Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Українська мова.  (Прочитано 40221 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Audrey

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
  • Чоловіків можна аналізувати,жінок-лише обожнювати
Re: Українська мова.
« Reply #405 : 24 Січня 2013, 10:40:24 »
Читала притчу давно, сподобалась...

Учитель с учеником шли как-то по дороге. Неожиданно они повстречали человека, идущего им навстречу. Он был сильно возбужден, чертыхался и чуть ли не плакал.
- Что случилось, уважаемый? - спросил его Учитель.
- Какой-то негодяй только что оскорбил меня последними словами - и, причём, зазря! - причитал тот. - Что я ему такого сделал?
- Уверен, что он не мог тебя оскорбить, - неожиданный ответ прозвучал из уст Учителя.
- Как же не мог, когда оскорбил! - выразил свое недоумение прохожий. - Разве ты знаешь его? Да и меня разве не видишь впервые? Как ты можешь такое утверждать?
- Если кто-то оскорбляет тебя, ты имеешь выбор: принять его оскорбления (чаще всего мы это делаем, не задумываясь) и обидеться, либо просто не принимать их, осознавая, что это тебе не нужно. Вот почему я и сказал, что тот человек не мог тебя оскорбить - он тебя оскорблял, но ты «помог» ему оскорбить себя, приняв обидные слова!  :super: :super: :super:

m@ma

• Звезда форума
« Reply #406 : 24 Січня 2013, 10:40:44 »
Я це чудово розумію, сама викладач мови (але не укр. ;) ), проте у нас специфічна ситуація - синочок заїкається :'( :'( :'(, в цьому випадку всі намагання навчити його іншій мові, скоріше за все, погіршать і так непросту ситуацію :( Це також причина того, чому я малого до вивчення англ. мови не залучаю, хоча таких діток як він вчити мені звично, практика є. Лікарі кажуть, що при заїканні введення в обіг дитини другої мови тільки нашкодить  :( В принципі, в садочку вони вчать все на укр. мові, я подивлюсь на результати, і можливо, трохи пізніше, буду серйозно займатись вивченням укр. вдома :( Дай Боже, щоб так і було

да, не знала о вашей ситуации. очень вас понимаю, сама такое видела :'(. и тут врачи естесственно правы, новый язык может усугубить заикание :(. хотя может и нет. врачи тут не единогласны. всё будет хорошо, не опускайосто воспринимаемпе руки.

Audrey, прочитала, что Вам пока тяжело самой говорить дома на укр. Возможно, нужно самой больше читать на укр., чтобы начать думать на укр.? Я, например, когда прочитаю книгу на укр., некоторое время и в мыслях переключаюсь на украинский. Тогда Вы будете больше говорить и ребенок привыкнет дома слышать эти слова, возможно, ему легче будет их принять. А так получается, что в садике на другом языке говорят, это может свои нюансы вызвать у ребенка, как будто там враждебная среда...

нет, враждебной средой только из-за языка сад не покажется, если всё в порядке с воспитателями, детьми и т.д.   ребёнок просто воспринимает это как другую модель общения. но чтобы ребёнок заговорил на языке нужно на нём разговаривать, хотя бы по чуть чуть

LanaS

• Звезда форума
« Reply #407 : 24 Січня 2013, 10:42:52 »
Другой реакции я и не ожидала.Только я не ваша рыбонька .
Значить, такі закидони планомірні та надумані?

Наступного разу добирайте слова!

Ассоль

• ★SuperStar★
  • 073 47 24 8 24 Viber
« Reply #408 : 24 Січня 2013, 10:43:45 »
нет, враждебной средой только из-за языка сад не покажется, если всё в порядке с воспитателями, детьми и т.д.   ребёнок просто воспринимает это как другую модель общения. но чтобы ребёнок заговорил на языке нужно на нём разговаривать, хотя бы по чуть чуть
Понятно. ну, я в этом деле не знаток, конечно... А логопед лечит заикание?
Об оплате в личку, на форуме редко

Ассоль

• ★SuperStar★
  • 073 47 24 8 24 Viber
« Reply #409 : 24 Січня 2013, 10:45:42 »
Значить, такі закидони планомірні та надумані?

Наступного разу добирайте слова!
Девочки, перестаньте, пожалуйста.  :'( LanaS, Вам бы тоже не помешало уже их подбирать...

LanaS

• Звезда форума
« Reply #410 : 24 Січня 2013, 10:45:56 »
Я вас обидела? Ну извините!
Вибачаю, а на убогий примітив не ображаюсь. Собаки брешуть, а каравн іде.
Я вже давно самодостатня людина.

LanaS

• Звезда форума
« Reply #411 : 24 Січня 2013, 10:49:00 »
Девочки, перестаньте, пожалуйста.  :'( LanaS, Вам бы тоже не помешало уже их подбирать...
Якби я не добирала, то зовсім інакше б сказала.

