рассмешили) в начале апреля отдыхали в Китае, так им что русский, что анлийский - у них только КИТАЙСКИЙ!!!
мы пользвались переводчиком в телефоне и жестами 

я думаю, якщо якийсь іноземець заїде в наш Моршин, водички по-попити, то теж буде ходити з телефоном ))))
я нещодавно була в книжковій крамниці з малою, туди забрів якийсь іноземець, вибрав недешеву книгу , явно ж на подарунок .. і бідолаха, не міг оплатити, бо в магазині , щось сталося з терміналом , і дівчина продавець навіть слово "кеш" не знає ... я якось йому пояснила, що йому потрібно мати готівку ..і що банкомат є за рогом... і це столиця..
а ще колись мі були в Сербії ... дуже мальовничі є краєвиди..біля одного з них (здається найбільше з найвисотніших озер в Європі , не пам'ятаю назву, високо в горах ... гарний ресторан, багато туристів , правда більшість , я так зрозуміла - це колишні співгромадяни , або це місцеві туристи ... не на російській (хоча Сербія "поважає" Росію ) , ні на англійській ніхто не розуміє, навіть меню немає на англійській

тикаючи пальцем в небо зробили замовлення ))) сербська не китайська , а все таки одна зі слов'янських мов, здається ... замовили щось спів-звучне з "котлетою " - отримали величезну тарілку картоплі фрі зі смаженим м'ясом
російську трохи розуміють в Угорщині, та Румунії , і то тільки старше покоління, молодь, ні слова не знає, але дуже гарно знає англійську , в Будапешті в усіх крамницях, мені здалося, персонал володіє англійською, таксисти теж пару слів здатні зв'язати ...