Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Українська мова.  (Прочитано 40167 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ирина44

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
Re: Українська мова.
« Reply #195 : 22 Серпня 2012, 20:14:35 »
 :)) Повеселили.
« Останнє редагування: 22 Серпня 2012, 20:41:27 від Ирина44 »

kotena

• Звезда форума
  • Не место красит человека, а человек место.
« Reply #196 : 22 Серпня 2012, 20:26:15 »
кроми російського ніякий не введуть. Кнопкодав сказав що вони мали на увазі лише російську мову, а кучка людей яка розмовляла на своїй мові так і залишиться і вони готують зміни уже

Ага, та тільки та купка - це цілий регіон Закарпаття.
Тільки чомусь російську мову за регіональну обрали лише східно-південні області. Хоча ні, не "чомусь" ми ж знаємо звідкіля наша влада :walldash: авжеж, так захотіли мешканці...
Та сама Київська область розмовляє російською, та нащо далеко ходити, наша область також російськомовна, та навіть у Львові досить багато російськомовного населення. Але ж більшість мешканців проти будь-якої іншої ДЕРЖАВНОЇ мови окрім української. Розмовляють мовою, якою кому заменеться, ніхто не забороняє ж, але державною обирають одну єдину.

patriotka

• Звезда форума
  • 093 304 00 п'ятдесят
« Reply #197 : 22 Серпня 2012, 22:16:33 »
Хочу поринтерсоваться ::), где вы почерпнули такую информацию?

Лише українська та російська мови наразі потребують особливого статусу на території України.

Про це заявив заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, повідомляє Радіо Свобода.

"46 мільйонів людей розуміють дві мови: російську й українську. Не болгарську мову, не угорську мову, не румунську мову, не єврейську мову, ідиш, чи іврит, я не знаю як там. Ці мови розуміє лише купка людей. Ми говоримо про дві мови, які розуміє увесь народ", – сказав Чечетов.

Водночас, за словами депутата, закон про мовну політику відповідає усім вимогам Європейської хартії із захисту регіональних та міноритарних мов.

отак хоча Європа якраз підрозумівала усі мови
вчора усим колективом веселились
а ще Герман убила
анна Герман констатує, що на прийняття і підписання «мовного» закону гостро відреагувала лише українська еліта на відміну від більшості українського суспільства, яке дуже холодно відреагувало на це. Про це радник Президента - керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента заявила в інтерв’ю «5-му каналу».

«Я не робила би з цього великої проблеми. Ми бачимо, що суспільство дуже холодно відреагувало на це – еліта відреагувала. Українська еліта дуже гостро прийняла підписання цього закону, але суспільство масово не вийшло і це реалії. Значить для людей інші цінності важливіші, значить об’єднувати Україну ми будемо на інших цінностях. Можливо – це будуть нові робочі місця, можливо – це буде перспектива для дітей, соціальний захист. Можливо ці вартості тепер для людей важливіші, тому що ми з вами маємо бути реалістами – не вийшли люди протестувати», – зазначила Герман.
я про це з самого початку думала  -вони просто "прощупують почву " до нових ривків

kotena

• Звезда форума
« Reply #198 : 22 Серпня 2012, 22:53:32 »
То просто люди вже тихенько топорики гострять і тільки роблять вигляд, що їм до всього байдуже :-X
Але ж будь-який нарив рано чи пізно прориває...

ape

• Звезда форума
« Reply #199 : 22 Серпня 2012, 22:58:47 »
То просто люди вже тихенько топорики гострять і тільки роблять вигляд, що їм до всього байдуже :-X
Але ж будь-який нарив рано чи пізно прориває...

Он может прорваться не только со стороны украиноязычного населения. Янукович стал президентом благодаря людям,котоыре ему поверили, поэтому сейчас снова ищет поддержку народа Украины.

kotena

• Звезда форума
« Reply #200 : 22 Серпня 2012, 23:07:23 »
Он может прорваться не только со стороны украиноязычного населения. Янукович стал президентом благодаря людям,котоыре ему поверили, поэтому сейчас снова ищет поддержку народа Украины.

я именно об этом ;)
и все прекрасно понимают, что это только лишь манипуляции перед выборами.
А еще хороший способ столкнуть лбами людей, вот только ничего у них не получиться.
Помнится диверсия 9-го Мая... столько усилий, но не вышло...
И теперь не выйдет. Не будут западные области против восточных (на каком бы языке те не говорили), а северные против южных (есть конечно индивидуумы, но их не так много) Мы одна страна, и этого им не изменить.

бесёнок

• Местный житель
  • (068)1075577 Даша
« Reply #201 : 22 Серпня 2012, 23:35:40 »
Кстати вот счас подумала... А ведь я не так и против закона про мову ::)
Объясню почему - я уже говорила, я в ВУЗе работала. По моему предмету нет ни литературы на укр. языке, ни, даже, терминологии как таковой - на русском как-то еще сложилось, на укр - нет. Сплошная транслитерация. И с украиноязычными коллегами общалась на этот счет - тоже говорили - транслитерация :( А при Вакарчуке что-то такое говорили, что обязательный переход на украинский язык обучения... Так вот - касаемо выбора языка преподавания предметов - я в общем-то за русский, т.к. на украинском это просто не реально :(
В остальном же - государственный язык должен быть один. Т.е. даже учебный план я как-то могу состряпать на украинском. И ничего против этого не имею :)

