Так це правда, тепер не будуть пакувать бананы, капусту, чи один лимон в пакетик .. іноді як гляну на касі як пакуються, то сердце кровю обливається …
Багато хто пише, що мовляв будуйте заводи по переродці .. але так думають люди настільки далекі від сортування і переробки сміття.. і ті, що 500% цього не робитимуть, набудуй їх в кожному кварталі …
Я збираю, сортую і здаю сміття на переробку, і я давно намагаюсь не користуватись пакетиками, ходжу з торбинками, в пакети пакую тільки рибу і мясо ..
Не всі пакети беруть на переробку, але лише ті, що тянуться, ті, що не тянуться - тільки на спалювання, а за це треба платить кошти … біля 200 грн в місяць у мене виходить .. багато на це піде з тих, хто критикує?
І все що йде і на спалювання і на переробку має бути чистим, без запахів т.б пакетики миються і сушаться.. в ще десь це все треба зберігати поки не набереш «обєм» .. маленька крупинка манки в пакеті може зіпсувати партію здоровенну «пеперобникам», що збирали не один місяць .. на переробку приймають тоннами, тому всі сортувальні станціі зберігають пакетики місяцями , щоб набрати обєм
В Києві повно можливостей здавати ті ж пакетики ,і на переробку і на спалювпння , але займаються цим одиниці, інші тільки трендять та постять дурню про щось таке далеко від дійсності, що смішно
Так що, плата за пакетики - це супер міра і я дано її чекала .. сподіваюсь воно буде працювать так як має
Пс моє сміття, що йде на звалище - це тільки памперси і все біологічне, що не переробляється поки у нас, ще брудний папір .. і іноді кльки з-під риби, бо відмити їх в мене не виходить ((( і за цим стоїть багато часу, праці .. і цим заморочуються одиниці , навіть при наявності кучі можливостей