Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём  (Прочитано 1579793 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Kurabiye

• Звезда форума
Re: Обо всём
« Reply #29205 : 07 Грудня 2021, 20:49:08 »
Ну да. В школе я только работала, пока еще училась в институте. Меня студенткой брали на замену педагогов, которые болели, несколько раз. Пару раз я саму историю читала, раз географию пришлось.... А так, в школу тогда, в середине 90-х, тяжело было устроиться. Распределения уже не было. А самому найти работу было тяжело.
погано хотіли )) я хотіла бути вчителем і поїхала у село працювати, тому що так, в місті було не влаштуватися. Що ж ви так? Де ваше вчительське завзяття та самопожертва?
а так на попутках щодня, інколи пішки, і взимку також від села і до Чернігова по трасі.
« Останнє редагування: 07 Грудня 2021, 20:51:21 від Kurabiye »

LIDO

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
« Reply #29206 : 07 Грудня 2021, 20:52:14 »
ну от а треба було наполягти ))  сказати, що ні їсти ні спати не можете, хочете з дітьми працювати, сіяти вічне, прекрасне. Готові з ранку до ночі розповідати історію всім, хто її не вивчив вдома.

цікаво, хтось готовий розпочати тут тему про якість дизайну та реклами у нас в країні, про її відповідність, доцільність ...?
А зачем?  ??? Тогда была куча желающих, сбежавших из закрытой КПСС, которые тоже очень захотели историю читать! А у меня блата и знакомств не было.... :D Зато реклама была ближе к журналистике. И там оказалось гораздо все интереснее!
И да, может, если бы я проработала в школе лет 10-15 я б тоже устала от школы и детей. А за то время, пока я там заменяла учителей, мне это нравилось. Отчеты писать не надо было. Журналы и прочее - я не заполняла. Только с детьми работала. И это было в кайф.

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #29207 : 07 Грудня 2021, 21:00:10 »
А за то время, пока я там заменяла учителей, мне это нравилось. Отчеты писать не надо было. Журналы и прочее - я не заполняла. Только с детьми работала. И это было в кайф.

це як прийти на пляж. день пролежати і сказати, що классна робота у рятівників.

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #29208 : 07 Грудня 2021, 21:38:36 »
це як прийти на пляж. день пролежати і сказати, що классна робота у рятівників.
Ну, каждому свое, конечно.... Кто-то разочаровался в работе учителя и сменил свой профиль деятельности, как это сделала ты. Пусть и через много лет. Кто-то не стал вообще с этим связываться, как это сделала я. А кто-то и по сей день сидит на нелюбимой работе, ненавидит учеников и родителей, НО так и не пытается ничего поменять в своей жизни!

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #29209 : 07 Грудня 2021, 22:08:38 »
Ну да. В школе я только работала, пока еще училась в институте. Меня студенткой брали на замену педагогов, которые болели, несколько раз. Пару раз я саму историю читала, раз географию пришлось.... А так, в школу тогда, в середине 90-х, тяжело было устроиться. Распределения уже не было. А самому найти работу было тяжело.
Жанна, не смешите  ;D
В 90-х тяжело было в школу устроиться? Да тогда туда брали всех, кто шел.
Учителя, не получавшие зарплаты месяцами, убегали табунами.
Мои школьные годы пришлись ровно на 90-е и очень хорошо помню с какой скоростью в середине 90-х менялись учителя в ,,элитной,, первой школе.
Хорошая приятельница с работы именно в середины 90-х уволилась со школы и пошла в секретари, потому что детей кормить надо было, а в школе не платили.
Моя крестная, отличный педагог, ушла со школы и ездила в Славутич конфеты продавать.
И таких примеров масса.
Кто-то в профессию таки вернулся, уже в 2000-х когда начали более-менее нормально платить
« Останнє редагування: 07 Грудня 2021, 22:11:15 від Glanna »

