Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Українська мова.  (Прочитано 40256 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Таля

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 0934585868
Re: Українська мова.
« Reply #540 : 27 Січня 2013, 08:40:53 »
так я ж там народилася і 20 років прожила в місті Рівне  :D

Так приємно зустріти людину з рідних країв. Я теж із Рівного.
Але більшість часу прожила в м. Кузнецовську, там де рівненська АЕС.

Таля

• Звезда форума
  • 0934585868
« Reply #541 : 27 Січня 2013, 08:46:06 »
вже псується моя мова, Чернігів вносить свої корективи, але я стараюся зберегти своє рідне  :)

Ви-молодчина.
А я на українській мові розмовляю тільки з дітьми і то меньший як пішов у садочок став переходити на рос мову, мабуть вона йому більше підходить. Люди на вулиці оглядуються, коли ми починаємо розмовляти зі старшим сином, або по телефону,тому на роботі і в загалі в суспільстві я розмовляю рос, щоб не привертати до себе увагу. :D
На жаль у нас в сім,ї  (чернігівській) такий колхозний діалект, що мені інколи жаль своїх дітей.

Таля

• Звезда форума
  • 0934585868
« Reply #542 : 27 Січня 2013, 08:49:30 »
вот оно что)))
тогда теперь все на своих местах, а то думаю, откуда в Чернигове так красиво разговаривают, что хочется слушать, слушать и еще раз слушать :)

А я думаю, чому люди звертають увагу на мене коли я з мамою розмовляю по телефону, а їм слухати хочеться ^-^
Після ваших слів починаю думати, а може ну її ту рос. мову, може забути ;)

Купава

• Звезда форума
  • Меня зовут Света. Обращаться ко мне на ТЫ!!!
« Reply #543 : 27 Січня 2013, 09:00:14 »
Дівчата, коли я пишу "рідна мова", то маю на увазі українську мову, бо вона для мене є ріднішою ніж російська 8).
а взагалі, поспілкувавшись на форумі кілька днів українською мовою я почала думати, щоб повністю перейти на рідну мову і не повертатися до російської :P

P.S. якщо комусь це ріже око, то можете закидати мене капцями :D
Счастье нельзя купить, счастье можно родить.

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #544 : 27 Січня 2013, 09:20:37 »
та не звертай ти ні на кого уваги і говори як тобі зручно... хоч з одним так , а з іншим на іншій , аби тобі подобалось
Щоб побачити веселку, треба пережити дощ.

Роблю солодкі букети!

Купава

• Звезда форума
« Reply #545 : 27 Січня 2013, 09:27:04 »
та не звертай ти ні на кого уваги і говори як тобі зручно... хоч з одним так , а з іншим на іншій , аби тобі подобалось

:-*. я завжди розмовляю так як мені зручно, а тут ???. навіть не знаю що на мене інколи находить ???. мабуть це тому, що більшість форумчанок спілкується російською :-\ ???

Таля

• Звезда форума
  • 0934585868
« Reply #546 : 27 Січня 2013, 09:29:07 »
За 15 років я почала помічати, що я починаю думати на рос. мові.
А взагалі чомусь великого значення не придаю на якій мові я розмовляю.
Моя мозга автоматично переключає мову, коли до мене звертаються на рос.-я відповідаю на рос.
Звертаються на українській-відповідаю на українській.

She-Wolf__,,,^._.^,,,__

• ★SuperStar★
  • Все ВСЕГДА заканчивается хорошо!!! :)
« Reply #547 : 27 Січня 2013, 09:30:07 »
ох Лен, как всегда, самые умные фразы :super:, на 100% согласна....
А вот Купаву не пойму, ну выбрали вы дурачится 2 дня на форуме, дак зачем в каждой теме и на каждой стр извиняться, так не так, правильно не правильно :walldash:...Это ваш выбор, дак отстаивайте, а не говорите, что я на 2 дня и не обращайте внимания....
+1

Об оплате и раздаче, пожалуйста, в личку.

Купава

• Звезда форума
« Reply #548 : 27 Січня 2013, 09:35:30 »
ох Лен, как всегда, самые умные фразы :super:, на 100% согласна....
А вот Купаву не пойму, ну выбрали вы дурачится 2 дня на форуме, дак зачем в каждой теме и на каждой стр извиняться, так не так, правильно не правильно :walldash:...Это ваш выбор, дак отстаивайте, а не говорите, что я на 2 дня и не обращайте внимания....

