Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..  (Прочитано 250602 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Tanichka

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
Re: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..
« Reply #8400 : 04 Березня 2020, 09:47:02 »
Не розумію, що заважає людині, яка дуже любить російську мову і хоче, щоб її дитина досконало володіла цією мовою водити дитину на курси або займатись вдома самостійно?
Потрібно вийти із зони комфорту, потрібно докласти зусилля, знайти час, матеріальні затрати, коли звикли, що ось колись було інакше і хтось інший поступався своїми принципами і змушений був слухати і розмовляти російською (в школі, у вузі, радіо, кінофільми, рахувати можна довго).

parashutist

• ★SuperStar★
  • Стать: Чоловіча
  • 0938442684
« Reply #8401 : 04 Березня 2020, 10:04:19 »
После того, как Грузия напала на Грузию, Украина напала на Украину..

Вот оно оказывается как было.

Ера

• Звезда форума
« Reply #8402 : 04 Березня 2020, 10:11:57 »
Вот оно оказывается как было.

Да,тяжело в деревне без нагана... :(
Мир не меняется, меняемся мы...

parashutist

• ★SuperStar★
  • 0938442684
« Reply #8403 : 04 Березня 2020, 10:17:20 »
Нехай краще другу іноземну відмінять у звичайних школах, а виділять більше годин для української мови та літератури і першої іноземної мови(зазвичай англійська). А то по закінченню школи українською пишуть з помилками, англійською двох слів не зв'яжуть.

Второй иностранный это вообще бред какой-то, если это не русский, а какой-нибудь английский + немецкий, или английский + французский. Какой смысл учить такой доп. иностранный, если школа не способна дать знания и и по одному иностранному языку даже хотя бы на уровне intermediate? С русским конечно всё иначе, его в быту хватает.

parashutist

• ★SuperStar★
  • 0938442684
« Reply #8404 : 04 Березня 2020, 10:25:52 »
Як філолог у минулому, скажу, що мені абсолютно не подобається навчання в школі 35 мовам, та ще й з початкової школи. Я за рідну мову і з 5го класу за 2гу іноземну, хай вже англійська. А загалом для вивчення мови достатньо 3 років. було б бажання її вчити.
А років з 15 можна починати вчити мови. які потрібні будуть у житті..

Я конечно не филолог, но мне кажется английский лучше учить примерно тогда, когда человек на родном только начинает разговаривать. Там всё впитывается максимально быстро. С 5го класса поздно. У меня было с 5го класса, в итоге школьная 5ка (по 5ти бальной системе) и в универе на выхлопе ничего не стояло. Пока жизнь не заставила знать инглиш. И то, разговорный слабо, практики почти никакой. А за 3 года выучить, еще и с 15ти лет... это утопия. Это либо только языком заниматься больше ничем, либо в среду попасть, либо это будет уровень оочень далекий от эдвансд и абсолютно свободного общения. На уровне школьного "отлично"..  Которое ничего не стоит:)

таняz

• Гість
« Reply #8405 : 04 Березня 2020, 11:14:10 »
У кожного своя правда. Вам теж не сподобається, наприклад, моя, коли я скажу, що звикнувши з дитинства чути мову, мене від язика аж коробить. Чому я вже в незалежній Україні вступивши до інституту ще якийсь час була змушена слухати лекції чужою мені мовою. Те про що писали вище - це наслідок росіянізації міст України.
Бедняжка, еще где-то пару-тройку лет назад, , помнится, Ві на форуме писали исключительно на русском. Кто ж Вас насиловал? Или хотелось біть как все?

таняz

• Гість
« Reply #8406 : 04 Березня 2020, 11:23:13 »
Так ви розумієте, що в Україні по другому бути не повинно? Якщо буде по-іншому, то держава не відбудеться. Радянський союз розпався ще 30 років назад.
Вы читать умеете? Речь шла о русском как втором иностранном.
Если вторым иностранным французский будет- держава відбудеться? :))

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #8407 : 04 Березня 2020, 12:02:29 »
Да, Таня! Получается, что так. Пусть будет немецкий, французский, польский, китайский только, главное, не русский, на котором все все равно постоянно говорят.... Только так можно побудувати державу!  :D

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #8408 : 04 Березня 2020, 12:28:44 »
ну так взагалі нема проблем - людина іде до директора і питає, чому так і все
треба - наполягає, шукає однодумців " Иди к своей мечте. Не можешь идти — ползи. Не можешь ползти? Ляг и лежи в направлении мечты!"

зрозуміло, що на форумі простіше поскаржитись

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8409 : 04 Березня 2020, 12:30:19 »
Бедняжка, еще где-то пару-тройку лет назад, , помнится, Ві на форуме писали исключительно на русском. Кто ж Вас насиловал? Или хотелось біть как все?
А як на вашу думку я повинна була спілкуватися з абсолютно незнайомими мені людьми, які розмовляють російською? У побуті з рідними при переписці завжди використовую виключно українську.

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8410 : 04 Березня 2020, 12:45:30 »
Тут баталії за мову продовжуються з року в рік, як тільки почалася ескалація конфлікту на Донбасі. І вже давно відомо, що деякі пані вважають, що навіть друга державна не несе ніякої загрози.

Мадам

• Звезда форума
« Reply #8411 : 04 Березня 2020, 12:52:51 »
Да, Таня! Получается, что так. Пусть будет немецкий, французский, польский, китайский только, главное, не русский, на котором все все равно постоянно говорят.... Только так можно побудувати державу!  :D
Как страдают конкретно ваши дети от того, что в другом классе кто-то выбрал учить немецкий?

Мадам

• Звезда форума
« Reply #8412 : 04 Березня 2020, 13:19:01 »
Какое умное решение. Они в соцсетях только на русском переписываются в основном. Волосы дыбом, как они пишут, если нет русского, как второго иностранного, в школе :o
У меня лично, иногда, волосы дыбом не от того «как», а от того «что» пишут некоторые пользователи данного форума. Как-то живу с этим)) Не читайте переписки чужих детей, следите за своими детьми (если они есть у вас, я не знаю). Почему вас так сильно беспокоят чужие дети? Я знаю взрослых, которые учили в школе русский, и пишут хуже, чем моя 11-ти летняя дочь. Что им дало изучение языка в школе?

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #8413 : 04 Березня 2020, 13:31:55 »
Как страдают конкретно ваши дети от того, что в другом классе кто-то выбрал учить немецкий?
Мои дети страдают от немецкого, потому что эта оценка портит потом общий балл! А на русском у них вообще все предметы. У них и так с первого класса учится три языка: русский, украинский и английский. А в 5 ещё немецкий добавили. Четвертым языком.

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8414 : 04 Березня 2020, 13:52:55 »
Освітяни, проінформуйте, будь ласка! Чи передбачає проєкт закону про освіту обов'язкове вивчення другої іноземної мови? Чи від неї можна відмовитись взагалі, навіть якщо більшість батьків проголосує за вивчення другої іноземної, у чому я не бачу жодного сенсу, як писала вище.

Kupi.cn.ua