Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Православие в вопросах и ответах  (Прочитано 369602 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Ассоль

• Гість
Re: Православие в вопросах и ответах
« Reply #3165 : 10 Вересня 2014, 20:59:27 »
Веселка, я думаю, любая молитва, та же "Отче Наш" поможет, если ее читать с верой и от всего сердца. Молиться дома - хорошо, но важнее исповедь и Причастие. И молитвы - не препятствие походу к специалистам.
То есть Вы можете молиться дома любой молитвой, даже своими словами + бывать в Храме, исповедоваться и Причащаться + показать ребенка психологу.

Веселка

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 093 9семь52семь3семь Наташа
« Reply #3166 : 10 Вересня 2014, 21:04:23 »
Веселка, я думаю, любая молитва, та же "Отче Наш" поможет, если ее читать с верой и от всего сердца. Молиться дома - хорошо, но важнее исповедь и Причастие. И молитвы - не препятствие походу к специалистам.
То есть Вы можете молиться дома любой молитвой, даже своими словами + бывать в Храме, исповедоваться и Причащаться + показать ребенка психологу.
Спасибо большое за ответ.
Жить надо по-японски: не торописса, не волновасса и улыбасса!

Священник Михаил

• Звезда форума
  • Священник Михаил.
« Reply #3167 : 10 Вересня 2014, 21:07:39 »
ви історію Московської держави і Московського патріархату знаєте? скільки років він був непризнаним Вселенським Патріархом? А отже, НЕКАНОНІЧНИМ, РОЗКОЛЬНИЦЬКИМ, як зараз Москва називає Київський Патріархат. Яке відношення має Москва до Київської Русі, яка прийняла хрещення в 988 році, коли на майбутній території Москви ще жаби в болоті квакали? Деякі російські історики часто люблять говорити про нашу "спільну історію", "русскій мір" зараз популярним став... Мовляв, ми всі - нащадки київських князів.Але ж Франція Руссю не стала після того, як там була королевою Анна Ярославна...
Весь час Москва уміло створювала міф про спільний народ, єдину Русь, знищувала історію України, її мову і традиції, оскільки розуміла, що без України не може бути Російської імперії.
"Не только гавани и пирсы теряем мы с утратой Украины, - бідкається в 1992 на Пленумі Правління Спілки Письменників Росії літератор А. Буйлов. - Мы теряем примерно треть ресурсов страны, более трети современных производств и около трети - давайте говорить прямо! - наиболее ценного для будущего нашей державы генетического потенциала. Поэтому подготовка общественного сознания к скорейшему присоединению и на сей раз - полному слиянию украины с Россией.. есть первая и важнейшая задача русской государственной идеологии"
А оскільки Україна нині незалежна, то свій вплив на свідомість українців Москва застосовує через церкву, промиваючи мізки своїм кривавим "русскім міром" і "єдіной історієй"
 Нехай існує собі Московський Патріархат, але існує в Росії. А України це не має стосуватися, оскільки нічого спільного, ніякої спільної історії в нас нема. Тільки обман, шантаж, привласнення чужої історії і зухвале знищення всього українського - оце так нас любить наш "братній народ"
Вважаю потрібним вставити ремарку.
Офіційна історична наука і українська також знае, що автокефалія московского престолу отримала свій розвиток після того як Константинопольска Церква на деякий(не маленький) час прийняла еретичні догматичні основи Римо-Католицької Церкві та визнала Папу Римского своїм главою на Фераро-Флорентійскому соборі РКЦ. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D1%80%D1%80%D0%B0%D1%80%D0%BE-%D0%A4%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80 . Митрополит Київський Ісидор https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D1%80_%28%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82_%D0%9A%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9%29 також підтримав унію за що і був вигнанний собором епископів з митрополичого престолу, перейшов в католицизм і став кардиналом.
А отже, захист вірі від Римо-Католицизма і стало основною причиною проголошення в 1448 році автокефалії Московскої митрополії. Це історія, кинув вам ссилки на Вікіпедію думаю Вам цього вистачить, а захочете взнати більше, читайте авторитетні монографіі.
Все інше в Вашому пості лише ВАШЕ бачення яке безумовно мае право на існування))
З повагою!
P.S. Я підтримую українську армію в якій ось уже п,ять місяців у военному конфлікті на Донбасі воюють рідні мені люди.
« Останнє редагування: 10 Вересня 2014, 21:31:50 від Священник Михаил »

