Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..  (Прочитано 250548 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Tanichka

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
Re: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..
« Reply #8460 : 04 Березня 2020, 21:42:36 »
Соціальне опитування на якомусь незрозумілому ресурсі, до якого купа запитань. З якої кількості опитуваних робилась вибірка, у яких регіонах України. Може опитували населення на території ДНР-ЛНР?

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8461 : 04 Березня 2020, 21:47:15 »
Стосовно того що вірменам та іншим важко це смішно. У Львівській політехніці через 3-4 місяці чорнобриві щебечуть українською і вірмени зможуть. Це лише у деяких росіян особлива щелепа з усіма іншими все гаразд.

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #8462 : 04 Березня 2020, 21:51:55 »
Стосовно того що вірменам та іншим важко це смішно. У Львівській політехніці через 3-4 місяці чорнобриві щебечуть українською і вірмени зможуть. Це лише у деяких росіян особлива щелепа з усіма іншими все гаразд.
Ой, не знаю, конечно, как обстоят дела у чернобровых, НО у наших деток-азербайджанцев, у многих мамы, а тем более бабушки, даже на русском не разговаривают! Если они приходят в школу за ребенком, то учитель с ними может поговорить только через ребенка, как переводчика! А с папами нормально разговаривают! Папы все русский знают... ;D И сами и на собрания ходят. Мамы же у них все не работают, днями дома сидят и турецкие сериалы смотрят, на турецком языке....
Поэтому детки, кто прошел через садик, еще хоть немного языки знали.... А были пару человек, которые в садик не ходили! И даже на русском не говорили, придя в 1 класс! Не говоря уж про украинский...
« Останнє редагування: 04 Березня 2020, 21:53:37 від Лaдa »

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8463 : 04 Березня 2020, 22:00:17 »
Так а яким чином азербайджанці і російська мова? Мова у них своя азербайджанська, якою вони спілкуються вдома. А їхнім дітям конче необхідною буде українська, а не російська, якщо вони планують жити в Україні. Чи я чогось не розумію? Навіщо азербайджанцям в Україні російська?

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #8464 : 04 Березня 2020, 22:05:17 »
Так а яким чином азербайджанці і російська мова? Мова у них своя азербайджанська, якою вони спілкуються вдома. А їхнім дітям конче необхідною буде українська, а не російська, якщо вони планують жити в Україні. Чи я чогось не розумію? Навіщо азербайджанцям в Україні російська?
Они аргументируют это тем, что сами не знают: где могут оказаться завтра? Могут в Украине. А могут в России. Или Молдавии. Или в Турцию уедут. Или в Азербайджан вернутся. Русский им везде пригодится, а украинский - постольку-поскольку.... Хотя, они ведь его тоже учат и в русской школе. И ДПА сдают по украинскому. И ЗНО сдают.

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8465 : 04 Березня 2020, 22:12:56 »
Они аргументируют это тем, что сами не знают: где могут оказаться завтра? Могут в Украине. А могут в России. Или Молдавии. Или в Турцию уедут. Или в Азербайджан вернутся. Русский им везде пригодится, а украинский - постольку-поскольку.... Хотя, они ведь его тоже учат и в русской школе. И ДПА сдают по украинскому. И ЗНО сдают.
Я не знаю, хто вам таке сказав, може азербайджанські тата чи мами(які взагалі російської не розуміють) в особистому спілкуванні. Але в Молдові більше треба румунська, а в Туреччині турецька і аж ніяк не російська. В Азербайджані тим більше їм російська, як зайцю п'ята лапа.

juli-juli

• Звезда форума
« Reply #8466 : 04 Березня 2020, 22:16:53 »
:wacko: Жанно, ви мене все більше і більше дивуєте :)

таняz

• Гість
« Reply #8467 : 04 Березня 2020, 22:18:50 »
Тут баталії за мову продовжуються з року в рік, як тільки почалася ескалація конфлікту на Донбасі. І вже давно відомо, що деякі пані вважають, що навіть друга державна не несе ніякої загрози.
я ТАК вважаю
Це ж чудово - читати Пушкіна, Толстого, Чехова і т.д. в оригіналі ;)

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8468 : 04 Березня 2020, 22:19:55 »
Соціальне опитування на якомусь незрозумілому ресурсі, до якого купа запитань. З якої кількості опитуваних робилась вибірка, у яких регіонах України. Може опитували населення на території ДНР-ЛНР?
https://www.kiis.com.ua/?lang=ukr&cat=reports&id=920&page=1
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #8469 : 04 Березня 2020, 22:20:33 »
Я не знаю, хто вам таке сказав, може азербайджанські тата чи мами(які взагалі російської не розуміють) в особистому спілкуванні. Але в Молдові більше треба румунська, а в Туреччині турецька і аж ніяк не російська. В Азербайджані тим більше їм російська, як зайцю п'ята лапа.
В Турции им и их родной, азербайджанской хватит. А русский - язык международного общения, как бы вам не больно было это признать.... ;D И во многих европейских странах, где раньше был социалистический лагерь, тоже многие русский до сих пор знают! И в Израиле или Америке легче найти русскоговорящего, чем украиноговорящего.... Да и в Германии, в последнее время, довольно-таки много русско-говорящего населения....

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8470 : 04 Березня 2020, 22:22:05 »
я ТАК вважаю
Так читайте собі, будь ласка, а державна мова в унітарній державі повинна бути одна.
« Останнє редагування: 04 Березня 2020, 22:58:45 від Tanichka »

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8471 : 04 Березня 2020, 22:22:39 »
я ТАК вважаю
Согласна. Мой ребенок недавно учил отрывок из сказки Пушкина про золотую рыбку на украинском языке.  :walldash:
« Останнє редагування: 04 Березня 2020, 22:25:49 від abvshka »
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

таняz

• Гість
« Reply #8472 : 04 Березня 2020, 22:24:22 »
У меня лично, иногда, волосы дыбом не от того «как», а от того «что» пишут некоторые пользователи данного форума. Как-то живу с этим)) Не читайте переписки чужих детей, следите за своими детьми (если они есть у вас, я не знаю). Почему вас так сильно беспокоят чужие дети? Я знаю взрослых, которые учили в школе русский, и пишут хуже, чем моя 11-ти летняя дочь. Что им дало изучение языка в школе?
Да и мои до изучения русского так писали.
А чем немецкий и французский лучше. Тут про вражеский язік уже речь заводили  :o Вспомните, сколько людей погибло во Вторую мировую из-за немцев? Почему русский вражеский , а немецкий нет? Еще Наполеона вспомните- французский тоже вражеским назвать можно... :o  :D ;D

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8473 : 04 Березня 2020, 22:25:33 »
В Турции им и их родной, азербайджанской хватит. А русский - язык международного общения, как бы вам не больно было это признать.... ;D И во многих европейских странах, где раньше был социалистический лагерь, тоже многие русский до сих пор знают! И в Израиле или Америке легче найти русскоговорящего, чем украиноговорящего.... Да и в Германии, в последнее время, довольно-таки много русско-говорящего населения....
Шановна, мені здається, що ви живете в придуманому вами "Русском мире" і вважаєте, що 80% населення земної кулі розуміють російську. Виїдьте хоча б кудись за кордон і побачите, як вам в нагоді стане ваша російська. ;D

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #8474 : 04 Березня 2020, 22:25:47 »
Так читайте собі, будь ласка, а державна мова в унітарній державі повинна бути одна.
У державі, де 30% відсотків населення складають представники будь-якої іншої, крім основної, національності, не може бути лише ОДНА державна мова! Це ж не 5-6 відсотків...

Kupi.cn.ua