Знаєте, стосовно літніх батьків, кинутих тварин .. я нікого не засуджую… бо одна справа сидіти під обстрілами, в друга - потрапити в окупацію, чи залишатись в місті, де точаться вуличні бої…
У знайомого чоловіка, мати залишилась на окупованій території міста, він не міг собі дозволити виїхати без неї, хоча у нього двоє дітей.. до цього вони не виїхали, бо вона не хотіла.. він пішов її шукать, щоб забрать і вивезти( звязку не було) і так і не дійшов, його родину вже вивозили волонтери, а щоб до них дійти вони під обстрілами тікали .. пропав він, ось знайшли щойно .. по одежі впізнали, тіло розклалось дуже, в одній з братських могил знайшли, під голови знесено .. розстріляли .. і мати не спас і дітей чуть не загубив, і сиротами залишив… мати пережила окупацію, ось хоронить сина
Друга історія, вже з Бучі… жінка не тікала, бо мати залишилась не ходяча.. а там була така ситуіція, що або пішки хз скільки км … або ніяк.. в тєлєжці чи тачці ніяк .. залишилась .. двох дочок підліткового віку згвалтували, в дорсткій формі .. чи варте життя похилої людини ємоційної травми на все життя двох дівчаток - питання філософськк
Так, що тут все ото она так.. батьки і все інше .. але , можете мене закидувать тапками … у війну треба інтереси дітей ставити на перше місце ..
Да, знаю випадки, коли не покинули отак лежачих, просиділи з дітьми і якось обійшлось.. але статистика показує, що в Бучі загинув кожний 5-й .. в Ірпені щось кожний 7-й хто залишивсь … і це за місяць … скільки могла тривать окупація і бойові дії - не зна ніхто … тож це нехай справа кожного буде, на його совісті .. це важкий вибір, але засуджувати не варто …
Бо це з Че, вивозили всіх .. а комусь десь, щоб втікти від бойових дій треба було пішки топтать під обстрілами по пересєчєнной мєстності… волонтери їздили тільки там, де були позиції ВСУ, і не було активних бойових дій
Все, що я знаю папевне, і стверджую , що коли бойові дії приблизились впритул, то треба тікать … тікать і спасати впершу чергу найголовніше, сенс твого життя , а потім все інше .. якось так … але тікать …