Чернігівський форум про дітей

Голосування

нравится ли фильм?

да
 175 (74.2%)
нейтрально
 28 (11.9%)
нет
 8 (3.4%)
не смотрю
 25 (10.6%)

Всього голосів: 223

Автор Тема: "Величне століття. Роксолана" - как фильм?  (Прочитано 194865 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Дивна

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
  • (093)456 9443 viber, Оксана
злобный тролль, вы совсем не злобный  ;)

злобный тролль

• Звезда форума
злобный тролль, вы совсем не злобный  ;)
Я біла, пухнаста й люблю мурчати :D

Дивна

• ★SuperStar★
значит, надо переименоваться  ;)

Nика

• Постоялец
злобный тролль, и от меня спасибо под авку, перечитала все Ваши ответы!

Еленушка

• Местный житель
Девочки, посмотрела сегодня новую серию, какая классная, такие эмоции, так все по-настоящему, Хатидже жалко, и Хюррем тоже, все ее винят, как обычно :( Балдею от сериала, каждая серия, как новый фильм, молодцы турки :super: Теперь целую неделю ждать новую серию :(
 Злобный тролль, спасибо Вам за исторические факты, читаю с большим интересом :-*
Котята скоттиш- страйтики
http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=93535.0

She-Wolf__,,,^._.^,,,__

• ★SuperStar★
  • Все ВСЕГДА заканчивается хорошо!!! :)
Мене також зацікавило це питання, ось знайшла саму пісню, дуже гарна http://velikolepnyj-vek.com/65-pesnya-hurrem-sultanin-ninnisi-oy-u-gayu-pri-dunayu-iz-velikolepnogo-veka.html
А співає і справді Міла Йововіч
спасибо за инфу :)

Об оплате и раздаче, пожалуйста, в личку.

EL

• ★SuperStar★
  • я ни здеся
я так поняла теперь будут одни повторы?

EL

• ★SuperStar★
  • я ни здеся
так вроде где-то читала, что новые серии только в мае :-\
пойду на сайте гляну

Дивна

• ★SuperStar★
получается так. начинали показывать в октябре, если добавить столько же, как раз май и получится.

f.r.i.e.n.d.s

• Звезда форума
для поклонников Малкочуглу белибея - ОН СНОВА ВОЗВРАЩАЕТСЯ :yahooo: O:-) в 85 серии...

korolua

• Местный житель
ой, как интересно, следует посмотреть на это,
а вот начало мне не понравилось, наверное не осилю - сплошные убийства не для меня :(

злобный тролль

• Звезда форума
Прочитала тут в темці перепост про те, що Роксолана - ніби-то насправді Маргарита,  італійського походження. Пошукала. Знайшла таке. Стаття, про яку писала вище (наводити її текст тут не буду - нема потреби), є на багатьох інтернет- ресурсах. Короткий зміст: сучасний історик Рінальдо Мармагра (дійсно реальна людина, посадова особа у Ватікані) в архівах Ватикану знайшов інформацію про дійсне походження Роксолани. Якби таке сталося, то, зважаючи на популярність й знаність Роксолани в світі, ця інформація була б загальновідомою й забезпечила цьому історику певне визнання. Але ніде більше не знайшла згадок про наведені цим вченим факти; тільки ця стаття - всюди вона цитується "слово в слово". Здебільшого подається за викладом користувача "Людмила, яка живе й працює в Туреччині".  Та в цій статті багато сумнівних моментів. Напочатку, наприклад, українське (і взагалі словянське) походження Хюррем поставлене під сумнів через...руде волосся, якого "у женщин славянского происхождения не должно быть ;D ( а в мене руденька сестричка :o?! невже лелека переплутав країни?! ???).  Далі. У Хюррем не було сина Ібрагіма. Сулейман був не 11-им султаном, а 10-им. Та й сучасного Папу звати не Бартоломей, а по-іншому...Коротше, не знайшла я підтвердження цій статті. Зате знайшла інше. Є цілком реальні історичні особи, які в своїх записах так чи інакше згадували про Роксолану. Це посол Литовського князівства (всі історію вчили) в Криму Михайло Литвин, який був на прийомі в палаці у 1550, де мав бесіду з Хюррем (з дозволу Сулеймана); Литвин писав, що вона була "викрадена з наших земель". Також був такий дядечко Самуїл Твардовський - поет, історик, який був у складі посольства Польщі на переговорах з османами у 1621; в своїх записах дивувався як це Сулейман дозволяв "водити себе за ніс бідній дівчині з Рогатина" , тут же було вказано, що вона - "донька попа". Правда, бесіда цього посла з турками сталася через 63 роки після смерті Хюррем... Саме слово "Роксолана" стосовно Хюррем стало вживатися набагато пізніше після її смерті (сама Хюррем не підозрювала, що вона Роксолана :D).

злобный тролль

• Звезда форума
А взагалі-то навіть древнє місто Роксоланія було - це сучасна Одещина. Є історик академік Володимир Грабовецький. Він дуже давно вивчає згадки про Роксолану. Згідно його даних, рід Лісовських в Рогатині в ті часи не жив. Більше того, він стверджує, що турецькі архіви розрізнені й невпорядковані, тому там ще багато відкриттів сховано :-X. Стосовно ж інших нестиковок у долі Роксолани, то дуже цікава інформація є на цьому сайті:http://vk.com/topic-40744881_27552995

Дивна

• ★SuperStar★
мне та статья тоже показалась сомнительной.

злобный тролль

• Звезда форума
Ну, щодо Сулеймана, то про нього є багато написано.  Ця людина була, крім безсумнівної талановитості й обдарованості, ще й конкретно жорстока. Він досить часто віддавав накази про страту людей (правда, здебільшого це стосувалося періоду воєн), ще й у великій кількості :'(. Хоча  що можна говорити, якщо ця людина наказала стратити двох рідних синів й зробила вдовами двох своїх сестер?! :o. Про яке милосердя для чужих може йти мова?! Та й щодо синів. Мені видається правдоподібною думка, що Селім був протеже Сулеймана (а не Роксолани), й саме це дало йому можливість отримати трон. Можливо, старіючий Сулейман боявся молодого й перспективного сина Баязида як конкурента...Ще трохи неправдоподібною є точка зору щодо супервпливу на Сулеймана "приворотного зілля", завдяки чому ніби-то Роксолана утримувала чоловіка біля себе єдиної. Проти самого факту використання таких засобів дамами гарему (а можливо, й самою Хюррем) виступати не буду. Напевно використовували! - і то не краплями, а літрами (султан - він один; а баб в гаремі багато, й усі вони конкурентки; а султан - "не резиновий" :D, - на всіх не вистачить ;D,- от й доводилося шукати способи...). Але! Чому "чари" Хюррем діяли, а конкуренток - ні?.. В усіх них були приблизно однакові стартові можливості в цьому плані (маю на увазі - ворожки варили схоже зілля, підливалося (чи підмішувалося, чи підкидалося :-X) одній і тій же людині; але у Роксолани "фуричило", а в конкуренток - "не фуричило" ;D). Напевно, не в цьому способі сила Роксолани заключалася!

Kupi.cn.ua