Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём Архив до 01.06.15  (Прочитано 682136 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

natalie843

• Гість
Re: Обо всём
« Reply #12495 : 05 Грудня 2014, 00:16:29 »
99.9% happy
класс, я этого не читала ))))

мы плохо воспитали кота )
« Останнє редагування: 05 Грудня 2014, 00:20:47 від natalie843 »

Антошина мама

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
  • просьба к оргам-пишите мне про оплату в личку пож
« Reply #12496 : 05 Грудня 2014, 10:26:30 »
У меня чувство,что потеряла одно детское свидетельство о рождении. Сейчас пойду туда, куда носила оригнал с копией после.раз. если не найду-расскажите пож.что меня ждет :-[
Какова процедура выдачи дубликата? Как быстро,если ли штраф и если я в другом городе,-может ли мама моя это сделать?

Seamni

• ★SuperStar★
  • об оплате и раздаче в личку
« Reply #12497 : 05 Грудня 2014, 10:32:21 »
У меня чувство,что потеряла одно детское свидетельство о рождении. Сейчас пойду туда, куда носила оригнал с копией после.раз. если не найду-расскажите пож.что меня ждет :-[
Какова процедура выдачи дубликата? Как быстро,если ли штраф и если я в другом городе,-может ли мама моя это сделать?
мама вряд ли сможет получить. насколько знаю, выдают только родителям ребенка. мне когда-то нужно было получить св-во на укр языке, чтобы там было написано Анна, а не Ганна. я на тот момент уже совершеннолетняя была, но его все равно отдали только маме

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #12498 : 05 Грудня 2014, 10:40:08 »
Два варианта
Первый (если срочно) лично один из родителей, либо бабушка/дедушка, но при наличие нотариальной доверенности
Второй (если не очень срочно). Написать письмо в наш городской отдел с просьбой выдать дубликат в связи с утерей и выслать его в отдел, который в твоем городе находится
Никаких штрафов нет

Julian

• Звезда форума
  • 068-1ноль7-ноль8-11 Юля
« Reply #12499 : 05 Грудня 2014, 11:07:30 »
А что тут думать, сначала к заве топайте, а потом в отдел образования или как он там и устройте им  варфоломеевскую ночь, короче лицо злое в голосе негодование. И постороже там с ними. >:(
1)CП  деткам  ТМ "Барбаррис"  http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=36647.msg2355291#msg2355291
2)CП Шикарная домашняя обувка для всей семьи http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=41356.msg2659122#msg2659122

