Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Українська мова.  (Прочитано 40213 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

LanaS

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
Re: Українська мова.
« Reply #375 : 22 Січня 2013, 14:34:43 »
Підкажіть, як українською мовою краще перекласти слово "Кликнути" ???

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #376 : 22 Січня 2013, 18:37:26 »
На яку мову перекласти ? Воно ж  і так укр.
Ось http://sum.in.ua/s/klykaty
Щоб побачити веселку, треба пережити дощ.

Роблю солодкі букети!

Jana

• Звезда форума
« Reply #377 : 22 Січня 2013, 18:42:04 »
Наверно имелось ввиду кликнуть мышкой.

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #378 : 22 Січня 2013, 18:44:18 »
тоді мабуть -  клікати мишкою  :)
Щоб побачити веселку, треба пережити дощ.

Роблю солодкі букети!

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #379 : 22 Січня 2013, 20:12:18 »
Для мене ніколи не стояло питання якою мовою говорити зі своїми дітьми. Зробила певні висновки. Дозволю собі їх викласти. Якщо ти живеш в здебільшого російськомовному середовищі, але хочеш розмовляти українською й навчити  своїх дітей - створюй власний україномовний простір. Просто заохочуй дітей до читання, спілкування й не культивуй власною поведінкою відчуття меншовартісності української мови (це коли вийшовши за поріг людина, яка вдома говорить українською, відразу "забуває" її). Зі мною розмовляють українською більшість тих, з ким я спілкуюся - й на роботі, й у побуті; навіть російськомовні друзі моїх дітей - теж. Звичайно, якщо людина вперто робить вигляд, що вона мене "не понимает", я не буду спускатися до її рівня й іти на конфлікт (правду кажучи, до такого ще не доходило...).   

Радість

• Звезда форума
  • Моб: 063 313 три5 1семь
« Reply #380 : 22 Січня 2013, 22:20:50 »
Нещодавно мама нашого одногрупника з садочку запитала, чи наша перша школа російськомовна - я кажу, що ні, і такого не буде швидше за все. Її відповідь мене трохи шокувала - вона сказала, що в такому разі вони підуть до 8ї школи(здається) вчитись. Причина - вони з чоловіком української не знають і НЕ СПРИЙМАЮТЬ, тому дитина має бути російськомовна виключно, як і вони. Мене дуже дивує таке ставлення людини - треба розвиватись, вчитись новому, дівчині років 30 не більше, а в неї немає навіть найменшого бажання укр. мову вчити, а ще й дитину позбавляє такого права >:(
шкода дитинку :-[

patriotka

• Звезда форума
  • 093 304 00 п'ятдесят
« Reply #381 : 23 Січня 2013, 11:59:19 »
Ой, а у мене випадок на тому тижні був.
Йду з малой з базару, ведемо дитячий діалог про снігових баб і хто коли у сніжки гулявся
( я взагалі говорю українською з суржиком вже, але з дітьми принципово українською)
Тут нас обганяє дідусь років 60 і буркнув: "Хоч би дітей вчили української мови"
 :walldash: у мене ступор ( я швидко прокручую увесь наш діалог)
розумію що точно нічого такого не було.
Про себе відмітила, що дідусь, явно глухенький пішов. :-\

LanaS

• Звезда форума
« Reply #382 : 23 Січня 2013, 12:08:46 »
Наверно имелось ввиду кликнуть мышкой.
Да.

Valeria

• Звезда форума
  • 0638817889 Ніна
« Reply #383 : 23 Січня 2013, 15:34:37 »
шкода дитинку :-[
не те слово як шкода  :(
але вчитися ніколи не пізно, думаю виросте і вибере самочтійно якою мовою розмовляти  ;)

Aliexpress в ЛС

Ирина44

• ★SuperStar★
« Reply #384 : 23 Січня 2013, 15:48:58 »
Я тоже буду писать на русском,мне так удобней ::) Читаю малышу сказки и на украинском и на русском. Знаю,что ничего он не понимает пока,но очень хочу привить любовь к чтению,так вот и начала так рано,а вдруг поможет. Подарила нам крёстная маленькую книжечку на украинском,смотрю на неё и не знаю как название правильно прочитать. :D Девочки в слове "Кресало" (огниво) куда ударение ставится? крЕсало, или кресАло?

RedHead

• ★SuperStar★
  • жить - хорошо!!!!! а хорошо жить - ещё лучше))
« Reply #385 : 23 Січня 2013, 16:05:05 »
Я тоже буду писать на русском,мне так удобней ::) Читаю малышу сказки и на украинском и на русском. Знаю,что ничего он не понимает пока,но очень хочу привить любовь к чтению,так вот и начала так рано,а вдруг поможет. Подарила нам крёстная маленькую книжечку на украинском,смотрю на неё и не знаю как название правильно прочитать. :D Девочки в слове "Кресало" (огниво) куда ударение ставится? крЕсало, или кресАло?

на А, кажется.

yahelga

• Звезда форума
  • Оля 0506603932,0633350848 прогрес,1го мая экомарке
« Reply #386 : 23 Січня 2013, 16:12:00 »

думаю на А

хотела себя проверить, но 20 минут поиска по инету не дали результата >:D зато наткнулась на интересній сайт толковый словать - понаходила слова которые только приблизительно знала что значат http://eslovnik.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%96%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BA%D0%B0

LanaS

• Звезда форума
« Reply #387 : 23 Січня 2013, 16:12:10 »
Ну, звичайно ж, другий варіант

LanaS

• Звезда форума
« Reply #388 : 23 Січня 2013, 16:13:34 »
крЕсало,
Навітть, вухо ріже

yahelga

• Звезда форума
  • Оля 0506603932,0633350848 прогрес,1го мая экомарке
« Reply #389 : 23 Січня 2013, 16:22:00 »
моя московская сестра как то спросила гостивши у нас "что такое цУкерки левЕня" имелось ввиду конфеты Львенок

Kupi.cn.ua