Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: """Повестка в военкомат"""  (Прочитано 354075 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

natali_1506

• Гість
Re: """Повестка в военкомат"""
« Reply #2460 : 24 Липня 2014, 14:46:55 »
чи сокращают, чи впадло разобраться в терминологии  ???

ЗАКОН УКРАЇНИ

Відповідно до пункту 31 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановляє:

1. Затвердити Указ Президента України від 21 липня 2014 року № 607 «Про часткову мобілізацію».

2. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України П. ПОРОШЕНКО.

м. Київ,

22 липня 2014 року.

№ 1595-VІІ.

УКАЗ Президента України
Про часткову мобілізацію
У зв’язку з поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ (сил) зі значним наступальним потенціалом на території Російської Федерації поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою державній незалежності України, з метою забезпечення оборони держави, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пунктів 1, 17, 20 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:
1. Оголосити та провести часткову мобілізацію (далі - мобілізація).
2. Мобілізацію провести на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, міста Києва.
3. Мобілізація проводиться протягом 45 діб із дня набрання чинності цим Указом.
4. Призов військовозобов’язаних, резервістів та поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України здійснити в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.
5. Місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності організувати та забезпечити в установленому порядку:
1) своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини;
2) виділення тимчасово будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних та інших матеріально-технічних засобів, надання послуг Збройним Силам України, Національній гвардії України, іншим військовим формуванням України відповідно до мобілізаційних планів.
6. Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України забезпечити інформування членів сімей військовослужбовців і працівників військових формувань, правоохоронних органів України, які виконують завдання в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, з питань проходження ними служби, вжити заходів щодо унеможливлення розголошення інформації з обмеженим доступом.
7. Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов’язаних з оголошенням та проведенням часткової мобілізації.
Цей Указ набирає чинності після його затвердження Верховною Радою України.
Президент України П. ПОРОШЕНКО.
м. Київ,
21 липня 2014 року.
№ 607/2014.
« Останнє редагування: 02 Серпня 2014, 07:26:28 від natali_1506 »

natali_1506

• Гість
« Reply #2461 : 24 Липня 2014, 14:53:28 »
Мало того, еще возможна и 4 волна.
http://lb.ua/news/2014/07/22/273724_snbo_isklyuchayut_volni.html
"Нынешняя мобилизация будет уже третьей волной, продлится 45 дней. Призваны будут призывники и женщины-военнообязанные. По истечению термина мобилизации возможна также последняя, четвертая волна. Третья волна мобилизации значит, что начались прямые военные действия, но это не значит, что вводится военное положение, пока что продолжается антитеррористическая операция" - заявил собеседник LB.ua.

В Минобороны подробностей о мобилизации предоставить не смогли. "На данный момент мы не можем сказать ничего конкретного, только собираем информацию об этом. Послезавтра будет брифинг, на котором мы обо всем расскажем", - заявил представитель силового ведомства.

Напомним, первая частичная мобилизация была объявлена в марте этого года, вторая - в мае. Первая волна - призыв добровольцев до 45 лет, офицеров и сержантов запаса затребованных специальностей - тоже до 45 лет; а также служившие рядовые в возрасте до 40 лет. Вторая волна - офицеры всех специальностей до 45, рядовые всех специальностей до 40.

Третья волна (которая проводится сейчас) - ко всем вышеназванным добавляются женщины-медики и другие военнообязанные женщины до 50 лет, призывники - даже если призыв не проводился. Также могут быть призваны все, кто не служил, но пригоден к службе. Это не означает, что призовут всех поголовно, решение о том, кого именно призывают, принимается на уровне военкомата по ситуации.

Четвертая волна предполагает мобилизацию всех, кто может держать в руках оружие.
« Останнє редагування: 24 Липня 2014, 14:55:04 від natali_1506 »

Kateryna

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
« Reply #2462 : 24 Липня 2014, 14:55:55 »
ну Наташ, вы ж сами писали 3 - военний стан ???