LanaS

• Звезда форума
« Reply #412 : 24 Січня 2013, 10:50:24 »
Ваше мнение тоже считаю убогим примитивом.Будем продолжать?

Другой бы спорил я не стану.

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #413 : 24 Січня 2013, 10:51:01 »
Дівчата досить гризні, може то сьогодні день такий... так і хочеться поскандалити- намагаюсь тримати себе в руках  :D
 А  тепер по темі ( Ви не помічали, що наша мова тільки росіянам поперек горла стала, жодна інша країна над нею не глузує)
Щоб побачити веселку, треба пережити дощ.

Роблю солодкі букети!

Ассоль

• ★SuperStar★
  • 073 47 24 8 24 Viber
« Reply #414 : 24 Січня 2013, 10:53:30 »
Украинский переклад

LanaS

• Звезда форума
« Reply #415 : 24 Січня 2013, 10:53:58 »
( Ви не помічали, що наша мова тільки росіянам поперек горла стала, жодна інша країна над нею не глузує)
Це точно. Тільки і серед росіян є культурні, освічені, толерантні люди.
Але і серед людей, що живуть в Українській державі достатньо провокаторів.
« Останнє редагування: 24 Січня 2013, 11:04:50 від LanaS »

White_Night

• Звезда форума
  • 093 910 45 47 Настя
« Reply #416 : 24 Січня 2013, 10:55:16 »
я б також хотіла би спілкуватися українською, але якось незручно, бо майже всі мої друзі розмовляють на російській, свекор взагалі Україну ненавидить, а нашу мову називає "мовою матюків", хоча вони пішли з російської мови  :D На виборах колись голосував за вітренко, бо вона обіцяла союз з Росією  :walldash: Свекруха розмовляє російською, але на свекра кричить і обзиває кацапом, коли він починає щось пятякати в адресу української мови  :D Колись ми виходили з церкви (ходимо до Київського патріархату), а він проїзжав поруч, зупинився, обматюкав при всіх на вулиці, подзвонив спочатку чоловікові, потім моїй мамі, на неї наїхав - "Чому це ви ходите в церкву, в якій моляться на мові матюків?!", на мене взагалі сказав, щоби я дитину залишала, а сама виміталася з квартири... Чоловік потім три години сидів за компом, шукав, звідки ж ті матюки пішли  :)) На Різдво цієї зими їздили до брата у Львівську область, там цілий тиждень розмовляли українською, то був кайф, навіть чоловік потім всім хизувався  ;) Там класно, люди набагато добріші і гостинні. Чоловік сказав, що будем кожного року туди їздити  ;D

m@ma

• Звезда форума
« Reply #417 : 24 Січня 2013, 10:57:10 »
девочки не ссорьтесь
я лично убежлена, что нужно учить как можно больше иностранных языков, но и украинским пренебрегать не стоит. во-первых это гос. язык (да, и для учёбы и для работы), а во-вторых просто ещё один очень красивый язык, который к тому же родной для вашей земли, и который вы можете выучить совершенно легко, бесплатно и без усилий. развивайте мозг - учите языки :)

Audrey

• ★SuperStar★
  • Чоловіків можна аналізувати,жінок-лише обожнювати
« Reply #418 : 24 Січня 2013, 10:59:01 »
Украинский переклад
  :)) :)) :)) Шпендик_ДЕЦЛ :D  Роман ТРАХтенберг - Перепехненко  :super:

m@ma

• Звезда форума
« Reply #419 : 24 Січня 2013, 11:00:07 »
я б також хотіла би спілкуватися українською, але якось незручно, бо майже всі мої друзі розмовляють на російській, свекор взагалі Україну ненавидить, а нашу мову називає "мовою матюків", хоча вони пішли з російської мови  :D На виборах колись голосував за вітренко, бо вона обіцяла союз з Росією  :walldash: Свекруха розмовляє російською, але на свекра кричить і обзиває кацапом, коли він починає щось пятякати в адресу української мови  :D Колись ми виходили з церкви (ходимо до Київського патріархату), а він проїзжав поруч, зупинився, обматюкав при всіх на вулиці, подзвонив спочатку чоловікові, потім моїй мамі, на неї наїхав - "Чому це ви ходите в церкву, в якій моляться на мові матюків?!", на мене взагалі сказав, щоби я дитину залишала, а сама виміталася з квартири... Чоловік потім три години сидів за компом, шукав, звідки ж ті матюки пішли  :)) На Різдво цієї зими їздили до брата у Львівську область, там цілий тиждень розмовляли українською, то був кайф, навіть чоловік потім всім хизувався  ;) Там класно, люди набагато добріші і гостинні. Чоловік сказав, що будем кожного року туди їздити  ;D

что можно сказать :-\ - свёкр у вас неадекватый человек. извините, если обидела.

Kupi.cn.ua