Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём  (Прочитано 1694091 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Элен

• Звезда форума
Re: Обо всём
« Reply #29775 : 09 Травня 2022, 16:39:55 »
Почему Вы вините тех, кто остался? Кто вам давал право? Остались, потому что надо было. И не доставайте своими писанинами.Остались , значит  плохие?Жить хочется всем и у кого есть дети и у кого нет, старикам, больным...И начинается то у вас так, то еще что не так.Кто вам позволял судить этих людей. Да мы остались, потому как верили в нашу армию.В наших обычных ребят , которые отвезли своих детей и вернулись. ЗАЩИЩАТЬ.
Вы лучше столько писали , когда обстрелы были, а то ни какой поддержки.
Противно уже.
:o ,кто тут винил того кто остался? кажись все наоборот

oxi

• Звезда форума
  • Мегацентр, Рокосс
    • Лучший оргЛучший орг
« Reply #29776 : 09 Травня 2022, 16:41:43 »
Почему Вы вините тех, кто остался? Кто вам давал право? Остались, потому что надо было. И не доставайте своими писанинами.Остались , значит  плохие?Жить хочется всем и у кого есть дети и у кого нет, старикам, больным...И начинается то у вас так, то еще что не так.Кто вам позволял судить этих людей. Да мы остались, потому как верили в нашу армию.В наших обычных ребят , которые отвезли своих детей и вернулись. ЗАЩИЩАТЬ.
Вы лучше столько писали , когда обстрелы были, а то ни какой поддержки.
Противно уже.

Да вроде никто никого не винил. По крайне мере я не увидела такого.
Бак.закваски http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=13302.0
 рюкзаки,дорожные,др сумки http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=14596.0
 Дет.обувь http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=15121.0
 курточкипальто http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=25119

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #29777 : 09 Травня 2022, 16:50:04 »
Я не помітила, щоб тут хтось когось заинувачував в тому, що залишились чи не залишились  .. може неуважно читала - хз  ::)

Я , взагалі , своє спілкувння на ці теми почала з того, що під час війни нікого ні у чому не звинувачую, і не засуджую, навіть у ситуаціях з залишеними людьми похилого віку .. в одній і тій же ситуації ( залишитись-поїхати)  хтось втратив все і занепастив життя дітей,а хтось зберіг життя не тільки собі, дітям, а й батькам   ..

У війну , мені здається, завжди правий той, хто вижив  … і програв той, хто загинув .. без аналізу всілякого .. просто фактом…  все інше - це вже індивідуалтні домисли , власні думки, пріоритети,  не більше..

мораль і війна .. навряд кореляються ..

А винуватець і злочинець тільки один   - росіяни, більш ніхто ..
в прошлом ogle)))

Элен

• Звезда форума
« Reply #29778 : 09 Травня 2022, 16:53:52 »
Я не помітила, щоб тут хтось когось заинувачував в тому, що залишились чи не залишились  .. може неуважно читала - хз  ::)

Я , взагалі , своє спілкувння на ці теми почала з того, що під час війни нікого ні у чому не звинувачую, і не засуджую, навіть у ситуаціях з залишеними людьми похилого віку .. в одній і тій же ситуації ( залишитись-поїхати)  хтось втратив все і занепастив життя дітей,а хтось зберіг життя не тільки собі, дітям, а й батькам   ..

У війну , мені здається, завжди правий той, хто вижив  … і програв той, хто загинув .. без аналізу всілякого .. просто фактом…  все інше - це вже індивідуалтні домисли , власні думки, пріоритети,  не більше..

мораль і війна .. навряд кореляються ..

А винуватець і злочинець тільки один   - росіяни, більш ніхто ..
Згодна і за свої рішення кожен сам відповідає, а то люблять поговорити як треба чи не треба ...

Dgessica

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
« Reply #29779 : 09 Травня 2022, 17:49:20 »
Прошу, не ображайтесь на те що скажу, просто я так бачу вашу ситуацію..
Ви кажете, що вас хтось за щось пристидив і вам соромно і провина гложе.. Серйозно?! Яке вам діло до чиїхось слів?
Та все ок, все добре....просто слова ті були не від когось, це мама сама таке казала.
Вона хотіла, щоб я поруч сиділа ....бо ж виходило так, що я рятуюсь, а її залишаю під прильотами сидіти саму...

---- якщо лежачий/сидячий і ти можеш примусити - це одне, а якщо ні?

як раз таки не можна примусити лежачу чи сидячу людину, бо ти не маєш фізичної змоги її на собі нести, а якщо навіть усе добре і є помічники і транспорт, то така людина внаслідок свого самопочуття просто може дорогу не витримати, та й далі з такими важкими хворими не будеш знати що і робити ) це як раз не той випадок.
вивозити можна відносно здорових, котрі зможуть це пережити.
я не хочу думати про вибір, перед яким постали люди, яким потрібно було рятувати і дітей, і таких ось невивізних батьків. це жах.

