Я також хочу вставити свої 5 копійок про українську мову

.
Я нею говорю від народження і усі у моїй сім"ї, ну виросли ми у такому регіоні, нормальною українською мовою у нас говорить Полтавська, Черкаська, і деякі райони інших областей, які межують з ними. У Чернігівській області - це Срібнянський район (

) Варвинський, уже під Прилуками, абсолютно не так говорять. Після 13 років життя в Чернігові у мене також багато суржику.
Скажу одне у маршрутках дуже часто роблять вигляд що нечують, коли я говорю щоб зупинили на зупинці ( за 13 років провірено).
Про розуміння чи не розуміння її проживши тут 30 років. Не повірю!!!!!!!!

У мене колега корінна росіянка, вийшла за чоловіка із західної, вона так цвенькає на Українській

що ще й молодь строє коли ті на українській не говорять.
інша знайома також з росії - прекрасно володіє українською.
А сенс цього діалогу повинен зводитись не до того хто чим говоре, а до того що ми незалежна країна і мова у нас повинна бути одна УКРАЇНСЬКА, так ми підкреслюєм свою незалежність, чого ж у тій самій Росії не вводять регіональні мови (вони б там застрелились взагалі

).
Ми прожили 20 років при українській мові і всі уже звикли і навіть в Одесі спочатку проголосували 52% щоб діти навчались українською мовою. Хоча ще колега з Одеси була і вона, і мама говорили на російській, а от їхня бабуся корінна Одеситка вона до цього часу розмовляє на українській.

Де була та Росія і з своєю Тмутараканню коли у нас була країна з якою рахувались у 9-13 століттях
Здавши мову ми дійсно можемо здати всю нашу країну, давайте ширше на це дивитись.
Вже прийняли закон про те що телеканали мають право транслювати на ідіш і гагаузькому, у Криму коли піднялись татари ( що ми на наступній сесії виступаємо на кримськотатарській мові, якщо не розумієте то забезпечте перекладача собі і ЗМІ) так вони зразу відклали його питання на 2 місяці.
А проте у які гроші це виллється, хоч хтось думає?!
Є кому не подобаються сучасні переклади фільмів на укрмову, як хочуть зпоганити то зпоганять. Ви подивіться "Пірати карибського моря" 3 на українській мові, я від сміху і живіт болів, бо все так влучно переведено було

Наша мова признана самою мелодійною і красивою. НУ ДАВАЙТЕ ЦИМ ГОРДИТИСЬ БУДЕМО!!!!!