Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 4938242 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Наталия2584

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 093 8097 260
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #95325 : 04 Лютого 2022, 15:25:31 »
Останні два роки ДО-навчання, показали що у більшості шкіл/учнів немає технічної можливості проводити достойні дистанційні уроки. А у де-яких педагогів/батьків/дітей просто немає бажання це робити.
Отримувати тупо посилання на ю-тюб та самостійно (без батьків та вчителів) розбиратися із новими темами дітям молодшого шкільного віку - не припустимо! А більшість батьків (яким не так пощастило, як іншим, що встигають і зварити, і помити, і погратися, і навчити, і відпочити, і залишитися повними адекватами) змушена працювати і відсутні вдома з 7 до 18 години, і добре якщо є бабусі/дідусі/тітки/дядьки, а як немає?

Я працюю, повертаюся додому на початку 19 години, ввечері повинна зайнятися уроками з дитиною, приготувати вечерю (може не щодня, та все ж), поробити хатню роботу, відпочити, погратися з дитиною, поспілкуватися з чоловіком, і виспатися. Вгадайте любі скільки мені треба годин в добі, щоб усе задумане встигати і бути ввічливою, проявляти до усіляких повагу, низенько кланятися кожному, хто вважає, що я маю це робити і головне мовчати і нікого не задушити!

Я завжди буду категорично проти української реальної системи дистанційного навчання, бо вона критично відрізняється від задуманої 2 роки тому і ніхто і ніяк це навчання не котролює!

Чекаю на тапки! 8)

КатюшонОК

• ★SuperStar★
  • дзвонити з 16 до 18
« Reply #95326 : 04 Лютого 2022, 15:33:09 »
вже в новинах
Як навчатимуться учні чернігівських шкіл з 7 лютого
https://suspilne.media/204026-ak-navcatimutsa-ucni-cernigivskih-skil-z-7-lutogo/
А с понедельника скорее всего будет Красная зона, рост заболеваемости вообще выше всяких показателей за прошлые года, но тем не менее в холодные школы пускают детей. Надолго ли только :-\

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #95327 : 04 Лютого 2022, 15:43:02 »
Учиться - это не только читать...Ну, например, лабораторные по физике, химии...Кто-то должен объяснить и провести. Если бы было все так просто, как Вы пишете, то дети могли все экстерном учиться :(
Химию и физику моя пока не учит.
Пока только практические были по биологии и географии. Тут вопросов к учителям нет, все в зуме делают. Вопрос к подаче всего учебного материала. При чем даже при очной форме обучения

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #95328 : 04 Лютого 2022, 15:54:42 »
з малими погоджуюсь - важко

про фізику і хімію - у багатьох школах немає можливості не тільки ДО проводити нормально, але й показати досліди так само немає можливості чи може бажання, все по каритнках, тому немає за чим жалітись

вибачте, але 11-класнику там взагалі немає чого робити...

ромаша

• Местный житель
« Reply #95329 : 04 Лютого 2022, 17:22:55 »
Останні два роки ДО-навчання, показали що у більшості шкіл/учнів немає технічної можливості проводити достойні дистанційні уроки. А у де-яких педагогів/батьків/дітей просто немає бажання це робити.
Отримувати тупо посилання на ю-тюб та самостійно (без батьків та вчителів) розбиратися із новими темами дітям молодшого шкільного віку - не припустимо! А більшість батьків (яким не так пощастило, як іншим, що встигають і зварити, і помити, і погратися, і навчити, і відпочити, і залишитися повними адекватами) змушена працювати і відсутні вдома з 7 до 18 години, і добре якщо є бабусі/дідусі/тітки/дядьки, а як немає?

Я працюю, повертаюся додому на початку 19 години, ввечері повинна зайнятися уроками з дитиною, приготувати вечерю (може не щодня, та все ж), поробити хатню роботу, відпочити, погратися з дитиною, поспілкуватися з чоловіком, і виспатися. Вгадайте любі скільки мені треба годин в добі, щоб усе задумане встигати і бути ввічливою, проявляти до усіляких повагу, низенько кланятися кожному, хто вважає, що я маю це робити і головне мовчати і нікого не задушити!

Я завжди буду категорично проти української реальної системи дистанційного навчання, бо вона критично відрізняється від задуманої 2 роки тому і ніхто і ніяк це навчання не котролює!