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #29780 : 09 Травня 2022, 17:59:31 »
Та ніхто нікого не звинувачує.......можливо люди звикли вважати своє власне рішення винятково правильним, і на підсвідомому рівні вважають, що і усі інші повинні приймати таке рішення, оскільки вони вирішили саме так, але звинувачень я також не побачила.
І згодна з Олею, що правий той, хто вижив.
В моєму випадку я виявилася правою у лютому-березні. Але хтозна, чи буду я правою у травні-червні, або ж у будь-якому іншому місяці далі. Не маю на це відповіді, на жаль.

Лисонька

• Местный житель
« Reply #29781 : 09 Травня 2022, 18:32:01 »
Возвращаю пост, который раньше удалила. Его писала не я, взяла из просторов интернета.

Немного о наболевшем, я надеюсь каждый найдет себя в этом посте..
ОТСТАНЬТЕ ОТ ЛЮДЕЙ!
👉Отстаньте от тех, кто уехал из Украины.
Вы думаете они были счастливы бросить нажитое, имущество, работу? Поэтому не пишите "тебе же легко, ты уехал!". Не легко! У них переживания нескончаемые от незнания и неопределённости, не говоря о стрессе от нового места. А если даже и легко, то не ваше дело.
👉Отстаньте от тех, кто остался в Украине.
У них были на то свои причины, о которых они не обязаны вам докладывать, и зачастую они внутренние и личные.
❌Ситуация пзц. Каждый принимает решение исходя из внутренних мотивов, кто-то замирает при опасности, а кто-то бежит, и тот, и тот для себя поступает во спасение, и не вам решать какое из действий верное. Занимайтесь своей жизнью.
👉Отстаньте от тех, кто перешёл на украинский язык.
Желание откреститься от всего русского сейчас вполне логично.
👉Відстаньте від тих, хто продовжує говорити російською.
Розпалювати зараз мовний конфлікт тупо. Кожен такий комент лише допомогає кримлівський пропоганді про дискримінацію языка. Доведіть, що ми вільна та демократична країна.
❌Виноват не язык. а старый шизофреник, который воспользовался этим поводом, ведь дело не в языке и мы все это понимаем.
👉Отстаньте от тех, кто пытается жить.
Они поддерживают экономику страны, а не выводят деньги. Отросшие волосы и поломанные ногти не помогут выиграть войну.
👉Отстаньте от тех, кто в истерике.
Им и без вас тяжело. Можете - поддержите, не можете - тогда сами знаете что.
❌Мы по-разному справляемся со стрессом. Не учите людей как себя вести и не будете посланы в направлении русского корабля.
👉Отстаньте от тех, кто не волонтёрит.
Здесь как на падающем самолёте - вначале маска на себя. Дайте человеку собрать себя в кучу.
👉Отстаньте от тех, кто волонтёрит.
У них и без вас дел по горло.
❌Любая помощь - дело добровольное. Насиловать себя не надо.
☣️ Просто отстаньте от других людей. Особенно от незнакомых.
Не надо приходить к ним в комменты и рассказывать как надо что-то делать, на каком языке говорить и какие эмоции испытывать.
Иначе это будет как путинская "спецоперация", когда мы не просили себя спасать, а это чмо подменило понятия и акт захвата и подчинения назвало спасением.
❗️❗️❗️ Всем сейчас тяжело. У всех эмоции через край.
➡ Кто-то испытывает стыд за то что ночует дома, а не в метро.
➡ Кто-то винит себя что ничем не может помочь.
➡ Кто-то не может собрать себя, едва успевая перекусить между приступами паники.
➡ Кого-то переполняет ненависть, кого-то отчаяние.
❗️❗️❗️ Никто из нас не был готов к войне и понятия не имеет как себя вести, что делать и как дальше. Все сейчас поступают на инстинктах и так, как ему скорее всего доступно.
Отстаньте от себя!
💙💛

(С) просторы интернета
Всё, что вы видите во мне - это не моё, это отражение вас самих;)

Лисонька

• Местный житель
« Reply #29782 : 09 Травня 2022, 18:35:40 »
не розумію, яки сенс один одному щось доводити, кожен прийняв своє рішення і вчинив так, як вважав краще для себе та своєї сім'ї
+100.
Если кто-то бросил своих родных, близких в беспомощном состоянии - это уже отдельный разговор и ответственность за поступок.
Всё, что вы видите во мне - это не моё, это отражение вас самих;)

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #29783 : 09 Травня 2022, 20:01:41 »
Джессика, акуела ваша мать 8) Полчаса в войну уговаривать покушать? Да ради Бога! Ты взрослый человек: не хочешь жить - не выноси мозг. Да мало ли что с вами могло случиться... Вы задавались вопросом - ела б она или выебббь??? Думаю, вы ответ знаете. По поводу подвала - ваще не могу коментить :negative:
Вайбер 0937717795 Катя

