Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём  (Прочитано 1578282 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Марfуша

• Модератор
  • ★SuperStar★
Re: Обо всём
« Reply #30615 : 03 Серпня 2023, 15:42:45 »
А щоб отримати цей статус шо треба? хіба не треба, щоб дитина дійсно отримала якусь психологічну чи фізичну травму, яку треба підтверджувати на мед комії?
ні

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #30616 : 03 Серпня 2023, 16:08:54 »
Складне питання з навчанням.
Коледжі - то ВНЗ 1 або 2 рівня акредетації, випускають молодших бакалаврів, тобто то є "ВУЗ". По деяких спеціальностях тільки платне навчання, враховуйте при плануванні. Ну і вибір не настільки широкий. Для училищ є обмеження за віком по кожній спеціальності, інколи це вказано одразу на головній сторінці, іноді потрібно правила прийому до кінця дочитувати. 15 років на момент початку навчання - це мінімум, що я побачила, і до 15,5 років.
Стосовно 10 класів, то мені дуже не подобається, що всі профільні. Я знайома з профільною програмою з математики, то жах, теми абсолютно відірвані від практики, програми ЗНО і навіть програми "Вищої математики" "вузів". Навіщо то дітям 10-11 класів, не розумію. Я б хотіла просто нормальний рівень стандарту без профіля. Але такого немає.
Якщо спеціальність в коледжі не підходить, то до вступу в універ краще в школі готуватися. Якось так, на мою думку

Mery Poppins

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 0932136136
« Reply #30617 : 03 Серпня 2023, 19:20:55 »
довідка про реєстрацію
А взагалі на цей статус мають право навіть діти, які були вимушені виїхати.
Як отримати цей статус? Куди звертатись першочергово?

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #30618 : 03 Серпня 2023, 20:18:00 »
7 класс это еще очень рано думать. В 9 классе например только будет такой предмет как правознавство. И дети взрослеют, мнение меняется.  Многие принимают решение быстро и в последний момент.
Ну почему же рано? Дочка как раз 7 закончила, и уже в середине учебного года серьезно задумались, а нужна ли старшая школа.
У нее хорошие художественные задатки, проявились сами, дальше училась сама по роликам. Рисует своим онлайн-друзьям скины для игр, аватарки. На холстах - аниме.
Хочет быть графическим дизайнером/иллюстратором или архитектором. Сомневаюсь, что школа особо может помочь в реализации этих навыков, как и как и знание наизусть исторических событий, платформ в Тихом океане или сколько желудков у коровы.
Поэтому уже сейчас начинаю искать инфу где эти желаниями и задатки можно претворить в профессию. Пока в Че ничего нет. В Киеве есть колледж, но как-то не готова пока через 2 года ребенка саму туда отпустить  :-\

Марfуша

• Модератор
  • ★SuperStar★
« Reply #30619 : 03 Серпня 2023, 20:20:00 »
Як отримати цей статус? Куди звертатись першочергово?
центр соціальних служб на Хлібопекарській
Кажуть, що зранку до обіду приймають по живій черзі (яку займають з сьомої ранку, якщо не раніше), після обіду по запису, зараз запис на грудень 24 р.

Hamstell

• Постоялец
« Reply #30620 : 03 Серпня 2023, 20:22:08 »
Нічого не треба підтверджувати. Питають для заповнення висновку і все.
Знаю хто вже і статус отримав один із перших, а в місті їх і не було на початок воєнних дій у нас.
Мабуть, у держави занадто багато грошей для забезпечення ще однієї категорії пільговиків

Mery Poppins

• Звезда форума
  • 0932136136
« Reply #30621 : 03 Серпня 2023, 20:41:22 »
центр соціальних служб на Хлібопекарській
Кажуть, що зранку до обіду приймають по живій черзі (яку займають з сьомої ранку, якщо не раніше), після обіду по запису, зараз запис на грудень 24 р.
Як по запису записатись, може є контактні номери?

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #30622 : 03 Серпня 2023, 21:06:26 »
Ну почему же рано? Дочка как раз 7 закончила, и уже в середине учебного года серьезно задумались, а нужна ли старшая школа.
У нее хорошие художественные задатки, проявились сами, дальше училась сама по роликам. Рисует своим онлайн-друзьям скины для игр, аватарки. На холстах - аниме.
Хочет быть графическим дизайнером/иллюстратором или архитектором. Сомневаюсь, что школа особо может помочь в реализации этих навыков, как и как и знание наизусть исторических событий, платформ в Тихом океане или сколько желудков у коровы.
Поэтому уже сейчас начинаю искать инфу где эти желаниями и задатки можно претворить в профессию. Пока в Че ничего нет. В Киеве есть колледж, но как-то не готова пока через 2 года ребенка саму туда отпустить  :-\
Аня, спеціальність "Дізайн" є в коледжі біля КСК, він зараз коледж інженерії та дизайну від КНУДТ. Моя туди планувала, але якось не дуже впевнено. На сайті коледжу є інформація, можна почитати

Марfуша

• Модератор
  • ★SuperStar★
« Reply #30623 : 03 Серпня 2023, 21:12:59 »
Як по запису записатись, може є контактні номери?
дивіться тут https://chernigiv-rada.gov.ua/sp-ussd-holovna/

Марfуша

• Модератор
  • ★SuperStar★
« Reply #30624 : 03 Серпня 2023, 21:13:53 »
Мабуть, у держави занадто багато грошей для забезпечення ще однієї категорії пільговиків
а їх зараз нічим не забезпечують

Хиппуня

• Звезда форума
« Reply #30625 : 03 Серпня 2023, 21:20:13 »
У вас уже вибраний курс. Дитина знає чого хоче. Рано для тих, хто ще не розуміє, що подобається. Вам вже зрозуміло, що і які предмети важливі. Моя племінниця дизайнер, вчилася до 11 класу, бо вступала в Вуз в Києві. Потрібно було здавати креслення, такого предмета с школі взагалі немає. Тому наймали репетиторів і готувались за 2 роки. Але ота біологія аж бісила. Не Маю нічого проти, я дуже любили ії в школі але зараз программа у 10-11 класів наче у біологів Вуза. Дурня якась, не зрозуміла багатьом дітям.

