Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём  (Прочитано 1578396 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

♡ LeSa ♡

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
Re: Обо всём
« Reply #30630 : 05 Серпня 2023, 00:40:34 »
Аня, спеціальність "Дізайн" є в коледжі біля КСК, він зараз коледж інженерії та дизайну від КНУДТ. Моя туди планувала, але якось не дуже впевнено. На сайті коледжу є інформація, можна почитати
З нашого досвіду саме з цієї спеціальності не рекомендую цей колледж. Хіба що дитина сама по собі дуже талановита і знання, що нададуть не важливі. Аби не йти в 10-11 в школу.
Я дійсно дуже рада, що дитина пішла зі школи після 9 класу і не витрачала задарма час. Висновки всі зробили. Після двох років навчання забрала атестат із цього коледжу і пішла до універу. Шукайте знайомих, що вже навчаються в закладах, куди ви плануєте вступати.  І прислухайтесь до думки дітей. В мене були рожеві окуляри, щодо цього коледжу і не прислухалась до відгуків. Ще раз наголошую, що мій відгук тільки про спеціальність графічний дизайн

svetyla

• ★SuperStar★
« Reply #30631 : 05 Серпня 2023, 07:53:09 »
Відкривайте сайти всіх коледжів і училищ (ліцеїв) і дивіться умови по кожному. Правила прийому затверджуються щороку. Відкрийте ще рейтингові списки вступників, побачите як приблизно потрібно здати співбесіду (чи екзамени) щоб на бюджет пройти. В списках за попередні роки є і колонка "середній бал документа про освіту", можна приблизно висновок зробити, з якими балами зі школи на бюджет проходять, ну але за одні й ті самі знання в різних школах оцінки нерідко суттєво різняться. На деякі спеціальності і з мінімальним балом на бюджет проходять (не ІТ).
В коледжах курси для вступників є, може бути навіть декілька - на весь навчальний рік і 1-2 місяці перед вступом. Вступу на бюджет вони не гарантують, але при бажанні учня знання підтягти можна.
Через війну зараз багато дітей, що мають пільги при вступі на бюджетні місця.
На контракті вартість 17-27 тисяч на рік, місць вистачить всім бажаючим на будь-яку спеціальність.
Ну і в будівельному училищі обмеження за мінімальним віком, перевірте, чи підходить дата народження.
Звісно, що краще щоб місце навчання - це був свідомий вибір дитини, а не куди вдалося потрапити.
Дякую.
Та ось тільки тільки почали шукати коледжі і т.д., політех і т.д.
В голові каша просто, говорю з сином куди хочеш, що хочеш...він у мене характером не дуже впевнений в собі,але більше за все з компьютерами працювати.
Треба виділити час,і все продивлятися і нотувати :walldash: ;D

..........час швидко так летить,не давно наче в садочок ходив,а тут вже доросле життя на носі :'(

svetyla

• ★SuperStar★
« Reply #30632 : 05 Серпня 2023, 08:03:11 »
привіт.
Щаслива ти, Світлана, радію! Вітаю з другою дитинкою!
Ми по-перше зробили паспорт громадянина України. Далі буде видно. Зараз одне бажання на всіх.
Привіт)
Дякую.
Так, тепер у мене комплект ;D красунчик синочок,а от доця вогонь-всюди їй треба, не сидить, поооовна протилежність старшому.

Паспорт ми вже зробили слава Богу.

