Я вчера в Киеве была и для себя с приятным удивлением осознала, что все чаще слышу украинскую речь.
И моя племянница начала читать книги на украинском. Хотя еще осенью говорила, что на украинском языке книги не воспринимает.
Оксан, ти що?

в Києві дуже багато людей спілкуються ураїнською, ми зараз мешкаємо в Ірпіні, то тут місцеве населення, на 99% укр мовне, я вперше її в побуті і почула саме ,коли на навчання приїхала, я навчалась в рос. школі, і моє ставлення до укр. мови було як би це сказати, як до атавізму якогось , нікому не потрібного
І коли на першій парі з історії, мій викладач нагримав на мене за кацапську мову

, я була готова документи забрати, причому зробив ві н це не дуже підбираючи вислови, він доречі, відомий історик, навчався разом з Кравчуком ,вже дід старанький був, я тоді так образилась

ппц просто як ..
але на його парах намагалась спілкуватись укр, з моєї першої доповіді за пузо взялась уся група, азаровщина тоді в мені сиділа крЕпко, як виявилось, такі проблеми були в мене і ще у дівчини з Севастополя , всі решта - вільно володіли двома мовами

І хто би міг подумати, що з часом наше ставлення так докорінно зміниться , через 5 років вона відїзжала додому вже українкою

... я теж....
мої батьки завжди просять, щоб з ними я теж на рідній - їм дуже подобається, але у меня якийсь тумблер спрацьовує, не можу и все