вот именно поэтому МП
но девочки,если вам Христос и апостолы не указ,а по вашему захотел и сделал себе церковь,то ходите,девочки написали,а каждый сам для себя решает,прежде всего мы сами в ответе за наши души.
Я,например знаю,как мало я знаю,поэтому пытаюсь слушать и читать сведующих людей,которым Бог открывает истину,святых,старцев,вот выше приводила с Афона высказывания,но получается вам виднее 
ви історію Московської держави і Московського патріархату знаєте? скільки років він був непризнаним Вселенським Патріархом? А отже, НЕКАНОНІЧНИМ, РОЗКОЛЬНИЦЬКИМ, як зараз Москва називає Київський Патріархат. Яке відношення має Москва до Київської Русі, яка прийняла хрещення в 988 році, коли на майбутній території Москви ще жаби в болоті квакали? Деякі російські історики часто люблять говорити про нашу "спільну історію", "русскій мір" зараз популярним став... Мовляв, ми всі - нащадки київських князів.Але ж Франція Руссю не стала після того, як там була королевою Анна Ярославна...
Весь час Москва уміло створювала міф про спільний народ, єдину Русь, знищувала історію України, її мову і традиції, оскільки розуміла, що без України не може бути Російської імперії.
"Не только гавани и пирсы теряем мы с утратой Украины, - бідкається в 1992 на Пленумі Правління Спілки Письменників Росії літератор А. Буйлов. - Мы теряем примерно треть ресурсов страны, более трети современных производств и около трети - давайте говорить прямо! - наиболее ценного для будущего нашей державы генетического потенциала. Поэтому подготовка общественного сознания к скорейшему присоединению и на сей раз - полному слиянию украины с Россией.. есть первая и важнейшая задача русской государственной идеологии"
А оскільки Україна нині незалежна, то свій вплив на свідомість українців Москва застосовує через церкву, промиваючи мізки своїм кривавим "русскім міром" і "єдіной історієй"
Нехай існує собі Московський Патріархат, але існує в Росії. А України це не має стосуватися, оскільки нічого спільного, ніякої спільної історії в нас нема. Тільки обман, шантаж, привласнення чужої історії і зухвале знищення всього українського - оце так нас любить наш "братній народ"