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #30633 : 05 Серпня 2023, 12:43:42 »
Скажіть, будь ласка, чи працює який контроль зважування на Центральному ринку? Місяць тому помітила, що купивши 2 кг помідорів, по факту було 1,6 кг (купувага для консервації, тому переміряла). Ваги у мене правильні, перевірила зважуванням пачки солі. Тепер вже місяць перевіряю вдома все, що купую на ЦР. І майже постійно не вистачає 300-400 г. Це не тільки овочі-фрукти, ще були такі ситуації по деяким кіоскам з ковбасними виробами, свіже м'ясо. Жодного разу не було чітко тієї ваги, за яку оплачено. Завжди менше.
Що робити? Повертати постійно? Так не вистачить нервів. Всі ми знаємо градус стриманості та тактовності контингенту на ринку, нічого не доведеш. Була думка ходити з своїми терезами, але ж це має бути муніципальний якийсь контроль.
На Привокзальном у наче більш-менш, але є одна жіночка на початку оптового ряду, після кіоску з молочком, рибою....зліва...вона обважує, а ще постійно зазиває до себе і ціни може нижче поставити. Я її просто обходжу і не звертаю уваги. Інші більш менш, все добре.
Один раз по огіркам домашнім з рук був випадок, тоді вони ще дорожчі були, а жіночка каже, купиш багато, віддам по 20. Ну я і узяла 6 кг. Вона мені показувала ваги, сама бачила, але ж щось не те. Кажу, та залегко якось і замало. Вона усміхається і каже так беріть ще, як легко, типу донесете більше додому, засолите. Ну я затуркана, думаю сама ж бачила, не буду сперечатись, чого людині обманювати. Огірків по факту виявилось 3,1 кг. Прийшлось повертатися назад, вона тоді їх перевірила на вагах інших, сказала що то були не її ваги, вона їх вже віддала. Таке ) так це удвічі похибка, і люди у неї брали пря оптом, черга була. Не знаю чи повернулися інші.
Але загалом навпаки більше зважують, от вчора огірків 2,2 кг, а помідорів 2,1 кг поклали. Треба дізнатися де контрольні ваги і переважити, як є питання.

COSTA

• Звезда форума
« Reply #30634 : 05 Серпня 2023, 14:42:51 »
Привіт)
Дякую.
Так, тепер у мене комплект ;D красунчик синочок,а от доця вогонь-всюди їй треба, не сидить, поооовна протилежність старшому.

Паспорт ми вже зробили слава Богу.
😻😻😻 супер!
чс - Натали... , Хипуня,anyshka,Li@za, Томочка, Nessera

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #30635 : 06 Серпня 2023, 14:13:32 »
:daisy: спасибо
Теплится надежда, что за 2 года что-то ещё появится
П.С. почитала наборы в 10 классы в этом году. Языки, история Украины, математика/физика, химбио, один - экономика
И что дальше? Это настолько уже все устарело  :-\
так а вступають куди? подивіться список цьогорічний самих популярних спеціальностей при вступі: одні менеджери. психологи. юристи та айтішніки

Мелания

• Новичок
  • *
« Reply #30636 : 07 Серпня 2023, 01:20:43 »
Порекомендуйте невролога. Затерпла  не повністю стопа лівої ноги і вже другий день не відпускає, а таке враження, що оніміння піднімається вище по нозі.

Рамела

• Звезда форума
  • 0684720470, 0936566380
« Reply #30637 : 07 Серпня 2023, 10:04:17 »
Порекомендуйте невролога. Затерпла  не повністю стопа лівої ноги і вже другий день не відпускає, а таке враження, що оніміння піднімається вище по нозі.
https://www.likpraktik.cn.ua/likari/kadina-larysa-zakharivna/

Tina

• Звезда форума
« Reply #30638 : 07 Серпня 2023, 10:12:00 »
Ну почему же рано? Дочка как раз 7 закончила, и уже в середине учебного года серьезно задумались, а нужна ли старшая школа.
У нее хорошие художественные задатки, проявились сами, дальше училась сама по роликам. Рисует своим онлайн-друзьям скины для игр, аватарки. На холстах - аниме.
Хочет быть графическим дизайнером/иллюстратором или архитектором. Сомневаюсь, что школа особо может помочь в реализации этих навыков, как и как и знание наизусть исторических событий, платформ в Тихом океане или сколько желудков у коровы.
Поэтому уже сейчас начинаю искать инфу где эти желаниями и задатки можно претворить в профессию. Пока в Че ничего нет. В Киеве есть колледж, но как-то не готова пока через 2 года ребенка саму туда отпустить  :-\
У Чернігівській Політехніці є Кафедра архітектури та дизайну середовища
Товары для дома, отдыха и развлечений https://invite.viber.com/?g2=AQAHEcuRdQaee0rC2KBILhSKqzz5sWen9tmVlCHdrNdd%2B2PL87pzj1A4y5PlrFZ%2B

Кто хочет, тот ищет возможность, а кто не хочет, тот ищет причины.