коли я писала, що тимчасово перейшла, то дійсно так думала, а за останню добу все змінилося O:-)

Valeria

• Звезда форума
  • 0638817889 Ніна
« Reply #549 : 27 Січня 2013, 15:31:04 »
:beer:
Ви-молодчина.
А я на українській мові розмовляю тільки з дітьми і то меньший як пішов у садочок став переходити на рос мову, мабуть вона йому більше підходить. Люди на вулиці оглядуються, коли ми починаємо розмовляти зі старшим сином, або по телефону,тому на роботі і в загалі в суспільстві я розмовляю рос, щоб не привертати до себе увагу. :D
На жаль у нас в сім,ї  (чернігівській) такий колхозний діалект, що мені інколи жаль своїх дітей.

дякую  ::)
За 15 років я почала помічати, що я починаю думати на рос. мові.
А взагалі чомусь великого значення не придаю на якій мові я розмовляю.
Моя мозга автоматично переключає мову, коли до мене звертаються на рос.-я відповідаю на рос.
Звертаються на українській-відповідаю на українській.

і в мене таке було спочатку як приїхала в Чернігів, так якщо в одній кімнаті дві мови, то це дивно звучало, що з однією людиною по Українськи а з іншою по російськи  :D
але зарез майже звикла вже, стараюся контролювати, але ще не завжди виходить  ::)

Aliexpress в ЛС

Sirena

• Звезда форума
« Reply #550 : 27 Січня 2013, 15:55:11 »
Дівчата, коли я пишу "рідна мова", то маю на увазі українську мову, бо вона для мене є ріднішою ніж російська 8).
а взагалі, поспілкувавшись на форумі кілька днів українською мовою я почала думати, щоб повністю перейти на рідну мову і не повертатися до російської :P

P.S. якщо комусь це ріже око, то можете закидати мене капцями :D
я об этом вам говорила, постоянно оправдываетесь и говорите бросайте и тд...зачем ???  Ну ваш это выбор, правильно Алина написала, не обращать внимание, а вы акцентируете на этом внимание, и по- меньше замечаний делайте. Алинка так красиво написала, и те каблуки были созвучны даже, а пидборы :negative:, она тоже может со словарем сидеть и продумывать свой пост, но она пишет от сердца, и оно сразу видно, вы же еще каждое слово просто переводите в голове, со словарем-не важно, может, берите пример и начинайте так писать, а потом исправятся постепенно с некоторыми словами.... :-\

Дивна

• ★SuperStar★
  • (093)456 9443 viber, Оксана
« Reply #551 : 27 Січня 2013, 16:04:54 »
у меня мама из Любешовского района  ;) я тоже там родилась и жила первые 2 месяца  :D да и вся родня с маминой стороны там живет. я когда туда приезжаю, автоматически как-то переключаюсь на рідну мову.

Таля

• Звезда форума
  • 0934585868
« Reply #552 : 27 Січня 2013, 16:15:33 »
у меня мама из Любешовского района  ;) я тоже там родилась и жила первые 2 месяца  :D да и вся родня с маминой стороны там живет. я когда туда приезжаю, автоматически как-то переключаюсь на рідну мову.
Ну і добрий день Вам. Будьмо знайомі.
Так все-таки не Чернігів місто маленьке, а Україна маленька країна ^-^

Дивна

• ★SuperStar★
  • (093)456 9443 viber, Оксана
« Reply #553 : 27 Січня 2013, 16:16:50 »
точно  ^-^

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #554 : 27 Січня 2013, 16:22:21 »
Ви-молодчина.

Може я трохи підсліпувата зробилася (ближче до старості :D), але спілкуючись "на людях" українською, ніколи не помічала, щоб на мене хтось особливо витріщався. ;D. Нема відчуття, що ти біла ворона або "голий Вася" :D. А якщо серйозно, то для мене є принциповим, щоб мої діти не тільки знали мову , а й не соромилися нею спілкуватися. Переконана, що якщо в родині дитина не отримує належного прикладу (батьки (чи хтось один з них) ніби-то україномовні, але вийшовши за поріг дому стають "як всі"), а оточення в більшості російськомовне, то така дитина ніколи не буде мати внутрішнього бажання й потреби спілкуватися українською. Навіть  з україномовною мамою. Але кожна родина вирішує таке делікатне питання на свій розсуд.

Kupi.cn.ua