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #29784 : 09 Травня 2022, 20:06:00 »
Ми досі не наважуємося повернутися. Якщо є машина, то одне. Принаймні так здається.
У нас немає. Син за тиждень до війни продав. У рідного брата чоловіка є, але вони з першого дня в ТРО, машина там задіяна, навіть свою вагітну дружину і малу дитину не встиг вивезти.
Ми виїздили з волонтерами, вже в середині березня. Сестру з дітьми одразу в автобус посадили, а мене з донькою не брали, велика вона вже. Ледве упросили. До Києва 6.5 годин стоячи в тисняві і задусі перенеслися надиво легко. Хоча я виїздила з температурою 38, приймала антибіотик, ще потім два тижні лікувалася, кашель страшенний був. Далі від Києва потягом з комфортом, кожен на окремій полиці, ажіотаж тоді вже минув, були навіть вільні місця у вагоні.
Коли виїздили, ситуацію з евакуацією знали з соц мереж, розуміли, що батьків не візьмуть волонтери. Але й вони відмовлялися. Вже коли міст зруйнували, син мій дав їх дані на евакуацію через частину, де він служить. Начебто погодилися, а потім телефонували і питали, чи не буде він мати неприємності, якщо вони відмовляться їхати. Тож не так просто літніх людей переконати.
І повертатися тепер страшно, бо розуміємо, що в разі чого виїхати знову немає чим.
Читала вас и узнала себя и нашу ситуацию. Машины нет, выехать сперва не думали, что до такого дойдет, а сейчас не возвращаюсь по многим причинам, но одна с них - а выедем ли мы ещё раз?..
Среди друзей... Да, предложить место в машине. Без слов. Да ладно, живя рядом позвонить и сказать о начале войны??? Нее. В то время, когда нам позвонили, люди уже упакованные на выезд были. Потому... Ну что ж, благодаря этим событиям произошла вынужденная фильтрация. Обидно. Досадно. Не ожидали. Но живём дальше. Ттт
Вайбер 0937717795 Катя

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #29785 : 09 Травня 2022, 21:30:36 »
Знаєте, як я себе корила весь час, що не залишила ключі в своїй машині і не залишила її на вулиці, в загальному доступі, в ній було пів-баку .. . що вона могла б комусь, можливо,  врятувати життя ..
Чи не відігнала до нашого блок-посту, вона в мене повнопривідна, мабуть би згодилась .. була впевнена, що її або розберуть орки, або вона згорить … 

Недавно прочитала пост на фб, де люди, у яких винесло стіну повернулись додому і не побачили техніки , але потім її знайшли у всяких схованках.. т.б. хтось так зробив спеціально, щоб не позарились мародери ..

Свою машину я знайшла у дворі, в неї щось влетіло, але вона підлягає ремонту, правда , хз коли це станеться.. ( воріт не було в жодному дворі, руські їх танками позносили і ставали у дворах) і яке моє було здивування , що машина вся була закрита і заклеєна клейонками від дощу .. щоб салон не зіпсувався … я хз хто це зробив .. не знаю кому дякувать .. хтось реально витратив дофіга свого часу , на консервацію чужої роздовбаної машини.. звідкісь приніс це все ..
і потім я багато таких машин бачила, по місту , можливо, це теж робота не рук хазяєв ..

Весь наш шлях виїзду, прихистки всі,  це теж все свідоцтва самовіддачі і доброти незнайомих мені людей..

Мою маму з Че вивозили волонтери, до Києва вона їхали 3 дні .. в мене просто не вистачить слів вдячності всім тим людям, хто їй допоміг

Такої кількості добра як за останні місяці, я не бачила, мабуть за пів-життя …
в прошлом ogle)))

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #29786 : 09 Травня 2022, 22:09:43 »
Такої кількості добра як за останні місяці, я не бачила, мабуть за пів-життя …
це правда  :super:

ElleBelle

• Звезда форума
« Reply #29787 : 11 Травня 2022, 18:57:48 »
напомнило...
у подруги дочь писаться начала (10 лет)
от страха пережитого

тоже говорит, я на своей земле, я дома, верю в бога и того парня
энурез и психолога будем оплачивать потом  :fool:

лично я ни секунды не думала уезжать или нет
всех в охапку и по прямой.
не дай бог что, какого бога винить или чью армию?
мариуполь, херсон, мелитополь чему-то да учить должен...

nataxaxa ❀ ✿ ❀

• ★SuperStar★
« Reply #29788 : 13 Травня 2022, 09:52:16 »
напомнило...
у подруги дочь писаться начала (10 лет)
от страха пережитого

тоже говорит, я на своей земле, я дома, верю в бога и того парня
энурез и психолога будем оплачивать потом  :fool:

лично я ни секунды не думала уезжать или нет
всех в охапку и по прямой.
не дай бог что, какого бога винить или чью армию?
мариуполь, херсон, мелитополь чему-то да учить должен...
каждый принимает решение сам, каждый несёт ответственность за это. Точка!

шелена

• Местный житель
  • об оплате и раздаче в личку
« Reply #29789 : 13 Травня 2022, 19:27:00 »
Девочки, вот написала Tanyusha из Импорт про розгром ее офиса с вещами...
 Ссылка на сп https://rebenok.cn.ua/index.php?topic=21869.0
Просто нет слов :walldash:  Разграбили наши защитники или писать "наши" или нелюди? Как так может быть во время общей беды? Шок.. :walldash: