Я считаю это очень много и неправильно, передозировка это очень плохо.
Ого 4 капли мы и в том году по 1 пили правда до солнышка хорошего.

Ташка

• Звезда форума
  • 09три505три567
« Reply #13189 : 09 Жовтня 2016, 16:45:30 »
Девочки, созрел вопрос
Как вы успокаиваете своих малышей, когда начинают капризничать или истерики закатывать?

Катюш, на даному етапі допомагає переключення уваги на інший об*єкт (живий/неживий - який під рукою трапляється в той момент. Мається на увазі - "Дивись, який собачка побіг!" (живий об*єкт) або "Пішли їсти бублик, кашку!" чи " А яка в мене є іграшка, давай пограємось!" (неживий об*єкт).
Інакше, якщо істерика починається і я на неї не реагую, то вона ще більше наростає.

Ті ж самі прийоми і не вулиці. У даному віці малюки ще не розуміють поняття - погана/хороша поведінка. Завдання мами - переключити увагу, відвести від негативного чинника, тобто змінити ситуацію.

Ташка

• Звезда форума
  • 09три505три567
« Reply #13190 : 09 Жовтня 2016, 16:49:53 »

І ми так само - в минулому році з жовтня по березень пили по 4 каплі..

Зараз м/с мовчить, як і лікар. Сама спитати в них- випало з голови :negative:. Хоча минулого року про вітамін Д наші дільничні мені сказали лише в СІЧНІ (ЯНВАРЬ), в той момент, коли ми вже 3 місяці пили за призначенням приватного лікаря.

На фоні минулого року, думаю, каплі 2 треба, хоча все ж треба спитати думку медпрацівника.

Lucy_lucy

• Звезда форума
« Reply #13191 : 09 Жовтня 2016, 16:53:23 »
З ложки брати не хоче...
Можно добавлять в еду, но на ложку, а не в саму кашу, тк нет гарантии, что капли не останутся на стенках тарелки, я брала ложку каши и туда капала капли и в рот)

Lucy_lucy

• Звезда форума
« Reply #13192 : 09 Жовтня 2016, 16:54:09 »
І ми так само - в минулому році з жовтня по березень пили по 4 каплі..

Зараз м/с мовчить, як і лікар. Сама спитати в них- випало з голови :negative:. Хоча минулого року про вітамін Д наші дільничні мені сказали лише в СІЧНІ (ЯНВАРЬ), в той момент, коли ми вже 3 місяці пили за призначенням приватного лікаря.

На фоні минулого року, думаю, каплі 2 треба, хоча все ж треба спитати думку медпрацівника.
Нам врач говорила 4 капли пить месяц или по 1 капле три месяца

Ташка

• Звезда форума
  • 09три505три567
« Reply #13193 : 09 Жовтня 2016, 16:55:52 »
А сегодня у меня вообще какой то нервный день,боялась убить мужа и малого.Я прям сама чувствовала что я на пределе.Может это гормональный сбой какой?Кто кормит грудью у всех уже вернулись женские дни?

Ці "припадки" мені знайомі теж. Думаю,як і всім мамам, у кого маленькі дітки (і не тільки маленькі :))

Мої "жіночі дні!" повернулися до мене тоді, коли сумувати за ними я навіть не думала (у 5 місяців). Не надовго то ми і попрощалися з ними ???
За місяць-два вже все ввійшло в норму. Але настрій "то вгору, то вниз" - як траплявся, так і трапляється.
Те ж саме можу сказати і про закінчення ГВ. У мене емоційний фон практично не змінився. Задовольняє те, що тепер (по закінченню ГВ) - уже точно можна все :yahooo: :yahooo: :yahooo: В харчовому плані   ;D

Ташка

• Звезда форума
  • 09три505три567
« Reply #13194 : 09 Жовтня 2016, 17:01:45 »
и меня часто посещает агрессия....самой страшно! неуравновешенная становлюсь прям!
я делаю вывод что надо с подругами начинать встречаться раз в неделю))) иначе :-\ :walldash: :walldash: :walldash:

женские дни пришли ровно в 6 мес.ребенку и к году нормализовались, по прежнему кормлю, но  оно же у всех по-разному

З точки зору психології такі жіночі вилазки (чи те, що приносило вам задоволення до вагітності) мають бути присутніми починаючи з того моменту, коли дитині виповнився 1 місяць (вважається, що за цей час жінка оговтується від вагітності і пологів, звикає до ролі і обов*язків мами).
Однак на практиці - зовсім інші реалії...
Особливо, коли із ближніх родичів, готовий побути з дитиною годинку-другу - лише ти сама ??? і задовбаний з роботи чоловік :o..., який хоче істи, спокою і спати. А не залишатися з дитям аж 2 години  :'(, доки його дружина  відведе душу з подругами...
« Останнє редагування: 09 Жовтня 2016, 20:31:32 від Ташка »

