Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Українська мова.  (Прочитано 40214 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Valeria

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 0638817889 Ніна
Re: Українська мова.
« Reply #390 : 23 Січня 2013, 16:29:59 »
Я тоже буду писать на русском,мне так удобней ::) Читаю малышу сказки и на украинском и на русском. Знаю,что ничего он не понимает пока,но очень хочу привить любовь к чтению,так вот и начала так рано,а вдруг поможет. Подарила нам крёстная маленькую книжечку на украинском,смотрю на неё и не знаю как название правильно прочитать. :D Девочки в слове "Кресало" (огниво) куда ударение ставится? крЕсало, или кресАло?

ось тут є http://dic.academic.ru/dic.nsf/efremova/178578/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE

Aliexpress в ЛС

Valeria

• Звезда форума
  • 0638817889 Ніна
« Reply #391 : 23 Січня 2013, 16:33:03 »
це дуже красива штучка, ми по реконструкції такі використоували щоб вогонь розвести  :super:
ось фото, вони різні є, чудова і зручна річ, деякі знайомі на фестивалі ним підкурювали еавіть  :D https://www.google.com.ua/search?q=%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE+%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE&hl=uk&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=VvL_UM2lPJSThgfyz4H4Bw&ved=0CC0QsAQ&biw=1920&bih=946

Aliexpress в ЛС

Ирина44

• ★SuperStar★
« Reply #392 : 23 Січня 2013, 18:16:42 »
ось тут є http://dic.academic.ru/dic.nsf/efremova/178578/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE

Спасибо! Значит всё-таки кресАло. Лично мне и слово крЕсало слух не резало :D Ну как-то даже логично что ли,крес-крес-крес... похоже на звук,которое огниво издаёт. Я просто видела эту штуку в действии. Ну теперь буду знать.

Audrey

• ★SuperStar★
  • Чоловіків можна аналізувати,жінок-лише обожнювати
« Reply #393 : 23 Січня 2013, 20:09:36 »
Я синочку намагалась читати на укр. мові, навіть навмисне купувала книжки на укр., але бачу ,що він дуже  багато перепитує, багато чого не розуміє :( Хоча в садочку одна вихователька повністю україномовна, друга також з дітками на укр. спілкується. Вирішила я трошки почекати, можливо через півроку-рік буде легше йому, тоді будемо читати більше :D

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #394 : 23 Січня 2013, 22:26:54 »
Аня, почитай йому Наталю Забілу. Наприклад казочку
ПРО ПІВНИКА ТА КУРОЧКУ І ПРО ХИТРУ ЛИСИЧКУ http://lib.misto.kiev.ua/UKR/BOOK/ZABILA-N/propivnikatakurochku.txt
 Дуже гарна віршована казочка і написано все доступно для малюків.
Щоб побачити веселку, треба пережити дощ.

Роблю солодкі букети!

Lizyha

• Звезда форума
« Reply #395 : 24 Січня 2013, 00:18:19 »
И мы столкнулись с таким явлением. Читаю ей сказки  на украинском языке только. Много переспрашивает, объясняю.
 А про кресало - спасибо, что просветили ))

m@ma

• Звезда форума
« Reply #396 : 24 Січня 2013, 00:59:48 »
Я синочку намагалась читати на укр. мові, навіть навмисне купувала книжки на укр., але бачу ,що він дуже  багато перепитує, багато чого не розуміє :( Хоча в садочку одна вихователька повністю україномовна, друга також з дітками на укр. спілкується. Вирішила я трошки почекати, можливо через півроку-рік буде легше йому, тоді будемо читати більше :D
нужно не ждать, а как раз наоборот больше налегать на чтение на укр. (ну и в идеале разговаривать тоже) если хотите, чтобы язык ребёнок усвоил натурально, а не как иностанный. чем ре взрослее, тем больше он будет переспрашивать, т.е. ему будет не легче, а сложнее. сенситивный период развития речи до 3-4 лет, когда ребёнок воспринимает любой язык как что-то само собой разумеющееся, не требующее перевода
да, ещё обязательна зрительная опора, т.е. чтобы было как можно больше подробных картинок, так ре будет легче понять о чём идёт речь
« Останнє редагування: 24 Січня 2013, 01:02:42 від m@ma »