шелена

• Местный житель
  • об оплате и раздаче в личку
« Reply #30639 : 07 Серпня 2023, 12:35:24 »
Мне понравилась Алейник в Тесле

Tiшka

• ★SuperStar★
  • 0937743475 (viber) Оля
« Reply #30640 : 07 Серпня 2023, 21:32:27 »
З нашого досвіду саме з цієї спеціальності не рекомендую цей колледж. Хіба що дитина сама по собі дуже талановита і знання, що нададуть не важливі. Аби не йти в 10-11 в школу.
Я дійсно дуже рада, що дитина пішла зі школи після 9 класу і не витрачала задарма час. Висновки всі зробили. Після двох років навчання забрала атестат із цього коледжу і пішла до універу. Шукайте знайомих, що вже навчаються в закладах, куди ви плануєте вступати.  І прислухайтесь до думки дітей. В мене були рожеві окуляри, щодо цього коледжу і не прислухалась до відгуків. Ще раз наголошую, що мій відгук тільки про спеціальність графічний дизайн
А що саме вам не сподобалося? Викладачі чи саме навчання?

Куди пішли після коледжу, у політехніку? На яку спеціальність?

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #30641 : 08 Серпня 2023, 08:38:54 »
У Чернігівській Політехніці є Кафедра архітектури та дизайну середовища
Спасибо  :girlsmile:

♡ LeSa ♡

• Звезда форума
« Reply #30642 : 10 Серпня 2023, 18:45:49 »
А що саме вам не сподобалося? Викладачі чи саме навчання?

Куди пішли після коледжу, у політехніку? На яку спеціальність?
Не сподобалась більша частина викладачів із спеціальності. Саме те, які вони дають знання. Якщо дитина ще вчиться на бюджеті, то можна і тим задовольнитися. Хоча все одно вважаю, що діти мають отримати знання. А на контракті - спеціальність популярна, ціна висока, після кожного нового року ціна перераховується на рівень інфляції. Таке навчання точно не вартує тих коштів.

Tiшka

• ★SuperStar★
  • 0937743475 (viber) Оля
« Reply #30643 : 10 Серпня 2023, 19:52:06 »
Не сподобалась більша частина викладачів із спеціальності. Саме те, які вони дають знання. Якщо дитина ще вчиться на бюджеті, то можна і тим задовольнитися. Хоча все одно вважаю, що діти мають отримати знання. А на контракті - спеціальність популярна, ціна висока, після кожного нового року ціна перераховується на рівень інфляції. Таке навчання точно не вартує тих коштів.
Дякую за відповідь, бо у куми мала на наступний рік туди як раз і планувала. Будемо ще думати тоді.

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #30644 : 12 Серпня 2023, 21:24:26 »
Ну почему же рано? Дочка как раз 7 закончила, и уже в середине учебного года серьезно задумались, а нужна ли старшая школа.
У нее хорошие художественные задатки, проявились сами, дальше училась сама по роликам. Рисует своим онлайн-друзьям скины для игр, аватарки. На холстах - аниме.
Хочет быть графическим дизайнером/иллюстратором или архитектором. Сомневаюсь, что школа особо может помочь в реализации этих навыков, как и как и знание наизусть исторических событий, платформ в Тихом океане или сколько желудков у коровы.
Поэтому уже сейчас начинаю искать инфу где эти желаниями и задатки можно претворить в профессию. Пока в Че ничего нет. В Киеве есть колледж, но как-то не готова пока через 2 года ребенка саму туда отпустить  :-\
У друзів донька в цьому році закінчила цей коледж, до вступу дитина закінчила художню  школу ( 8 чи скільки там років навчання, не памʼятаю)   .. вона з 3-х років хворіла малюванням … здається в коледжі була спеціаліальність «графічний дизайн»  , там вона остаточно визначилась з направленням, дуже допомагали викладачі, хоча це і не зовсім стосувалось спеціалізації, але безкоштовно, ті, хто розумівся їй весь час допомагали, приймала участь у купі конкурсів  … вступила в художню академію на ілюстратора от зараз .. рік працювала над портфоліо ( потрібно для вступу) , хоча це зовсім було не дотично з останнім роком навчання і дипломною роботою в коледжі .. весь рік викладачі допомогли  і дуже вболівали за її вступ …  під час навчання в коледжі зрозуміла, що графічний дизайн це не її, а от оформлення і ілюстрація дитячих книг - це тим чим вона хоче займатись ..
коледжем і батьки і донька залишились дуже задоволені, хоча вона і розчарувалась у вибраній в коледжі спеціалізації
« Останнє редагування: 12 Серпня 2023, 21:26:08 від Круче всех »
в прошлом ogle)))

Kupi.cn.ua