Священник Михаил

• Звезда форума
  • Священник Михаил.
« Reply #3168 : 10 Вересня 2014, 21:14:24 »
Спасибо. Но интернет выдает в поиске очень большое равзнообразие молитв от испуга, как тогда понимать??
Вот я ради интереса ввел "молитвы от испуга" и выдало в основном результаты, в которых грешное перемешано с праведным. В основном все основывается на заговорах, а молитвы кторые даются, все общеизвестные и если бы Вы молились постоянно Богу по православному молитвослову, то уже давно бы знали их наизусть. Церковные Таинства есть дверь для нашего спасения, а молитвы и вера как ключ в эту дверь. Если все же Вам нужно что-то конкретное, то можно читать молитву "Да воскреснет Бог", но одна эта молитва без живой религиозной жизни сама по себе ничего не даст.
С уважением!
« Останнє редагування: 10 Вересня 2014, 21:17:07 від Священник Михаил »

White_Night

• Звезда форума
  • 093 910 45 47 Настя
« Reply #3169 : 11 Вересня 2014, 15:39:10 »
Вважаю потрібним вставити ремарку.
Офіційна історична наука і українська також знае, що автокефалія московского престолу отримала свій розвиток після того як Константинопольска Церква на деякий(не маленький) час прийняла еретичні догматичні основи Римо-Католицької Церкві та визнала Папу Римского своїм главою на Фераро-Флорентійскому соборі РКЦ. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D1%80%D1%80%D0%B0%D1%80%D0%BE-%D0%A4%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80 . Митрополит Київський Ісидор https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D1%80_%28%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82_%D0%9A%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9%29 також підтримав унію за що і був вигнанний собором епископів з митрополичого престолу, перейшов в католицизм і став кардиналом.
А отже, захист вірі від Римо-Католицизма і стало основною причиною проголошення в 1448 році автокефалії Московскої митрополії. Це історія, кинув вам ссилки на Вікіпедію думаю Вам цього вистачить, а захочете взнати більше, читайте авторитетні монографіі.
Все інше в Вашому пості лише ВАШЕ бачення яке безумовно мае право на існування))
З повагою!
P.S. Я підтримую українську армію в якій ось уже п,ять місяців у военному конфлікті на Донбасі воюють рідні мені люди.