Funtic

• Звезда форума
« Reply #202 : 23 Серпня 2012, 10:18:26 »
Хочу поринтерсоваться ::), где вы почерпнули такую информацию?
http://news.zn.ua/POLITICS/v_partii_regionov_ne_hotyat_povyshat_status_ni_odnogo_yazyka,_krome_russkogo-107091.html  http://news.zn.ua/POLITICS/vlasti_blokiruyut_priznanie_vseh_regionalnyh_yazykov,_krome_russkogo,_-_moskal-107296.html Закон прийняли з метою надати російській мові! хоч якогось статусу, а інших ніхто до уваги не брав, а тут на тобі і болгари, кримські татари щось хочуть

patriotka

• Звезда форума
  • 093 304 00 п'ятдесят
« Reply #203 : 23 Серпня 2012, 11:24:45 »
Кстати вот счас подумала... А ведь я не так и против закона про мову ::)
Объясню почему - я уже говорила, я в ВУЗе работала. По моему предмету нет ни литературы на укр. языке, ни, даже, терминологии как таковой - на русском как-то еще сложилось, на укр - нет. Сплошная транслитерация. И с украиноязычными коллегами общалась на этот счет - тоже говорили - транслитерация :( А при Вакарчуке что-то такое говорили, что обязательный переход на украинский язык обучения... Так вот - касаемо выбора языка преподавания предметов - я в общем-то за русский, т.к. на украинском это просто не реально :(
В остальном же - государственный язык должен быть один. Т.е. даже учебный план я как-то могу состряпать на украинском. И ничего против этого не имею :)
ви знаєте, прооживши двадцять років при незалежній країні стидно взагалі говорити про те що навчання не перейшло на українську мову
Я виросла в україномовному регіоні Чернігівської області, у нас усе велось українською мовою ікнижки також, але у нас була прекрасна вчителька російської у нас від зубів відскакувало. Я скажу одне вивчити можна все і не нада розповідати що не можу >:D чого я російську "и" читаю вірно і "ы" а не придумую фігню всяку. Ну ще дитині 10 річній може важко, а щож здоровому і "розумному" цього не зрозуміти.
Як можна щось довіряти коли елементарного не може запам"ятати  :-\

бесёнок

• Местный житель
  • (068)1075577 Даша
« Reply #204 : 23 Серпня 2012, 11:33:53 »
Хотите, я вам дам технический текст, и вы его переведете на украинский язык? Не реально, правда. Я пыталась. Обработчик - это не той, що обробляє, уж поверьте мне! Хотя перевод на украинский именно таков. Потом вообще моя твоя не понимает - каждый перевел, как захотел, и потом понять не могут друг друга. Пожалуйста - будет словарь терминов - я перейду. А не так, что все говорят по разному!

Novice

• Звезда форума
  • 050-731-26-06
« Reply #205 : 23 Серпня 2012, 21:16:47 »
Тема,мягко говоря,наболевшая.Сама свободно говорю и на украинском и на русском.Дома общаемся на русском,НО!!!!!!!!!!!!!!!!!ГДЕ ВЫ ВИДЕЛИ ГОСУДАРСТВО БЕЗ ГОСУДАРСТВЕННОГО ЯЗЫКА????????????Вибачте,вдома-хоч китайською,а офіційна державна мова має бути УКРАЇНСЬКА!!!!!!!!!!!!
Боже, бережи Україну!

аринка

• Новичок
  • *
« Reply #206 : 24 Серпня 2012, 10:22:42 »
мне тяжело разговаривать на украинском,хоть я и украинка.

Draconfly

• Звезда форума
  • NatalYa
« Reply #207 : 24 Серпня 2012, 10:55:49 »
ви знаєте, прооживши двадцять років при незалежній країні стидно взагалі говорити про те що навчання не перейшло на українську мову
Я виросла в україномовному регіоні Чернігівської області, у нас усе велось українською мовою ікнижки також, але у нас була прекрасна вчителька російської у нас від зубів відскакувало. Я скажу одне вивчити можна все і не нада розповідати що не можу >:D чого я російську "и" читаю вірно і "ы" а не придумую фігню всяку. Ну ще дитині 10 річній може важко, а щож здоровому і "розумному" цього не зрозуміти.
Як можна щось довіряти коли елементарного не може запам"ятати  :-\
Ну не удержалась ;): если Вы так хорошо знаете украинский язык, что же Вы с элементарными ошибками пишите. А я за русский язык: вся наша семья и все мои знакомые общаются между собой на русском. И если честно, никакая это не проблема, наличие нескольких официальных языков в стране. Главное что бы было желание понять друг друга. Вон в Швейцарии 4 официальных государственных языка в стране, и никто никого не ущемляют, все говорят на том языке, на котором им удобно, и главное все понимают друг друга.

Рыбка

• Звезда форума
« Reply #208 : 24 Серпня 2012, 11:03:47 »
Ну не удержалась ;): если Вы так хорошо знаете украинский язык, что же Вы с элементарными ошибками пишите. А я за русский язык: вся наша семья и все мои знакомые общаются между собой на русском. И если честно, никакая это не проблема, наличие нескольких официальных языков в стране. Главное что бы было желание понять друг друга. Вон в Швейцарии 4 официальных государственных языка в стране, и никто никого не ущемляют, все говорят на том языке, на котором им удобно, и главное все понимают друг друга.
:super: :super: :super:

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #209 : 24 Серпня 2012, 12:31:11 »
але у нас була прекрасна вчителька російської у нас від зубів відскакувало...
А мне приятно читать, когда человек с Западной Украины так пишет :super:. А ошибки в правописании на форуме очень многие делают :-[.
« Останнє редагування: 24 Серпня 2012, 13:00:44 від abvshka »
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Kupi.cn.ua