Ташка

• Звезда форума
  • 09три505три567
« Reply #13195 : 09 Жовтня 2016, 17:06:30 »
Можно добавлять в еду, но на ложку, а не в саму кашу, тк нет гарантии, что капли не останутся на стенках тарелки, я брала ложку каши и туда капала капли и в рот)

Як варіант, треба спробувати такий метод ( чисто теоретично, я так і уявляю цей процес, залишилося практикою підтвердити  :-\)

Нам врач говорила 4 капли пить месяц или по 1 капле три месяца

Я більше схильна до варіанту - 1 капля три місяці. Але після 4 капель протягом 4 місяців минулого року - якось не по собі.
Можливо, не те є фізіологічні особливості.
 Адже цю дозу призначив лікар.

Рита Терна

• Местный житель
« Reply #13196 : 10 Жовтня 2016, 11:08:39 »
Ничего себе доза, 4 капли. У меня шок прямо. Мы же не в тайге живем. 1 капля( да и то пропускала иногда), перед тем как давала,прочитала много информации, передоз очень не хорошо тоже, но с какого перепугу в 4 раза дозу увеличивают,хз.

Ташка

• Звезда форума
  • 09три505три567
« Reply #13197 : 10 Жовтня 2016, 11:14:28 »
Ничего себе доза, 4 капли. У меня шок прямо. Мы же не в тайге живем. 1 капля( да и то пропускала иногда), перед тем как давала,прочитала много информации, передоз очень не хорошо тоже, но с какого перепугу в 4 раза дозу увеличивают,хз.

Минулого року не задумувалась - назначили 4 каплі - і виконували призначення.
Як тепер почитала - не одній мені таку дозу призначали.

Просто тепер у порівняні з минулим роком, дійсно, дивно -  організм дитини більший, а доза менша. З іншої сторони - можливо, манюням треба було більше набрати цього вітаміну, оскільки ми літні, а всю осінь-зиму-весну сонця дитя майже не бачило (лежали в колясці та й годі). А зараз все ж бігати на вулиці будемо і виглядати з коляски явно більше, ніж минулого року (тому й доза менша) :-\.

Lucy_lucy

• Звезда форума
« Reply #13198 : 10 Жовтня 2016, 11:18:58 »
Меня смущает не то, что вы 4 капли пили, а то что аж 4 месяца  :o у вас же не рахит был, зачем такую дозу аж на 3 месяца? ну месяц ладно...я месяц давала, так у меня дочка такая капризная и раздражительная была, что ужас, и спала плохо, а когда по одной капле 3 месяца, то в поведении изменений не было...и вообще, если вы кормили грудью, то витамина Д хватает в мамином молоке, если смесью, то и там он есть, куда аж 4 капли 4 месяца? ???

Ташка

• Звезда форума
  • 09три505три567
« Reply #13199 : 10 Жовтня 2016, 11:28:53 »
Меня смущает не то, что вы 4 капли пили, а то что аж 4 месяца  :o у вас же не рахит был, зачем такую дозу аж на 3 месяца? ну месяц ладно...я месяц давала, так у меня дочка такая капризная и раздражительная была, что ужас, и спала плохо, а когда по одной капле 3 месяца, то в поведении изменений не было...и вообще, если вы кормили грудью, то витамина Д хватает в мамином молоке, если смесью, то и там он есть, куда аж 4 капли 4 месяца? ???

Все йшло (як я зрозуміла тоді) з тих міркувань, що саме цей період сонця немає, тому на заміну приходить вітамін Д.
А ще я порахувала, що навіть не 4, а навіть 5 місяців ми його пили...

А ще цікавий факт - на черговому прийомі у дільничного лікаря у квітні нам ще сказали місяць пропити таку ж дозу. Я завершила курс тим, що просто закінчився флакон з вітаміном+порахувала, що вже тривалий час його приймаємо = тому досить.  Лікар сказала, що  - ні, ще місяць поприймайте.
Коли здали аналізи(кров+моча) виявилось, що вітаміну Д у нас достатньо.
Виходить, моя інтуіція мене врятувала - могла знову купити новий флакон (втратити кошти) та ще й перенаситити вітаміном Д свою дитину :-[.

Головне - педіатр сказала спочатку поприймати ще, а лише  ПОТІМ подивилась результити аналізів >:D >:D >:D
« Останнє редагування: 10 Жовтня 2016, 11:30:28 від Ташка »