На роботе дали рецептик кетчупа, сварила и очень понравился, как в магазине, похож на Торчин
Кетчуп
3 л томатного сока
600 гр сахара
80 гр соли
1 головка чеснока
по 1 ч.л. черного перца и красного (можно меньше, по вкусу)
Специи на любителя: корицу, кориандр (я положила приправу к шашлику 1 ч.л)
Все варить 40 мин, затем в 100 гр уксуса 9% развести 5 ст.л. крахмала и тонкой струйкой ввести в сок, смотриье на густоту кетчупа, можно не все вливать, если густой сок.
Дякую за рецепт! Наче і простий дуже, а смачно вийшло!)) Я сьогодні дві партії закрила - одну з часником, іншу - ні. Базилік добавила.
У мене з часником не виходить так, як я хочу. От варю кетчуп із соку, він такий весь однорідний. А видавлюю часник - і плавають у банці ....навіть не знаю, як назвати це.... вже пробувала його після пресу перетирати, щоб не так помітно було, і з цукром переминала, і з соком, але все одно ці ,,комочки,, плавають. Наче, блін,якісь черв'ячки...
Може, хтось знає спосіб, як добавляти часник в соус, але щоб консистенція була однорідна?