Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 4967619 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Draconfly

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • NatalYa
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #1200 : 01 Липня 2015, 16:49:12 »
Так вопрос в том, кто должен делать предварительный укол? Как я поняла, то его не делают в стоматполиклинике, почему тогда мама, не озвучила этот момент? Получается, что родители этого не знали?  ???

vikktorriya

• Звезда форума
« Reply #1201 : 01 Липня 2015, 16:59:56 »
Так вопрос в том, кто должен делать предварительный укол? Как я поняла, то его не делают в стоматполиклинике, почему тогда мама, не озвучила этот момент? Получается, что родители этого не знали?  ???

Мама говорила врачу, что у ребенка гемофилия, но она это проигнорировала.

Ellen

• Звезда форума
  • 073**487-56-82
« Reply #1202 : 01 Липня 2015, 17:05:32 »
потому что неважно КТО колол, важно КТО назначил.
Если речь идет о медсестре в манипуляционной, к которой приходят с готовыми назначениями, тогда я согласна. Но в случае  с анестезией ее обязан делать врач, а не медсестра, поэтому врач должен предварительно  посмотреть хотя бы карту  и спросить у пациента или у родителей, как в данном случае противопоказания.
Мой колодец желания))) http://kolodets-jelaniy.ru/pour.php?id=34178
Об оплате и раздаче пожалуйста сообщайте в личку.

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #1203 : 01 Липня 2015, 17:19:19 »
вы уверены шо хирург видел?
даже в вашем варианте - карту видела медсестра
ху такая медсестра? элементраные познания в области медицины, а так как наши сестры работают - пьют чаи и языком ляпают, то...
врач - если память не изменяет, делает запись в карте после укола - итого - кто видел историю болезни? ВРАЧ

Мені багато разів в нашій стоматполіклініці робили знеболення. І кожен раз лікар, який мав вводити ліки, запитував про алергію, реакцію на попередні введення анестезій.

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #1204 : 01 Липня 2015, 17:46:25 »
А где этот 8 фактор вводят?
я тут уже для себя пытаюсь разобраться :-\.
Ну вот гипотетическая ситуация: нужно человеку с этой болезнью вырвать зуб, то куда ему сначала обращаться?  ???

Ця людина звертається до свого гематолога й отримує рекомендації з підготовки до видалення зуба (в залежності від стану пацієнта на час звернення, результатів його аналізів). Може комусь треба криопреціпітат влити, наприклад. Так само перед будь-яким мед. втручанням. Знаю випадки, коли пацієнт просить свого гематолога по телефону проконсультувати лікаря, який буде лікувати (стоматолога, ЛОР і т.п.)стосовно особливостей цього хворого і допустимих чи недопустимих препаратів. Це звичайна практика. Я не знаю, чи консультувалася мати оцього конкретного хлопчика зі своїм гематологом перед візитом дитини до стоматолога. Судячи з усього - ні. Якщо було б по-іншому, то зуб дитині , найімовірніше, лікувала б стоматолог обл. дит. лікарні у стаціонарі під наглядом гематолога. Або дитину належним чином підготували б медикаментозно до візиту в міську стомат. пол-ку.

Таня Н

• Звезда форума
  • 0665667418, 0635880059
« Reply #1205 : 01 Липня 2015, 17:49:58 »
Мені багато разів в нашій стоматполіклініці робили знеболення. І кожен раз лікар, який мав вводити ліки, запитував про алергію, реакцію на попередні введення анестезій.
А я лечилась и мне врач сам делал анестезию, хотя я прекрасно знала, что это должен делать хирург. И помимо него еще есть другие, что не отправляют к хирургу, а сами колют :-X

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #1206 : 01 Липня 2015, 17:58:30 »
я сейчас в селе с ребенком ,интернет очень слабый с телефона,люди в панике просят о помощи , я знаю что здесь есть девочки журналистки я могу дать контакты матери и там все расскажут ,дадут всю информацию)
время очень мало завтра суд,ребенку папаша нанял кормящюю тетку,а мама ревет ,грудь пухнет матаются  во все инстанции......

Якщо шлюб зареєстрований або хоча б дитина зареєстрована на батька - тут гірше. Батьки мають однакове право на дитину, й батько в будь-який момент може заявити, що мати погано доглядала, не виконувала рекомендацій медиків щодо дитини (ще й привести "свідків"), ще й його - батька - шантажувала, що вижене й не дасть бачитися з дитиною, ще й речей дорогих вимагала. А от те, що він "ліву" годувальницю найняв (якщо це справді так), грає проти батька. Офіційно донорське вигодовування немовлят заборонено через загрозу ВІЛ-інфекції (те, що годувальниця колись там при вагітності обстежувалася на ВІЛ, "не катить" - інкубаційний період тривалий, спосіб життя годувальниці невідомий. Тут мати однозначно може заявити, що здоров"я дитини наражається на небезпеку.
Якщо хочуть кореспондентів - Алла Скорик з "1+1", телефони великих телеканалів (є на їх сайтах в неті). З газет - "Вісник Ч" - вони реагують на таке...

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #1207 : 01 Липня 2015, 18:01:11 »
А я лечилась и мне врач сам делал анестезию, хотя я прекрасно знала, что это должен делать хирург. И помимо него еще есть другие, что не отправляют к хирургу, а сами колют :-X
Я не писала, що мені анастезію робив саме хірург. Теоретично її може робити будь-який стоматолого (терапевт також мені робив не раз). Маю на увазі, що кожен, хто її робив, обов"язково попередньо розпитував.

