із свого пед. досвіду скажу - ніколи не дарували папір та іншу канцелярію,
квіти, цукерки, шоколадки
квіти всі не несуть додому не тому, що букети "недостойные", як тут сказали, а тому що 20-30 букетів просто нереально донести і нереально розставити у квартирі, відра з квітами у хаті - ще те задоволення. Тому обираються 3-5 букетів, решта лишається зі словами "може кому треба, так беріть, а залишки дійсно викидаються.
Тому я за букети від класу 1-3 штуки гарних і досить. Єдине, що першачку ж хочеться самому подарувати вчительці, то у вчителів перших класів дійсно варіантів небагато - мільйон букетів.
До речі не обов'язково троянди величезні та довжилезні. Аааа, я б оце гарні айстри зараз хотіла ))
З досвіду подруг-вчителів, теж ніхто канцелярію не дарує, принтери всі купували додому самі, бо не надрукуєшся того матеріалу. І я свого часу теж купувала одночасно і компьютер, і принтер.
Про цукерки вчителям )) казала моя подруга, що замість коробки цукерок палку ковбаси клали б, її точно б додому забирали, а цукерки теж лишаються на роботі, раптом комусь передарувати треба буде. Але це вже мова йде про "спасибі", а не перший чи останній дзвоник. Першого вересня квіти і посмішка.