по работе говорила с вашими ж ребятами - ну никто не говорит про 3 волну, все про 3 этап ???
« Останнє редагування: 24 Липня 2014, 14:57:33 від kateryna »
Вайбер 0937717795 Катя

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #2463 : 24 Липня 2014, 14:57:18 »
ну если б 3 - это % так 70 мужского населения призвали б...
по всем докам - на сайте ВР, ну много де я читала-проверяла. ну не 3 ???
Вайбер 0937717795 Катя

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #2464 : 24 Липня 2014, 15:04:36 »
ну офиц ответы по мере обознаности днями дали и Мисник, и Дудко - так шо пока так
Вайбер 0937717795 Катя

Ванилька

• ★SuperStar★
  • :)))
« Reply #2465 : 24 Липня 2014, 15:15:26 »
Я так понимаю,  что в четвертую волну загребет всех мужчин от 18 до 60? Останутся женщины, дети и старики? Работать то кто в стране будет?
« Останнє редагування: 24 Липня 2014, 15:17:05 від Ванилька »

Draconfly

• Звезда форума
  • NatalYa
« Reply #2466 : 24 Липня 2014, 15:18:44 »
Давненько я не заходила...
Судя по СМИ, то всё-таки 3 волна. Я только в 1-2 источниках видела, что пишут о 3 этапе 1 волны мобилизации.
Ото запутали народ.  :walldash:

По поводу призыва студентов стационара. У меня соседа снизу забрали еще во второй волне. Парень закончил 4 курса. Сказал, что забрали 80% парней их потока. Я много таких знаю, так что это правда.
Смотрите, сейчас же 4 курса это бакалавр, а потом подают документы на магистра, вот и получается, что забрали уже закончивших стационар.

Смайлик

• Звезда форума
« Reply #2467 : 24 Липня 2014, 15:19:06 »
Я так понимаю,  что в четвертую волну загребет всех мужчин от 18 до 60? Останутся женщины, дети и старики? Работать то кто в стране будет?
вот и мне это интересно очень...???

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #2468 : 24 Липня 2014, 15:20:25 »
ну не сейте вы панику!!! не каркайте >:D >:D >:D
Вайбер 0937717795 Катя

Юлла

• Звезда форума
« Reply #2469 : 24 Липня 2014, 15:28:39 »
можно подумать, что у нас мужики работают на каких-то важных государственных предприятиях! Главное, что верховная рада будет "работать"! а так ЧП и без мужчин обойдуться, все равно страна разваливается!

AlenaS

• Звезда форума
  • Я кохаю тебе ЖИТТЯ і сподіваюсь, це НАВЗАЄМ!
« Reply #2470 : 24 Липня 2014, 15:29:51 »
а вчера пришла  повестка папе(после инсульта и с камнями) и брату (он МЧС-ник)... останемся только я, мама и невестка, и мой сын...
просто обидно, когда беженцы сидят и выступают,что все им должны....когда  здоровые мужики прячутся под юбки...
ваш папа и брат из Чернигова?

outofmana

• Новичок
  • *
  • Стать: Чоловіча
« Reply #2471 : 24 Липня 2014, 15:32:05 »
Я не путаюсь. Если перед этим была 2 волна, то как Вы лично думаете, какая теперь?

Я думаю, что третья очередь первой волны:
http://news.liga.net/articles/politics/2625686-novaya_mobilizatsiya_zachem_ona_nuzhna_i_komu_zhdat_povestok.htm
А вы как считаете?

Цитувати
нам так сказали.

Вам так сказали на работе в военкомате?
 То есть в Черниговском военкомате считают, что сейчас именно третья волна мобилизации? Третья не по счёту, а по "классификации"?

« Останнє редагування: 24 Липня 2014, 15:35:38 від outofmana »

natali_1506

• Гість
« Reply #2472 : 24 Липня 2014, 15:36:19 »
Я думаю, что третья очередь первой волны:
http://news.liga.net/articles/politics/2625686-novaya_mobilizatsiya_zachem_ona_nuzhna_i_komu_zhdat_povestok.htm
А вы как считаете?
 Вам так сказали на работе в военкомате?
 То есть в Черниговском военкомате считают, что сейчас именно третья волна мобилизации? Третья не по счёту, а по "классификации"?

Я уже выше писала об этом.
В вообще, есть военкомат, туда и обращайтесь.
« Останнє редагування: 02 Серпня 2014, 07:25:02 від natali_1506 »

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #2473 : 24 Липня 2014, 15:38:04 »
- Інтернет говорить про 4 хвилі мобілізації. Цю називають «третьою», за нею у країні мають вводити воєнний стан…
- Це суто військово-теоретичне питання. Його практична реалізація залежить від наявності зовнішньої військової загрози нашій країні за рішенням керівництва держави. На даний час Збройні Сили України виконують бойові завдання в умовах особливого періоду, зокрема, реалізуючи заходи часткової мобілізації.
Вайбер 0937717795 Катя

alenywka1107

• Постоялец
« Reply #2474 : 24 Липня 2014, 15:38:52 »
ваш папа и брат из Чернигова?
нет, мы с Нежина