Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..  (Прочитано 250619 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

abvshka

• ★SuperStar★
Re: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..
« Reply #8385 : 03 Березня 2020, 22:59:34 »
Тільки боюся, що для мене і вас втілення зла має діаметрально протилежні принципи в політичному сенсі.
Не нужно бояться ;). Страх ограничивает свободу и делает человека глупым и слабым.
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Мадам

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
« Reply #8386 : 03 Березня 2020, 23:03:36 »
Переживающие за русский язык, напишите, как конкретно вам (или вашим детям) запретили выбрать русский язык вторым иностранным в школе? Насколько я поняла, полемика ведется вокруг выбора других людей. Какая вам разница, кто и что выбрал для своих детей? Почему к вам должны относиться толерантно, если вы не проявляете никакой толерантности к выбору других?

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8387 : 03 Березня 2020, 23:07:10 »
Не нужно бояться ;). Страх ограничивает свободу и делает человека глупым и слабым.
Страх робить людей обережнішими, а не тими, кими вони не є, як ви сказали "глупьіми и слабьіми".

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8388 : 03 Березня 2020, 23:13:02 »
Переживающие за русский язык, напишите, как конкретно вам (или вашим детям) запретили выбрать русский язык вторым иностранным в школе? Насколько я поняла, полемика ведется вокруг выбора других людей. Какая вам разница, кто и что выбрал для своих детей? Почему к вам должны относиться толерантно, если вы не проявляете никакой толерантности к выбору других?
Я отдала ребенка в 3 школу, где всегда был русский язык, как второй иностранный. Через год, изучение русского языка отменили совсем, теперь его в нашей школе нет. Кроме того, в  Украине обучение на русском языке  должно было быть ликвидировано с 1 сентября 2020 года.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8389 : 03 Березня 2020, 23:20:56 »
Час йде, все змінюється. Лише ви вперто не хочете змін. Ваша дитина якраз в такому віці, що вона цих змін і не помітить. Все буде, так як має бути.

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8390 : 03 Березня 2020, 23:21:36 »
Страх робить людей обережнішими, а не тими, кими вони не є, як ви сказали "глупьіми и слабьіми".
  Осторожность далека от страха. Осторожность связана с реальной, осознанной оценкой ситуации, наблюдательностью за событиями.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8391 : 03 Березня 2020, 23:22:42 »
Час йде, все змінюється. Лише ви вперто не хочете змін. Ваша дитина якраз в такому віці, що вона цих змін і не помітить. Все буде, так як має бути.
Да, я не хочу таких изменений. Я категорически против этого языкового закона.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Мадам

• Звезда форума
« Reply #8392 : 03 Березня 2020, 23:26:31 »
Я отдала ребенка в 3 школу, где всегда был русский язык, как второй иностранный. Через год, изучение русского языка отменили совсем, теперь его в нашей школе нет. Кроме того, в  Украине обучение на русском языке  должно было быть ликвидировано с 1 сентября 2020 года.
Получается, что ваш ребенок целый год учил один язык, а потом начал другой изучать? И вас просто поставили перед фактом? Мне бы тоже такое не понравилось. А какой язык предложили в качестве второго иностранного для вашего ребенка?
« Останнє редагування: 03 Березня 2020, 23:31:39 від Мадам »

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8393 : 03 Березня 2020, 23:27:18 »
Да, я не хочу таких изменений. Я категорически против этого языкового закона.
Так ви розумієте, що в Україні по другому бути не повинно? Якщо буде по-іншому, то держава не відбудеться. Радянський союз розпався ще 30 років назад.

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8394 : 03 Березня 2020, 23:34:38 »
Получается, что ваш ребенок проучил год один язык, а потом начал другой изучать? И вас просто поставили перед фактом? Мне бы тоже такое не понравилось. А какой язык предложили в качестве второго иностранного для вашего ребенка?
Нехай краще другу іноземну відмінять у звичайних школах, а виділять більше годин для української мови та літератури і першої іноземної мови(зазвичай англійська). А то по закінченню школи українською пишуть з помилками, англійською двох слів не зв'яжуть.

Мадам

• Звезда форума
« Reply #8395 : 03 Березня 2020, 23:48:13 »
Нехай краще другу іноземну відмінять у звичайних школах, а виділять більше годин для української мови та літератури і першої іноземної мови(зазвичай англійська). А то по закінченню школи українською пишуть з помилками, англійською двох слів не зв'яжуть.
Моя дитина в минулому році закінчила 4-й клас. З другого семестру 3-го класу батькам дали на обговорення вибір навчальних програм, по яких буде проходити навчання в середній і старшій школі. Ми мали змогу вибрати програму з вивченням другої іноземної мови ( німецька або російська), а також обрати програму без другої іноземної мови ( години йдуть на англійську мову).
Так як всі класи обрали вивчення німецької, а школа могла забезпечити обмежену кількість годин німецької. То наш клас йде по програмі без другої іноземної (німецька факультативно). Мені подобається))
« Останнє редагування: 04 Березня 2020, 09:54:20 від Мадам »

Мадам

• Звезда форума
« Reply #8396 : 04 Березня 2020, 00:22:45 »
Мої знайомі планують переїзд до Польщі, їхні діти ходять на курси польської. В школі ніхто не пропонував їм вивчення цієї мови, хоча для них це актуально.
Коли я вчилась, то частина моїх однокласників вивчала німецьку мову з 5-го класу (як основну іноземну), англійської в них зовсім не було. Потім деякі ходили на курси і додатково вивчали  англійську, бо в вузах потрібна була англійська.
Дуже складно передбачити, яка саме мова стане у пригоді дитині в житті.  Але, якщо мова справді потрібна, то і китайську можна вивчити.
Не розумію, що заважає людині, яка дуже любить російську мову і хоче, щоб її дитина досконало володіла цією мовою водити дитину на курси або займатись вдома самостійно?

Ольга_36

• Звезда форума
« Reply #8397 : 04 Березня 2020, 01:07:49 »
Але, якщо мова справді потрібна, то і китайську можна вивчити.
Не розумію, що заважає людині, яка дуже любить російську мову і хоче, щоб її дитина досконало володіла цією мовою водити дитину на курси або займатись вдома самостійно?
Осторожно, угнетаете русскоязычных  :D

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #8398 : 04 Березня 2020, 01:09:20 »
Як філолог у минулому, скажу, що мені абсолютно не подобається навчання в школі 35 мовам, та ще й з початкової школи. Я за рідну мову і з 5го класу за 2гу іноземну, хай вже англійська. А загалом для вивчення мови достатньо 3 років. було б бажання її вчити.
А років з 15 можна починати вчити мови. які потрібні будуть у житті..

Ера

• Звезда форума
« Reply #8399 : 04 Березня 2020, 08:24:27 »
Почитала дискуссии про изучение языков и прослезилась... Самое хорошее в моей жизни случилось - мы можем говорить, доказывать свой выбор. Это самое главное. При СССР никто не спрашивал(не смел даже думать) какой язык и почему.Даже если школа была на украинском, то ВУЗ на русском все предметы. Вот поэтому и думают все на русском, это вдалбливалось десятилетиями -" українська мова - це село". И дело  не в национальности (как ее определить даже не догадываюсь - 5 поколений и 6 национальностей в родословной). Українська мова повинна бути державною ї домінуючою в  державі Україна. А вивчати інші мови - це право кожного, і в який спосіб це робити  кожний вибирає сам. :daisy:
« Останнє редагування: 04 Березня 2020, 08:26:01 від Ера »
Мир не меняется, меняемся мы...

Kupi.cn.ua