Скажіть, будь ласка, чи працює який контроль зважування на Центральному ринку? Місяць тому помітила, що купивши 2 кг помідорів, по факту було 1,6 кг (купувага для консервації, тому переміряла). Ваги у мене правильні, перевірила зважуванням пачки солі. Тепер вже місяць перевіряю вдома все, що купую на ЦР. І майже постійно не вистачає 300-400 г. Це не тільки овочі-фрукти, ще були такі ситуації по деяким кіоскам з ковбасними виробами, свіже м'ясо. Жодного разу не було чітко тієї ваги, за яку оплачено. Завжди менше.
Що робити? Повертати постійно? Так не вистачить нервів. Всі ми знаємо градус стриманості та тактовності контингенту на ринку, нічого не доведеш. Була думка ходити з своїми терезами, але ж це має бути муніципальний якийсь контроль.
На Привокзальном у наче більш-менш, але є одна жіночка на початку оптового ряду, після кіоску з молочком, рибою....зліва...вона обважує, а ще постійно зазиває до себе і ціни може нижче поставити. Я її просто обходжу і не звертаю уваги. Інші більш менш, все добре.
Один раз по огіркам домашнім з рук був випадок, тоді вони ще дорожчі були, а жіночка каже, купиш багато, віддам по 20. Ну я і узяла 6 кг. Вона мені показувала ваги, сама бачила, але ж щось не те. Кажу, та залегко якось і замало. Вона усміхається і каже так беріть ще, як легко, типу донесете більше додому, засолите. Ну я затуркана, думаю сама ж бачила, не буду сперечатись, чого людині обманювати. Огірків по факту виявилось 3,1 кг. Прийшлось повертатися назад, вона тоді їх перевірила на вагах інших, сказала що то були не її ваги, вона їх вже віддала. Таке ) так це удвічі похибка, і люди у неї брали пря оптом, черга була. Не знаю чи повернулися інші.
Але загалом навпаки більше зважують, от вчора огірків 2,2 кг, а помідорів 2,1 кг поклали. Треба дізнатися де контрольні ваги і переважити, як є питання.