♡ LeSa ♡

• Звезда форума
« Reply #12500 : 05 Грудня 2014, 11:17:12 »
Дівчата підкажіть, що мені робити.
Сьогодні ніч не спала, а зараз ні валідол, ні карвалол не допомагає, серце болить і всею...
Трапилася така неприємна ситуація у нашому садочку.
Вже й раніше не лише я робила вихователям зауваження, що діти часто залишаються без нагляду. Але те, що трапилося вчора я, мабуть, ніколи не забуду.
Значить, вчора у нашій групі було відкрите заняття. Про підготовку до нього вихователі усі вуха прожужжали. Просили і ксерокопії робити і тематичні малюнки вдома зробити. А про те скільки часу йде на підготовку одна із вихователів мені минулої пятниці хвилин 10 розповідала, поки син сам не вдягувся.
Ну от і настав цей день. Я ж ні про що особливо не думаючи вдягнула сина у обновки, на заняття поклала вишиканку. Ну а у вечері запитую : як же все пройшло? Син відповідає, що він нічого не знає бо був у яслях :o... На скільки це образливо я не можу передати словами. Як таке може бути? Для мене це взагалі не прийнятно. Це виходить що, ксерокопії робила для показухи, а не для своєї дитини. Хто дав право вирішувати, де знаходитися моїй дитині? Які б там не були аргументи, я точно знаю, що так не повинно бути і це не правильно. Як вони можуть таке творити. Звичайно, що мій син шустрий, але ж рахувати від вміє до 100, ще не пробували, але я думаю, що зі підказками б спокійно дорахував і до 200. Букви усі вивчили ще у 3 роки, вже з два десятки англійських слів знає. А тут таке. Створили показух і комфортні умови продемонструвати свій професіоналізм, аби щоб хоч ніхто не зіпсував  нічого . Я повірити не можу у таке ставленя.
Хотіла сьогодні поговорити з кимось із вихователів. Але у 7.45 група була пуста за винятком одного хлопчика, запитала чи є хтось із вихователів, відповів, що не має :o. Але ж я не можу просто залишити дитину  саму у групі, я повинна її вручити вихователю. Передзвонюю виховательці, та - ой, ну, що ж відведіть у сусідню групу, якщо там хтось є.  :o Я у шоці, але вже відчуваю, що про відкрите заняття зараз взагалі ніколи говорити. Незважаючи, що поспішаю на роботу і у нас із запізненнями дуже строго. Йду у сусідню групу, там картина не краща. Тиша ... один хлопчик сидить на стільці, якось дивно. А інша дівчинка виходит  із спальні, а за нею вихователька. Тобто вихователька сама по собі, а діти самі по собі. з ними ніхто й не розмовляє.  Залишаю сина. Йду і на вході у садок застрічаю нашу виховательку, яка тільки заходит  у садок зі своєю дитиною. (Це ще поки вона відведе його в групу, а тоді прийде у свою хвилин 15 точно пройде.) Кажу виховательці, де залишила свого сина і біжу на роботу.
Ось такий у мене був чудовий вечір, ніч і ранок.  Як краще діяти. Вже більше мовчати не можу. Бо так відбувається регулярно. Коли ще тепло було забирали дітей з майданчика. Типова картина чи не щодня діти самі по собі, вихователі згуртуються і окремо спілкуються. Такий дружний колектив, що і за дітьми дивитися ніколи.
Що  порадите? Думаю, що вже час поскаржитися, бо виходить що інспекторів на відкритому занятті вони бояться, так фільтрують дітей, а мене ні. Хто відповість за мій зіпсований настрій і те, що серце болить. А як із тим, що саме зараз формується самооцінка дитини.
Допоможіть порадою.
В первую очередь говорите с заведующей (если она у вас адекватная). И говорить нужно спокойно, объясняя свою позицию.
Если будете "устраивать им  варфоломеевскую ночь, короче лицо злое в голосе негодование. И постороже там с ними", то, поверьте, в ответ услышите тоже самое. Такова человеческая природа, если на тебя наезжают, то думаешь, как бы наехать в ответ посильнее.
Вы же нормальная адекватная мама? Не ставьте себя на один уровень с неадекватными воспитателями. Вы должны быть умнее. Но за своего ребенка, конечно нужно бороться. Там, где пропустишь раз, на шею сядут и ноги свесят.

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #12501 : 05 Грудня 2014, 11:19:04 »
вы знаете, сперва поход к заве - но мое имхо - это для галочки
если зава не хо, значит не хо - ни видеть, ни предпринимать чего - потому и этот поход будет нулячий

могу повосетовать поднять СМИ -но это будет большой шкандаль. должна будет реагировать и прокуратура

ну тут нужны доказательства и не вы одна - эт точно, сами понимаете
Вайбер 0937717795 Катя

Seamni

• ★SuperStar★
« Reply #12502 : 05 Грудня 2014, 11:29:54 »
я бы тоже сначала поговорила с завой, спокойно. не примет мер - тогда сми и вышестоящее руководство. сегодня дети в группе без воспитателя, а завтра уже и за территорией садика  ???

Seamni

• ★SuperStar★
« Reply #12503 : 05 Грудня 2014, 11:33:56 »
Якщо говорити про завідуючу, то там такий дружний колектив, що аж позаздрити можна. Двічі бачила у магазині завідуючу з виховательками з інших груп, як купували спиртне, продукти, щось святкувати збиралися.  У нас садок, наш будинок і продуктових так би мовити на одному пяточку. Потім якось на вихідних, бачила, ну майже усіх вихователів на зупинці біля центрального базару, нарядні усі такі з квітами. Так розумію, що й додому один до одного ходятьу гості. Ну, короче кажучи, усе, що відбувається з легкої подачі начальниці. Тому усі так себе вольготно почувають.