Ферраро-Флорентійський собор не визнається більшістю східних церков, оскільки рішення його приймалися під тиском латинського духовенства. Він припинив свою роботу в 1445 році. Московський Патріархат утворився у 1448 році - тобто через три роки. Про який захист віри від католицизму йде мова?
141 рік МП не визнавався Вселенським патріархом. Визнаний він був у 1589 році. Для порівняння Грузинська православна церква була невизнана 26 років, піддана анафемі, Болгарська - 73. Тим не менш це не заважало їм існувати в благодаті Божій і через деякий час бути визнаними світовим православ"ям.
Виникає питання. А чим відрізняється процес утворення Київського патріархату в 1991 році в незалежній Україні від утворення Московського Патріархату в незалежному Великому князівстві Московському в 1448 році? Адже 34 апостольське правило пояснює, що кожен народ повинен знати свого першоїєрарха, а отже кожен окремий народ має право на свою самостійну Церкву. Московське князівство було окремою державою і цілком логічним було утворення своєї церкви, незалежної від Київської метрополії, яка існувала з 988 року. Але ж цей акт утворення нової церкви не називався неканонічним...
Цікаво описується історія створення Української Православної Церкви в незалежній Україні. Архієрейський Собор  РПЦ 25—27 жовтня 1990 року, у відповідь на звернення українського єпископату до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II і всього єпископату РПЦ, за Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Філарета надав Українській Православній Церкві  незалежність і самостійність в урядуванні та права широкої автономії.
Після проголошення України незалежною державою, за ініціативою митрополита Філарета 1-3 листопада 1991 р. відбувся Всеукраїнський Помісний Собор УПЦ, який одноголосно прийняв рішення про повну канонічну незалежність. Собор звернувся до Патріарха Алексія II і єпископату Російської Православної Церкви з цим рішенням, але Архієрейський Собор РПЦ 1, 2 квітня 1992 р. відмовив надати Українській Православній Церкві автокефалію.
Цей факт в історії маловідомий. http://logos.at.ua/load/2-1-0-22
Тепер виникає інше питання. Чи є канонічним заборона в служінні духовної особи чужої церкви? На яких підставах відбувся Харківський собор 1992 року, проведений Московським Патріархатом на території ЧУЖОЇ КРАЇНИ? Де-факто самостійна Українська церква вже існувала і про це було повідомлено Московський патріархат. А тому створення ще однієї церкви є порушенням 8-го правила 1 Вселенського Собору, що гласить: "Хай не буде два єпископи в одному граді."
P.S. Можливо занадто багато мені доводилось стикатися із агресивною антиукраїнською позицією священнослужителів МП, тому і складається враження, що воно дійсно так, і мені церква МП здається чужою. Я вперше бачу священника МП, який не кричить про те що Україна - це не держава, і т.д. Тому дякую Вам за Вашу громадянську позицію. Дай Бог, щоб ваші рідні повернулися додому живі і неушкоджені. А щодо моїх історичних роздумів - намагаюсь розібратися, але мало правдивої літератури і багато протиріч.

Розмарин

• Местный житель
« Reply #3170 : 11 Вересня 2014, 16:49:34 »
С праздником всех!
У меня возник вопрос в связи с сегодняшним праздником. Я срезала на огороде капусту, на что бабушка сказала, что сегодня круглого не режут. Как к этому относиться? Я так думаю, что это очередные бабкины сказки и никакого православного обоснования не имеют. Права ли я?

Ассоль

• Гість
« Reply #3171 : 11 Вересня 2014, 19:31:28 »
Я вперше бачу священника МП, який не кричить про те що Україна - це не держава, і т.д.
Мало того, что я не вижу смысла во всем этом споре, так вот эта фраза вообще добила...
Я не знаю, Настя, в какой храм ты ходишь, но я в своей жизни не встречала ни одного священника, который бы говорил то, что ты пишешь, и вообще говорил бы что-либо плохое о нашей стране.
Смею тебя заверить, что о. Михаил не единственный батюшка церкви МП - патриот Украины.

Fleur-liley

• Звезда форума
  • Пожалуйста, об оплатах и раздачах в личку
« Reply #3172 : 11 Вересня 2014, 19:59:45 »
Здравствуйте! С праздником всех!
У меня вопрос о крестных.
Могу ли я взять крестным своему ребенку сына моей крестной, который приходится мне двоюродным братом.

И можно ли брать крестной мою сестру, если я являюсь крестной ее деток. Свекровь утверждает что это перекресное крещение и так делать нельзя иначе будет плохо обеим крестникам  :-\
Мини Фиалки, Бугенвиллии - актуальный список сортов в ЛС