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #29210 : 07 Грудня 2021, 23:07:19 »
Жанна, не смешите  ;D
Учителя, не получавшие зарплаты месяцами, убегали табунами.
Мои школьные годы пришлись ровно на 90-е и очень хорошо помню с какой скоростью в середине 90-х менялись учителя в ,,элитной,, первой школе.
Хорошая приятельница с работы именно в середины 90-х уволилась со школы и пошла в секретари, потому что детей кормить надо было, а в школе не платили.
Моя крестная, отличный педагог, ушла со школы и ездила в Славутич конфеты продавать.
И таких примеров масса.
Кто-то в профессию таки вернулся, уже в 2000-х когда начали более-менее нормально платить
Аня! Есть специальности разные. У меня была история. А поскольку тогда только разогнали компартию, все партийцы срочно вспомнили, что они учителя истории по образованию! И мест среди историков не было. Кроме того, платить взятку, чтоб потом работать без зарплаты - тоже было не выходом.... А год-два проработав в других местах, я уже больше и не искала... Через время меня снова приглашали туда, где я заменяла географию, но мне уже не хотелось. Реклама мне понравилась больше! Там я компьютер освоила, с людьми много общалась. Мне это оказалось интереснее...
А через пять лет уже ж квалификация потерялась, надо было ее подтверждать, чтобы снова в школе работать....

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #29211 : 07 Грудня 2021, 23:55:37 »
Жанна, не смешите  ;D

істориком практично неможливо було влаштуватися дійсно, хіба що по великому блату,
іншим трохи легше, але теж проблемно, часто за гроші ))
тому я і пішла в село працювати, через 2 роки знайшла місце в місті, але ніхто не вірив, що я потрапила туди просто з вулиці. І це дійсно було чудо, я просто опинилася в потрібний час в потрібному місці, а у директора була везвихідь - навчальний рік почався, а вчитель звільнився. А тут я ))

Цитувати
Кто-то разочаровался в работе учителя и сменил свой профиль деятельности, как это сделала ты. Пусть и через много лет.
я не стільки в самій роботі вчителя розчарувалася, скільки в самій системі освіти, в організації освітнього процесу. З дітьми я б і далі працювала, а от система для мене була затісна ))
але пропрацювавши 19 років все одно не можу судити вчителів от так прямо. Хоча особисто бачила і тоді вчителів, які на уроці на задній парті пили чай або прсто йшли до їдальні і казали: Хай скажуть спасибі, шо я за такі гроші дітей просто стережу, аби чого не сталося. І зараз такі є.
До того ж ми перед цим прийшли до висновку, що наші діти ( а їм вже у декого і по 25+) не такі як ми, і точно не такі як наші вчителі. І це стосується не лише освіти. Дивлюся на своїх племінників, яким зараз 18-30. Нууууууу мажємо що маєм

АрІ-Я

• Звезда форума
« Reply #29212 : 10 Грудня 2021, 20:42:14 »
Не только 20 лет назад. Моя мама училась 60 лет назад. И тогда классы в 40-45 человек были везде. И как-то ж учили и объясняли учителя всем! Не жаловались, что сильно много учеников! Оставляли после уроков, делали факультативы...
У меня у старшей в классе, первая учительница пенсионного уже возраста, все 4 года постоянно дополнительно занималась с теми, кто в чем-то не успевал! На уроке физкультуры, всегда, вызывала по три-четыре человека, на каждые 10-15 минут урока. Кто-то считал у нее или задачки решал, кто-то писал, кто-то читал... Думаете, ей кто-то доплачивал за это? Или просто человек был на своем месте! И на работу ходил не ради денег, а ради того, чтобы детей чему-то научить!
о це ви згадали. Уявіть собі, що так, тоді зп у вчителів була в рази вища, ніж середня. Моя колега згадує, як її мама плакала від щастя, коли вона свою першу зарплачу вчительську отримала.
Також і моя мама розповідала, що її зп бухгалтера була меншою майже у 2,5 рази, ніж зп її подруги-вчительки.
А що тепер: зараз стільки статей пишуть, де вчителю заробити грошей (не здивуюся, якщо вони на замовлення мон). Вчитель початківець на ставку отримує зп техперсоналу.
Я б із задоволенням залишалася зі своїми учнями і допомагала їм. Але мені ніколи це робити. Йду на другу роботу репетитора вчити чужих, щоб виживати.

І ще розкрию секрет: раніше в початковій школі, до речі, не так давно, також були оплачувані індивідуальні години для роботи з дітьми.
« Останнє редагування: 10 Грудня 2021, 20:47:00 від АрІ-Я »

АрІ-Я

• Звезда форума
« Reply #29213 : 10 Грудня 2021, 20:51:50 »
Одним словом: вчити, то важка праця, вона має оплачуватися відповідно. Щоб вчити, я проходжу безліч курсів, витрачаю на це свої гроші (щоб були якісними), купую техніку, книги, ...та все купую
І в ринковій економіці, чути, що то покликання, смішно. Мені в магазині розповідати, що я працюю за покликанням, чи платіжки підписувати так.