Чекаю на тапки! 8)
Полностью вас поддерживаю,знания в домашних четырех стенах,устроившись поудобнее у монитора,без контроля профессиональных педагогов,получаются какими то совсем некачественными.

olushta

• Звезда форума
« Reply #95330 : 04 Лютого 2022, 18:37:21 »
У мене лише одне питання, коли дитина не на ДО, а ходить до школи,  як ви знаходите час на  виконання  домашнього завдання з нею дома?
домашнее задание-это закрепление пройденого в школе, а на до тему нужно новую самому проходить, если нет зума. У меня первоклашка на до - без меня не было б дела, удобно вышло, что я на больничном и болею легко относительно, могу уделять время, говорит муж, что в декрет вернулась, только школа добавилась. Мамы болеть не имеют права....  у меня 2 школьника. Я за школу, всегда дети болели и по многу, закройте на 2 недели на карантин или каникулы перенесите, но такая учеба  :'(

ultradolly

• Местный житель
« Reply #95331 : 04 Лютого 2022, 18:46:04 »
У мене лише одне питання, коли дитина не на ДО, а ходить до школи,  як ви знаходите час на  виконання  домашнього завдання з нею дома?
Вибачте, питання не мені адресоване. Але... домашнє завдання дитина повинна виконувати самостійно, після пояснення відповідної теми вчителем! Завдання батьків - перевірити ( відсотків 50% батьків і цим не займаються), на канікулах - можливо проконтролювати, чи дитина все засвоїла.
А при такій організації ДО, як у нашій школі, можливо - класі  ???, це абсолютно безглузда трата часу і нервів і дитини, і батьків. Якщо що, у нас за півтора тижні було НУЛЬ онлайнів, і кожен день завдання по 4 предметам. 4й клас
« Останнє редагування: 04 Лютого 2022, 18:47:52 від ultradolly »

ромаша

• Местный житель
« Reply #95332 : 04 Лютого 2022, 19:08:46 »
Девочки,хорошо что у вас средняя школа,у нас выпускной и вот такие качели уже почти два года Старается, но уровень подачи материала заочно(мягко скажем) не способствует :negative: Учеба на первом месте,если что,хочет поступать.
« Останнє редагування: 04 Лютого 2022, 19:11:58 від ромаша »

=Vika=

• ★SuperStar★
« Reply #95333 : 04 Лютого 2022, 21:15:44 »
Первая школа пока на ДО
Болеют и дети, и учителя.
Тоже не понимаю директоров тех школы, которые детей в школу отправляют
Рекорды по ковиду, по гриппу именно среди детей
Давайте выйдем на пару дней и сляжем опять.
так опрос был. Много отписались, что не болеют

pronira

• Местный житель
« Reply #95334 : 04 Лютого 2022, 21:22:39 »
так опрос был. Много отписались, что не болеют
Да, реально среди детей заболеваемость снизилась. Если по школе больных детей меньше 20 процентов, смысла нет держать их на ДО.

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #95335 : 04 Лютого 2022, 21:23:30 »
Дівчата, я все розумію.. У мене дитина  теж в молодшій школі. Зверталася до Наталия2584, бо вже не вперше чую від неї нарікання на вчительку, і не лише під час ДО.. Серед моїх подруг також є різні думки стосовно школи, ДО, занять з дітьми дома, окрім школи.. І лише одна відверто зізнається, що вона просто не хоче займатися, ні на ДО, ні під час  очного навчання.. За цю відвертість я її і поважаю, хоча маю протилежну думку...
є знайома, з певних причин перевела дитину (перший клас) з одного класу в інший. У першою вчительки взагалі не знали, що таке зум і з чим його їдять. У другої все це вже напрацьовано. (до кого питання тут?)
але не все так просто. Підключили знайому з дитиною до зуму в новий клас. Знайома щось там потикалась-помикалась: Сказала, що нічого не розуміє в цих технологіях. Вимкнула ноут і заявила, що піде у школу дитина, тоді все й наздожене. (до кого питання тут?) Так тут просто не хотілося 2 хвилини присвятити проблемі підключення до зуму.
Інша сім'я, двоє дітей - перший клас теж. Вчителька у неділю провела пробне підключення, бо у них теж не було дистанційки до цього. Сама спробувала. Батьки спробували, діти спробували. В понеділок мама втекла з роботи, щоб підключити дітей, ті маму прогнали, самі все зробили.