Священник Михаил

• Звезда форума
  • Священник Михаил.
« Reply #3173 : 11 Вересня 2014, 20:13:04 »
Ферраро-Флорентійський собор не визнається більшістю східних церков, оскільки рішення його приймалися під тиском латинського духовенства. Він припинив свою роботу в 1445 році. Московський Патріархат утворився у 1448 році - тобто через три роки. Про який захист віри від католицизму йде мова?
141 рік МП не визнавався Вселенським патріархом. Визнаний він був у 1589 році. Для порівняння Грузинська православна церква була невизнана 26 років, піддана анафемі, Болгарська - 73. Тим не менш це не заважало їм існувати в благодаті Божій і через деякий час бути визнаними світовим православ"ям.
Виникає питання. А чим відрізняється процес утворення Київського патріархату в 1991 році в незалежній Україні від утворення Московського Патріархату в незалежному Великому князівстві Московському в 1448 році? Адже 34 апостольське правило пояснює, що кожен народ повинен знати свого першоїєрарха, а отже кожен окремий народ має право на свою самостійну Церкву. Московське князівство було окремою державою і цілком логічним було утворення своєї церкви, незалежної від Київської метрополії, яка існувала з 988 року. Але ж цей акт утворення нової церкви не називався неканонічним...
Цікаво описується історія створення Української Православної Церкви в незалежній Україні. Архієрейський Собор  РПЦ 25—27 жовтня 1990 року, у відповідь на звернення українського єпископату до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II і всього єпископату РПЦ, за Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Філарета надав Українській Православній Церкві  незалежність і самостійність в урядуванні та права широкої автономії.
Після проголошення України незалежною державою, за ініціативою митрополита Філарета 1-3 листопада 1991 р. відбувся Всеукраїнський Помісний Собор УПЦ, який одноголосно прийняв рішення про повну канонічну незалежність. Собор звернувся до Патріарха Алексія II і єпископату Російської Православної Церкви з цим рішенням, але Архієрейський Собор РПЦ 1, 2 квітня 1992 р. відмовив надати Українській Православній Церкві автокефалію.
Цей факт в історії маловідомий. http://logos.at.ua/load/2-1-0-22
Тепер виникає інше питання. Чи є канонічним заборона в служінні духовної особи чужої церкви? На яких підставах відбувся Харківський собор 1992 року, проведений Московським Патріархатом на території ЧУЖОЇ КРАЇНИ? Де-факто самостійна Українська церква вже існувала і про це було повідомлено Московський патріархат. А тому створення ще однієї церкви є порушенням 8-го правила 1 Вселенського Собору, що гласить: "Хай не буде два єпископи в одному граді."
P.S. Можливо занадто багато мені доводилось стикатися із агресивною антиукраїнською позицією священнослужителів МП, тому і складається враження, що воно дійсно так, і мені церква МП здається чужою. Я вперше бачу священника МП, який не кричить про те що Україна - це не держава, і т.д. Тому дякую Вам за Вашу громадянську позицію. Дай Бог, щоб ваші рідні повернулися додому живі і неушкоджені. А щодо моїх історичних роздумів - намагаюсь розібратися, але мало правдивої літератури і багато протиріч.
Ви ж розуміете, що швидкість життя у 15 столітті зовсім була не схожа не теперішню?
Інформація доходила не за секунді як зараз, а могла йти навідь роками. Тому нема нічого дивного, що реакція на виклики часу приймалась як для нас дещо запіздало. Тоді не було ні інтернету, ні телефоніі, ні сучасніх СМІ. Священники могли роками служити та поминаті епископа, який давним-давно помер, поки хтось не скаже йому про обрання нового архиерея.
До речі, ще одніею причиною не визнання так довго Константинополем Руської автокефаліі, було падіння Царьграда в 1453 під натиском турок, та припинення існування Візантійскої імперіі як такової. Тому Константинопольскому Патріархату було зовсім не до нас, головне їхне завдання було вижити в нових агресивних до християнства умовах.
На жаль Філарет поправ одні канони і утворив паралеьну іерархию в Україні, тож приведений Вами 8 канон 1 Вселенскького собору більше засуджуе Киевський Патріархат, ніж Українську Православну Церкву, адже першої як такої до початку 90-х років в Україні просто не існувало.
На всі інші Ваші питання можу послатись на вже стару статью сьогоднішнього архиерея, який відомий як найбільший поборник Помісної Православної Церкви в Україні http://archiv.orthodox.org.ua/page-836.html .
 На мій погляд все йде до помісності, але як було і 20 років тому, так і зараз це не своечасно, адже якщо політичні дії нової владі привели до того, що зараз відбуваеться на сході, то невідомо що може бути в цих регионах через відхід від канонічного спілкування з Московською Патріархіею. Те що думають и роблять для цього в самій Москві справа друга, але священники і вірні УПЦ не бажають знаходитись у канонічному вакуумі, в який потрапило КП. Зараз його швидше визнае католицизм (проти єкспансії якого боролись в 15 столітті), аніж світове православ,я. Позиція УПЦ така, що обьеднання з УПЦ КП можливе тільки після покаяння в розколі.
Особисто я буду перший хто привітае таке обьеднання на канонічних основах, але зараз що мені б дав перехід в КП я не розумію. Я е священннком в Церкві в якій спасались сотні поколінь людей та молюсь в ній Богу. Молюсь за мир в Україні та у всьому світі, про спасіння всіх людей в Господі Нашему Іісусі Христі, маю Евхаристичне спілкування з світовим православ,ям. Окрім політики я не бачу нічого, через що ще раз і ще піднімаеться данне питання. Тож давайте ще раз закінчимо мусолити цю тему, адже якщо Бог не призове до себе, то наші аргументи в котрий раз будуть безсилі.
Дякую за побажання! Навзаем і Вам всього найкращого та спасіння во Христі!
З повагою!