Seamni

• ★SuperStar★
  • об оплате и раздаче в личку
« Reply #29214 : 11 Грудня 2021, 00:03:58 »
В чем-то здесь есть доля правды, и это печально...

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #29215 : 11 Грудня 2021, 00:56:48 »
Одним словом: вчити, то важка праця, вона має оплачуватися відповідно. Щоб вчити, я проходжу безліч курсів, витрачаю на це свої гроші (щоб були якісними), купую техніку, книги, ...та все купую
І в ринковій економіці, чути, що то покликання, смішно. Мені в магазині розповідати, що я працюю за покликанням, чи платіжки підписувати так.
доречі, дякую за пораду з планшетом. Замовила на алі в офіційному магазині. Просто космос у порівнянні з роботою мишкою. Я тепер і 4 заняття поспіль можу проводити онлайн, рука не втомлюється, а зовнішній вигляд дошки не варто і порівнювати. І мала вже встигла попрацювати - підготувала логотип сестрі і вже в типографії на її календариках надрукували.

m@ma

• Звезда форума
« Reply #29216 : 11 Грудня 2021, 09:54:35 »
+10000
Просто есть люди, которые понимают, что уже 30 лет мы живём в 'рыночной экономике',  есть пенсионеры, которые до сих пор живут в Советском Союзе, где учителя должны работать за спасибо ради светлого будущего, а есть те, кто сами работают за зарплату, но думают, что учителя должны учить их детей за минимальную зарплату и с радость проводить бесплатные дополнительные занятия после уроков. Двойные стандарты, товарищи

bogema77

• Звезда форума
  • 0504650769 Виктория
« Reply #29217 : 11 Грудня 2021, 11:12:06 »
о це ви згадали. Уявіть собі, що так, тоді зп у вчителів була в рази вища, ніж середня. Моя колега згадує, як її мама плакала від щастя, коли вона свою першу зарплачу вчительську отримала.
Також і моя мама розповідала, що її зп бухгалтера була меншою майже у 2,5 рази, ніж зп її подруги-вчительки.
А що тепер: зараз стільки статей пишуть, де вчителю заробити грошей (не здивуюся, якщо вони на замовлення мон). Вчитель початківець на ставку отримує зп техперсоналу.
Я б із задоволенням залишалася зі своїми учнями і допомагала їм. Але мені ніколи це робити. Йду на другу роботу репетитора вчити чужих, щоб виживати.

І ще розкрию секрет: раніше в початковій школі, до речі, не так давно, також були оплачувані індивідуальні години для роботи з дітьми.
у нас технички получают больше чем молодой учитель, так как у них надбавки за всякие там вредности!!!!
моя ученица пришла работать в прошлом году, так у неё процентов на 30 была меньше зарплата чем у уборщицы.....и у той ставка, и у той.....
« Останнє редагування: 11 Грудня 2021, 11:15:04 від bogema77 »

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #29218 : 11 Грудня 2021, 14:06:45 »
у нас технички получают больше чем молодой учитель, так как у них надбавки за всякие там вредности!!!!
моя ученица пришла работать в прошлом году, так у неё процентов на 30 была меньше зарплата чем у уборщицы.....и у той ставка, и у той.....
угу. дуже дивувалася коли минулого року бюджет затверджували і казали, що після універу молодий спеціаліст отримуватиме 7500 ))
а 4700 на руки не хочуть? цього року вони вже нічого і не обіцяли
лікарям лише. Лікарі вже торби пошили, аби зарплату носити?

таняz

• Гість
« Reply #29219 : 11 Грудня 2021, 14:46:02 »
угу. дуже дивувалася коли минулого року бюджет затверджували і казали, що після універу молодий спеціаліст отримуватиме 7500 ))
а 4700 на руки не хочуть? цього року вони вже нічого і не обіцяли
лікарям лише. Лікарі вже торби пошили, аби зарплату носити?
а лікарям хіба не підвищили з реформою істотно зарплати, я читала про суми біля 30 тис. грн?
Я думала лікарям добре підвищили,  сімейним і педіатрам , які максимум пацыэнтыв набрали
« Останнє редагування: 11 Грудня 2021, 15:16:02 від ТаняСонце »

Kupi.cn.ua