Питаю Вашої поради, бо не звикла я сваритися, навіть скажу більше, не вмію. Все боюся образити людину, сподіваюся що минеться. Але тут же я ображена. Точо знаю, що пробачати не можна.
то, что коллектив дружный- это хорошо, конечно. но на работу они работать ходят, а не дружить. дружить - в послерабочее время, имхо. деньги им за дружбу платят?

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #12504 : 05 Грудня 2014, 11:41:16 »
звичайно, але це я до того що там кругова порука. Один за усіх і всі за одного.

значит пройдите местную бюрократию и топайте выше :-[
Вайбер 0937717795 Катя

hunt03

• Звезда форума
  • Ирина
« Reply #12505 : 05 Грудня 2014, 11:41:40 »
Дівчата підкажіть, що мені робити.
Сьогодні ніч не спала, а зараз ні валідол, ні карвалол не допомагає, серце болить і всею...
Трапилася така неприємна ситуація у нашому садочку.
Вже й раніше не лише я робила вихователям зауваження, що діти часто залишаються без нагляду. Але те, що трапилося вчора я, мабуть, ніколи не забуду.
Значить, вчора у нашій групі було відкрите заняття. Про підготовку до нього вихователі усі вуха прожужжали. Просили і ксерокопії робити і тематичні малюнки вдома зробити. А про те скільки часу йде на підготовку одна із вихователів мені минулої пятниці хвилин 10 розповідала, поки син сам не вдягувся.
Ну от і настав цей день. Я ж ні про що особливо не думаючи вдягнула сина у обновки, на заняття поклала вишиканку. Ну а у вечері запитую : як же все пройшло? Син відповідає, що він нічого не знає бо був у яслях :o... На скільки це образливо я не можу передати словами. Як таке може бути? Для мене це взагалі не прийнятно. Це виходить що, ксерокопії робила для показухи, а не для своєї дитини. Хто дав право вирішувати, де знаходитися моїй дитині? Які б там не були аргументи, я точно знаю, що так не повинно бути і це не правильно. Як вони можуть таке творити. Звичайно, що мій син шустрий, але ж рахувати від вміє до 100, ще не пробували, але я думаю, що зі підказками б спокійно дорахував і до 200. Букви усі вивчили ще у 3 роки, вже з два десятки англійських слів знає. А тут таке. Створили показух і комфортні умови продемонструвати свій професіоналізм, аби щоб хоч ніхто не зіпсував  нічого . Я повірити не можу у таке ставленя.
Хотіла сьогодні поговорити з кимось із вихователів. Але у 7.45 група була пуста за винятком одного хлопчика, запитала чи є хтось із вихователів, відповів, що не має :o. Але ж я не можу просто залишити дитину  саму у групі, я повинна її вручити вихователю. Передзвонюю виховательці, та - ой, ну, що ж відведіть у сусідню групу, якщо там хтось є.  :o Я у шоці, але вже відчуваю, що про відкрите заняття зараз взагалі ніколи говорити. Незважаючи, що поспішаю на роботу і у нас із запізненнями дуже строго. Йду у сусідню групу, там картина не краща. Тиша ... один хлопчик сидить на стільці, якось дивно. А інша дівчинка виходит  із спальні, а за нею вихователька. Тобто вихователька сама по собі, а діти самі по собі. з ними ніхто й не розмовляє.  Залишаю сина. Йду і на вході у садок застрічаю нашу виховательку, яка тільки заходит  у садок зі своєю дитиною. (Це ще поки вона відведе його в групу, а тоді прийде у свою хвилин 15 точно пройде.) Кажу виховательці, де залишила свого сина і біжу на роботу.
Ось такий у мене був чудовий вечір, ніч і ранок.  Як краще діяти. Вже більше мовчати не можу. Бо так відбувається регулярно. Коли ще тепло було забирали дітей з майданчика. Типова картина чи не щодня діти самі по собі, вихователі згуртуються і окремо спілкуються. Такий дружний колектив, що і за дітьми дивитися ніколи.
Що  порадите? Думаю, що вже час поскаржитися, бо виходить що інспекторів на відкритому занятті вони бояться, так фільтрують дітей, а мене ні. Хто відповість за мій зіпсований настрій і те, що серце болить. А як із тим, що саме зараз формується самооцінка дитини.
Допоможіть порадою.
Для начала поговорите с воспитателем с глазу на глаз, может дойдет, только не уси пуси, а спокойно и четко. Не поможет, то дальше, как карта ляжет, вам будет по сложившейся ситуации видно как действовать. А так вы рискуете, что ребенка оставляете самого, тем более, с ваших слов, шустрого и подвижного...
Хорошие люди принесут вам счастье, плохие люди наградят вас опытом, худшие — дадут вам урок, а лучшие — подарят воспоминания. Цените каждого.

