Демонстрация силы была недавно в виде парада
про силу будуть нагадувати періодично
ось у неділю, потім 14 жовтня
потім, думаю, перед нормандською зустріччю, якщо вона буде
Але я мала на увазі, що зараз це все відбувається через донбаське питання, а масових заворушень через нього не буде, принаймі поки що. Це болюче питання, але поки не критичне.
Тим паче, що нас переграли, і не тільки Росія, а і захід також.
Вони повільно, але впевнено пересувають війну лише у вузький український конфлікт. Як тільки відбудуться вибори (а всім плювати буде, що кордон не наш, що контролю там нема) ОБСЄ тут же підтвердить їх демократичність і на цьому крапка. Європа з Америкою вмивають руки, кажуть, що ось маєте легітимну місцеву владу на Донбасі, балакайте та домовляйтеся самі, а ми дуже стурбовані, але втручатися у ваші внутрішні справи не будемо.
І ось тут можливі варіанти, мирного ідеального не бачу. І не тому що Вова не хоче миру і не планує домовлятися. А той бік хоче? Вони вже сказали, що дулю вам, а не контроль на кордоні з Росією, ми самі все у себе будемо контролювати, і вас сюди ніяким боком не пустимо. Ну і вплив Росії не забуваємо. Скільки років таке буде тягнутися, хто зна. Але рано чи пізно ситуація може взірватися.
Крим відійде у бік, його офіційно звичайно не визнають у світі, але санкцій за нього на Росію, вважай, і не накладали, на Крим так, і на пару чоловік особисто. Росія повертається у світ чистою та білою, а ми лишаємося з купою проблем. Хоча не виключаю ідею повторного референдуму у Криму, тут теж не ми будемо приймати рішення.
А масові заворушення скоріше будуть через соціально-економічні причини, мені здається.