Мабуть, зараз я даремно це пишу, треба пройти повз, як інші мої колеги з форуму, але напишу. Щодо вчителів-дармоїдів)
1. Робочий день на дистанційці у мене починався о 7:30. Комп вимикався о 23:00. Домашні справи займали у середньому 3 години, НЕ готувала майже нічого. Добре, що з дому не вигнали. Вихідних не було.
2. Уроки в Зумі: один раз аж 2 учні вийшли на зв'язок. В середньому до 10 учнів. Причини різні: від технічних до "я проспав". Працюю зі старшими дітьми. Висновок: не ефективно. Краще у записі відео. Хоча і відео переглядали не дуже сумлінно, статистику переглядала регулярно. В зумі доцільні тільки консультації.
3. Готові відео з ютуб: це діти дивляться одне відео, а вчитель 5-6 передивиться, щоб вибрати оте одне. Щоб не було помилок і доступно. Без них не обійтися. Запис одного ролика до 10 хвилин займає не менше години. Якщо є хороший відеоконтент, то доцільно користуватися. За час дистанційки записала біля сотні власних відео, але часто використовувала готові.
4. Перевірка робіт з екрану ще той треш: після ДО виявила, що не бачу облич людей на відстані 10 метрів. Діти здаля вітаються, не впізнаю.
5. Класне керівництво: кожен день не менше 1 години на телефоні. Бесіди з вчителями-предметниками + батьки. Чат з дітьми. Все залежить від ступеня організованості дитини. Кому треба більше часу приділити, хтось самоорганізовується.
6. Електронна пошта: 70-100 листів кожного дня. Треба відповісти.
7. Підготовка тестів і інтерактивних вправ. У мене математика, отже, формули. Дуже довго відбувається сам набір, а завдання також треба підібрати.
8. Консультації учнів у Вайбері. Доступ 24/7... більше писати не буду, хоча є що. Ось такі дармоїди.