Audrey

• ★SuperStar★
« Reply #397 : 24 Січня 2013, 09:26:16 »
нужно не ждать, а как раз наоборот больше налегать на чтение на укр. (ну и в идеале разговаривать тоже) если хотите, чтобы язык ребёнок усвоил натурально, а не как иностанный. чем ре взрослее, тем больше он будет переспрашивать, т.е. ему будет не легче, а сложнее. сенситивный период развития речи до 3-4 лет, когда ребёнок воспринимает любой язык как что-то само собой разумеющееся, не требующее перевода
да, ещё обязательна зрительная опора, т.е. чтобы было как можно больше подробных картинок, так ре будет легче понять о чём идёт речь
Я це чудово розумію, сама викладач мови (але не укр. ;) ), проте у нас специфічна ситуація - синочок заїкається :'( :'( :'(, в цьому випадку всі намагання навчити його іншій мові, скоріше за все, погіршать і так непросту ситуацію :( Це також причина того, чому я малого до вивчення англ. мови не залучаю, хоча таких діток як він вчити мені звично, практика є. Лікарі кажуть, що при заїканні введення в обіг дитини другої мови тільки нашкодить  :( В принципі, в садочку вони вчать все на укр. мові, я подивлюсь на результати, і можливо, трохи пізніше, буду серйозно займатись вивченням укр. вдома :( Дай Боже, щоб так і було

LanaS

• Звезда форума
« Reply #398 : 24 Січня 2013, 10:22:13 »
Украинский нужен только для учебы в Украине а так никому вин не потрибен.Лучше ребенку знать побольше иностранных языков.

Фу.   :negative:
Не треба бути такою самовпевнененою та категоричною у висловлюваннях. Думай так "рыбонька моя" собі у тряпочку і все.

Дитину треба виховувати і всебічно розвивати, а головне виростити доброю, культурною людиною.
« Останнє редагування: 24 Січня 2013, 10:26:23 від LanaS »

Ассоль

• ★SuperStar★
  • 073 47 24 8 24 Viber
« Reply #399 : 24 Січня 2013, 10:25:24 »
Audrey, прочитала, что Вам пока тяжело самой говорить дома на укр. Возможно, нужно самой больше читать на укр., чтобы начать думать на укр.? Я, например, когда прочитаю книгу на укр., некоторое время и в мыслях переключаюсь на украинский. Тогда Вы будете больше говорить и ребенок привыкнет дома слышать эти слова, возможно, ему легче будет их принять. А так получается, что в садике на другом языке говорят, это может свои нюансы вызвать у ребенка, как будто там враждебная среда...
Об оплате в личку, на форуме редко

LanaS

• Звезда форума
« Reply #400 : 24 Січня 2013, 10:31:38 »
Я це чудово розумію, сама викладач мови (але не укр. ;) ), проте у нас специфічна ситуація - синочок заїкається :'( :'( :'(, в цьому випадку всі намагання навчити його іншій мові, скоріше за все, погіршать і так непросту ситуацію :( Це також причина того, чому я малого до вивчення англ. мови не залучаю, хоча таких діток як він вчити мені звично, практика є. Лікарі кажуть, що при заїканні введення в обіг дитини другої мови тільки нашкодить  :( В принципі, в садочку вони вчать все на укр. мові, я подивлюсь на результати, і можливо, трохи пізніше, буду серйозно займатись вивченням укр. вдома :( Дай Боже, щоб так і було
Вважаю, що трба робити якісь кроки, але, щоб це виглядало природньо, не вимушено. Моя донька сама інколи виступає ініціатором спілкування виключно українською. Всіх до того спонукає. Кілька разів з бабусею в Одесі були, так там також розмовляли рідною мовою.

LanaS

• Звезда форума
« Reply #401 : 24 Січня 2013, 10:33:11 »
Не треба бути такою самовпевнененою та категоричною у висловлюваннях. Думай так "рыбонька моя" собі у тряпочку і все.
Я не ваша рыбонька.В ответ скажу ,что вы тоже себе думайте в тряпочку и не пишите тут посты.

:)Ой, образливо стало?

Audrey

• ★SuperStar★
« Reply #402 : 24 Січня 2013, 10:36:49 »
Дівчата, чого ви сваритесь?  :( Ця темка доволі делікатна, сварки тут не рідкість, давайте не починати знову  :(
Ассоль, чоловік мій напів-росіянин, він на укр. не може нормально спілкуватись, важко йому - а з малим не можу, по причинам заїкання нашого. Не хочу, щоб мої примхи дитині потім нашкодили :(

LanaS

• Звезда форума
« Reply #403 : 24 Січня 2013, 10:37:35 »
А те, що такі убогі вислови " Украинский нужен только для учебы в Украине а так никому вин не потрибен" примітивні міркування, також можуть когось образити, то значить нічого?

yahelga

• Звезда форума
  • Оля 0506603932,0633350848 прогрес,1го мая экомарке
« Reply #404 : 24 Січня 2013, 10:38:21 »
девочки, давайте хоть в этой теме не ругаться, форум на то и есть чтоб свое мнение высказывать, если бы все "молчали в тряпочку" и форумов бы не было :)

Kupi.cn.ua