Священник Михаил

• Звезда форума
  • Священник Михаил.
« Reply #3174 : 11 Вересня 2014, 20:14:54 »
С праздником всех!
У меня возник вопрос в связи с сегодняшним праздником. Я срезала на огороде капусту, на что бабушка сказала, что сегодня круглого не режут. Как к этому относиться? Я так думаю, что это очередные бабкины сказки и никакого православного обоснования не имеют. Права ли я?
Вы правы! Это бабские басни.
С уважением!

Священник Михаил

• Звезда форума
  • Священник Михаил.
« Reply #3175 : 11 Вересня 2014, 20:21:07 »
Здравствуйте! С праздником всех!
У меня вопрос о крестных.
Могу ли я взять крестным своему ребенку сына моей крестной, который приходится мне двоюродным братом.

И можно ли брать крестной мою сестру, если я являюсь крестной ее деток. Свекровь утверждает что это перекресное крещение и так делать нельзя иначе будет плохо обеим крестникам  :-\
Конечно сложно понять вот так читая, но если я правильно понял, то можно в обоих случаях, главное чтобы они были верующие и заботились об духовном воспитании крестников, а не были номинальными развгодшашликанаприродепоедатели;))
С уважением!

Священник Михаил

• Звезда форума
  • Священник Михаил.
« Reply #3176 : 11 Вересня 2014, 20:22:28 »
Мало того, что я не вижу смысла во всем этом споре, так вот эта фраза вообще добила...
Я не знаю, Настя, в какой храм ты ходишь, но я в своей жизни не встречала ни одного священника, который бы говорил то, что ты пишешь, и вообще говорил бы что-либо плохое о нашей стране.
Смею тебя заверить, что о. Михаил не единственный батюшка церкви МП - патриот Украины.
Согласен! знаю много таких среди моих знакомих священников. Но главное нам быть патриотами Царства Небесного!

Ассоль

• Гість
« Reply #3177 : 11 Вересня 2014, 20:48:25 »
Это - да. Но я так понимаю, у Насти претензии именно с геополитической точки зрения.

Mis.terium

• Местный житель
  • 0937695893
« Reply #3178 : 11 Вересня 2014, 23:11:05 »
Согласен! знаю много таких среди моих знакомих священников. Но главное нам быть патриотами Царства Небесного!
[/quote]
Но, как в день выборов отвечали монахи Киево-Печерской лавры на  журналистский вопрос( безусловно, искусительного характера): дескать, "что вас сподвигло покинуть сегодня стены обители для посещения абсолютно светского мипоприятия - Церковь же, вроде, отделена от госсударства?.." На что те абсолютно спокойно ответили, руководствуясь утверждениями многих святых: "Мы идём, как и все, исполнить свой долг. Ведь невозможно стать гражданином Царствия Небесного, не став  полноценным сознательным гражданином своей "земной" страны".
Я пока так же не встретила ни одного правящего украинофоба ???

Дивна

• ★SuperStar★
  • (093)456 9443 viber, Оксана
« Reply #3179 : 12 Вересня 2014, 00:25:36 »
скажу вам по секрету, я недавно была на архиерейском обеде :-X  там было 5 архиереев, и все говорили на украинском языке.

Kupi.cn.ua