фрукта

• ★SuperStar★
« Reply #1208 : 01 Липня 2015, 18:07:09 »
Теоретично її може робити будь-який стоматолог

это только теоретически или какие законные основания есть?
потому что последний раз мне тоже делал укол сам стоматолог, а не хирург, аллергии и прочие нюансы все всегда уточняют, да я и сама всегда заранее готова озвучить
но после этой ситуации как-то не по себе
может и дальше нужно требовать укол у хирурга? :-\

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #1209 : 01 Липня 2015, 19:08:35 »
я вот тоже не пойму: известно, что ответственность за обезб. укол лежит на враче-хирурге и только на нем. если уколола медсестра, то это его проблемы(хирурга). за это отвечать должен он. если делала укол эта врач, то отвечает она, конечно, но по какой причине делала она? если нарушила процедуру, то вдвойне виновата значит.

Дівчата, ну от нащо таке писати? Знеболення в стоматології має право робити будь-який стоматолог - і хірург, і терапевт, і дитячий лікар, і ортодонт.
 Зразок типової посадової інструкції стоматолога, п.5 ("приклади робіт), п/п 5.1, останні слова...  http://www.borovik.com/index_instruction.php?Gins=wciw&lang_i=1;
наказ МОЗ стосовно кваліфікаційних характеристик   стосовно стоматологів  http://www.apteka.ua/article/126737  розділ 2. "Лікар-стоматолог дитячий" повиене знати:...прийоми та методи знеболювання в дитячій стоматологїї";  в розділі "кваліфікаційні вимоги" шукаємо про 2-гу кваліфікаційну категорію (це найнижча; всі, в кого більш висока, автоматично мають це вміти теж: "...виконувати місцеву анестзію на верхній та нижній щелепах...", там, де стосовно ортодонта:"...виконати місцеве - провідникове чи інфільтративне знеболення".
Н.у й "на закуску" стаття про знеболення в стоматології (зверніть увагу на останній абзац)  http://i-medic.com.ua/index.php?newsid=27806
Достатньо, думаю.
« Останнє редагування: 01 Липня 2015, 19:13:18 від злобный тролль »

drena

• ★SuperStar★
« Reply #1210 : 01 Липня 2015, 20:07:23 »
возможно, я неточно сформулировала мысль, мои слова о враче-хирурге были сказаны после того, как прочитала, что пишут мол она отправила на укол, а медсестра хирурга уколола и это не ее дело, раз написано врачом. я имела в виду что если уж попали к хирургу, то ответственность несет он, должен все подробно расспросить и т.п. кто взялся, тот и отвечает. 

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #1211 : 01 Липня 2015, 20:42:07 »
В Енакиево затоплена шахта с горняками 
http://www.facenews.ua/news/2015/276954/

Оля №1

• Звезда форума
  • 097 822 71 79 Оля
« Reply #1212 : 01 Липня 2015, 22:40:19 »
Якщо шлюб зареєстрований або хоча б дитина зареєстрована на батька - тут гірше. Батьки мають однакове право на дитину, й батько в будь-який момент може заявити, що мати погано доглядала, не виконувала рекомендацій медиків щодо дитини (ще й привести "свідків"), ще й його - батька - шантажувала, що вижене й не дасть бачитися з дитиною, ще й речей дорогих вимагала. А от те, що він "ліву" годувальницю найняв (якщо це справді так), грає проти батька. Офіційно донорське вигодовування немовлят заборонено через загрозу ВІЛ-інфекції (те, що годувальниця колись там при вагітності обстежувалася на ВІЛ, "не катить" - інкубаційний період тривалий, спосіб життя годувальниці невідомий. Тут мати однозначно може заявити, що здоров"я дитини наражається на небезпеку.
Якщо хочуть кореспондентів - Алла Скорик з "1+1", телефони великих телеканалів (є на їх сайтах в неті). З газет - "Вісник Ч" - вони реагують на таке...
спасибо за подсказки .
Они сегодня уже много куда обратились ,да кормилицу он нанял и няньку ,посмотрим что будет дальше.

Ellen

• Звезда форума
  • 073**487-56-82
« Reply #1213 : 01 Липня 2015, 22:42:09 »
спасибо за подсказки .
Они сегодня уже много куда обратились ,да кормилицу он нанял и няньку ,посмотрим что будет дальше.
страшно, когда дети становятся заложниками и жертвами отношений между родителями... :walldash:
Мой колодец желания))) http://kolodets-jelaniy.ru/pour.php?id=34178
Об оплате и раздаче пожалуйста сообщайте в личку.

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #1214 : 01 Липня 2015, 22:56:58 »
спасибо за подсказки .

Те, що найняв няньку, може бути аргументом на користь того, що сам батько не приділяє дитині достатньої уваги, "віддавши" по суті, дитину на чужі руки. До речі, а в няньки й годувальниці є сан. книжки або якесь хоча б "подобіє" диспансеризації?? Посіви з усіх щілин (так положено; стафілокок з сальмонелою і кишковою паличкою люблять маленьких дітей ще більше , ніж Бармалей, про туберкульоз (а його, недіагностованого, дійсно багато - без жартів). Це теж аргументи для матері.