Майя2014

• Звезда форума
« Reply #95336 : 04 Лютого 2022, 21:26:25 »
вучера был единственный выходной за 5 дней, работала и до 20-00 и до 21-00. с 10-00 до 16-00 мы учили уроки. учили уроки за четверг, доучивали свои хвосты. И это при том что ребенок пытается делать сама уроки и даже когда поздно прихожу что то дописуем. Короче ну его в пень то ДО. Я устала. Это если в отпуске то еще можно, а и работа, и дом, и ДО это трудно. я не представляю у кого несколько детей :walldash:

Майя2014

• Звезда форума
« Reply #95337 : 04 Лютого 2022, 21:34:43 »
є знайома, з певних причин перевела дитину (перший клас) з одного класу в інший. У першою вчительки взагалі не знали, що таке зум і з чим його їдять. У другої все це вже напрацьовано. (до кого питання тут?)
але не все так просто. Підключили знайому з дитиною до зуму в новий клас. Знайома щось там потикалась-помикалась: Сказала, що нічого не розуміє в цих технологіях. Вимкнула ноут і заявила, що піде у школу дитина, тоді все й наздожене. (до кого питання тут?) Так тут просто не хотілося 2 хвилини присвятити проблемі підключення до зуму.
Інша сім'я, двоє дітей - перший клас теж. Вчителька у неділю провела пробне підключення, бо у них теж не було дистанційки до цього. Сама спробувала. Батьки спробували, діти спробували. В понеділок мама втекла з роботи, щоб підключити дітей, ті маму прогнали, самі все зробили.
моя дочка 2-й класс тоже сама подключалась. Но вот с зумом проще. у нас английский был в зуме. учительница вечером бросает ссылку на зум, я утром встаю на работу ей включаю и оно себе крутится пока учитьль не подключится. Наша ж учительница проводит уроки не в зуме а в  митгугл, как то так и ребенку надо с одной площадки перейти на другую. + этот мит как то совсем заранее не включишь. и две сразу не включишь бо одна другой мешают. В итоге в понедельник у нее не получилось подключится, вторник, среда, дите мое справилось, в четверг у нас выключили посреди урока электрику, но я была дома и быстренько ее с телефона включила. Пятницу что то у ребенка не получалось и она включилась только на 2-й урок. Ну вот как то так.

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #95338 : 04 Лютого 2022, 22:41:50 »
моя дочка 2-й класс тоже сама подключалась. Но вот с зумом проще. у нас английский был в зуме. учительница вечером бросает ссылку на зум, я утром встаю на работу ей включаю и оно себе крутится пока учитьль не подключится. Наша ж учительница проводит уроки не в зуме а в  митгугл, как то так и ребенку надо с одной площадки перейти на другую. + этот мит как то совсем заранее не включишь. и две сразу не включишь бо одна другой мешают. В итоге в понедельник у нее не получилось подключится, вторник, среда, дите мое справилось, в четверг у нас выключили посреди урока электрику, но я была дома и быстренько ее с телефона включила. Пятницу что то у ребенка не получалось и она включилась только на 2-й урок. Ну вот как то так.
Да детям, подключиться, часто даже легче, чем родителям! Только, когда уроки и правда есть через встречи - это, конечно, хорошо. А вот когда английский, немецкий, физика, химия только на самостоятельное изучение, тут уже злости не хватает!  >:D
Или моду взяли выставлять задания и сообщения о встречах только в то время, когда урок должен быть по расписанию! Тут тоже однозначно неудобно! Обычно, дети смотрят весь объем заданий сразу и распределяют: какие делать сразу, а какие можно и попозже? И о встречах лучше знать заранее, чтоб не засесть в это время за что-то "глобальное"....
Хотя, как для меня, ДО более удобно тем, что я хотя бы вижу: что именно дети изучают? И могу хоть сама с ними это проработать. Потому что, в школе, обычно, учителя больше стараются отчитать все, что положено, чем проверить: насколько детям это понятно? Идет постоянная начитка материала, а потом тесты или контрольные. Без закрепления. Без работы по тем точкам, где у детей сложности или непонимания....

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #95339 : 05 Лютого 2022, 01:01:16 »
у каждого учителя своя методика работы, да и способности у детей не одинаковы. Смотря на свою, то по некоторым предметам в несколько раз ускорится можно. А то они не только из учебника все задания сделать успевают, а еще и по сборнику тренировочные упражнения со всех вариантов. А вот история каждая по 1 разу в неделю, объем материала приличный, иногда попадает парочку параграфов на изучение, дописать практическую + карты, приходится прилично посидеть. Я, когда ее учебник смотрю, такое чувство, что один автор писал текст параграфов, а потом кто-то другой, не читая, придумывал к этому параграфу вопросы  :wacko:

Kupi.cn.ua