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #12506 : 05 Грудня 2014, 11:50:30 »
нужны подтяжки на мальчика красные - гду купить? и шляпа темненькая ::)
Вайбер 0937717795 Катя

iva

• Звезда форума
  • (066) 5448два30 Валя
« Reply #12507 : 05 Грудня 2014, 11:55:50 »
LanaS, Ви навіть не сумнівайтеся, ситуацію прояснити потрібно. Можливо розпочати варто із вихователя, а потім по ситуації, запропонувати поговорити спільно із завідувачем. Головне для Вас - дитина. Ви ж не сваритися з ними маєте намір, а навпаки залагодити непорозуміння. Головне, не бійтеся, і чітко сформулюйте для себе головні запитання та аргументи, які плануєте викладати тій же виховательці чи заві. І не втрачайте самоконтролю) Бо подібні ситуації дуже легко переходять у конфлікт, а Вам цього, я так розумію, не треба.
Я верю в то, что добро всегда возвращается...

hunt03

• Звезда форума
  • Ирина
« Reply #12508 : 05 Грудня 2014, 11:58:54 »
От інтуітивно відчуваю, що завідуюча все покриває. Скандала  я не хочу. Бо і так почни щось говорити, так вже відчувається прохолода. А вини ж мою дитину бачать більше годин за день ніж, я. Тому не хочеться, що б це ще більше позначилося на дитині.
Мда, недаром говорят, что "рыба портится с головы". Вы видать добрый человек, который не хочет плохо другим, жертвуя своим, но к большому сожалению мир жесток, и добром часто пользуются, но речь идет о вашем ребенке. Поверьте, устроится на роботу воспитателя у нас в городе не так уж и просто........., а если молчать, то на голову сядут и лапы свесят. Поговорите сначала все же с воспитателем, не подымая кипеша, оно никому не нужно пока, и сделайте акцент на том, что не дай Боже разговор отразится на вашем ребенке. У меня знакомые работают воспитателями, поверте, огласок они боятся, и все конфликты решают в стенах группы, ну конечно меж собой кости перемоют, но вам то что на это. Хотя во многих случаях большую роль играет человеческий фактор.
Хорошие люди принесут вам счастье, плохие люди наградят вас опытом, худшие — дадут вам урок, а лучшие — подарят воспоминания. Цените каждого.

~Людмила~

• Звезда форума
« Reply #12509 : 05 Грудня 2014, 12:12:26 »
Якщо говорити про завідуючу, то там такий дружний колектив, що аж позаздрити можна. Двічі бачила у магазині завідуючу з виховательками з інших груп, як купували спиртне, продукти, щось святкувати збиралися.  Наш садок, будинок і продуктових так би мовити на одному пяточку. Потім якось на вихідних, бачила, ну майже усіх вихователів на зупинці біля центрального базару, нарядні усі такі з квітами. Так розумію, що й додому один до одного ходятьу гості. Ну, короче кажучи, усе, що відбувається з легкої подачі начальниці. Тому усі так себе вольготно почувають.

Питаю Вашої поради, бо не звикла я сваритися, навіть скажу більше, не вмію. Все боюся образити людину, сподіваюся що минеться. Але тут же я ображена. Точо знаю, що пробачати не можна.

LanaS, а вы говорили об опозданиях на работу именно с вашим воспитателем, вот так прямо в лоб культурно, мол во сколько у вас начинается рабочий день, почему вы позволяете себе опаздывать? Если да и все равно это продолжается, тогда идете выше - заведующая, если продолжается дальше - то управление образования.
Я так поняла (простите может ошибаюсь ::)), но из-за мягкости своего характера, вы сами воспитателю не говорили о ее опозданиях?
Мое мнение - что все решать нужно на местах, а выше идти только если разговор на местах не дает  результата.
« Останнє редагування: 05 Грудня 2014, 12:14:08 від ~Людмила~ »