Glanna

• ★SuperStar★
« Reply #30626 : 03 Серпня 2023, 22:30:50 »
Аня, спеціальність "Дізайн" є в коледжі біля КСК, він зараз коледж інженерії та дизайну від КНУДТ. Моя туди планувала, але якось не дуже впевнено. На сайті коледжу є інформація, можна почитати
:daisy: спасибо
Теплится надежда, что за 2 года что-то ещё появится
П.С. почитала наборы в 10 классы в этом году. Языки, история Украины, математика/физика, химбио, один - экономика
И что дальше? Это настолько уже все устарело  :-\

Glanna

• ★SuperStar★
« Reply #30627 : 03 Серпня 2023, 22:36:03 »
У вас уже вибраний курс. Дитина знає чого хоче. Рано для тих, хто ще не розуміє, що подобається. Вам вже зрозуміло, що і які предмети важливі. Моя племінниця дизайнер, вчилася до 11 класу, бо вступала в Вуз в Києві. Потрібно було здавати креслення, такого предмета с школі взагалі немає. Тому наймали репетиторів і готувались за 2 роки. Але ота біологія аж бісила. Не Маю нічого проти, я дуже любили ії в школі але зараз программа у 10-11 класів наче у біологів Вуза. Дурня якась, не зрозуміла багатьом дітям.
Не только биология. Тут 7 класс закончила, а вроде второй курс универа, при чем не одного.
Да, черчение отменили в школе после 1998 года (это был у нас 9 класс и было последний год), и очень зря, можно было хоть факультативом оставить.
Может, конечно, ещё и передумает, но пока так.
Хотя мне очень импонирует, что на Западе не все сразу несутся в университет, а после школы работают/путешествуют и через год-два поступают.
Но у нас так пока и ,,не принято,,, и не всегда возможно

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #30628 : 03 Серпня 2023, 23:21:03 »
:daisy: спасибо
Теплится надежда, что за 2 года что-то ещё появится
П.С. почитала наборы в 10 классы в этом году. Языки, история Украины, математика/физика, химбио, один - экономика
И что дальше? Это настолько уже все устарело  :-\
Теж перелік профілів не вразив, я навіть економіку не бачу на сайті управління освіти.
З переліком спеціальностей в місті після 9 класів те саме.
Креслення у мого сина було 8-9 клас значно пізніше 1998 року і потім в коледжі один раз ще на 1 курсі з оцінкою в атестат про середню освіту (тобто шкільний курс), ну а другий раз вже за програмою профпідготовки. І зараз є діюча програма. Цей предмет йде як курс за вибором. Але ж у нас ці курси за вибором обирають школи на свій розсуд без урахування побажань дітей.
Колись в 15 школі був профіль "Технології", там і креслення було. Але не престижний вважався :(

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #30629 : 04 Серпня 2023, 00:09:24 »
Дівчата привіт.
У кого підлітки вже теж 14р. і більше, дуже прошу, поясніть послідовність процесу навчання та підготовки до вступу після 9 кл. в ВУЗ і т.п.
Ми йдемо в 9 кл., вирішуємо, що краще після 9 піти, в даний момент поки що думаємо куди дитині цікаво :walldash:і звісно куди потягне вступити(бо за карантин ковідний,знання впали капець як, від слабого до середнього рівня дотягує).
Я так розумію, як тільки ми зараз вирішимо куди, треба ж підготовчі курси шукати окремо,або в тому ж вузі. ???
Чи дорого зараз підготовчі? скільки треба ходити на них?
Розумію, що ДПА здається в 9 класі, а що ще???
Розпитую, бо я в декреті, :D у мене декретна деградація, я усе забуваю блін тепер :walldash: ;D

З малим думаємо або на ІТ, або електроніку комп.чи щось подібне, або якщо він ніфіга не обере, псіхону і відправлю в будівельне училище. Бо він сам не знає куди хоче. А мені треба розуміти, які зараз правила, і головне скільки це мені коштуватиме, бо збираю по маленьку з соц.допомоги, і на роботу піти поки ж нема можливості, та і з роботою зараз важкувато+ мале дитя я немаю куди подіти,поки у садочок не піде.
Відкривайте сайти всіх коледжів і училищ (ліцеїв) і дивіться умови по кожному. Правила прийому затверджуються щороку. Відкрийте ще рейтингові списки вступників, побачите як приблизно потрібно здати співбесіду (чи екзамени) щоб на бюджет пройти. В списках за попередні роки є і колонка "середній бал документа про освіту", можна приблизно висновок зробити, з якими балами зі школи на бюджет проходять, ну але за одні й ті самі знання в різних школах оцінки нерідко суттєво різняться. На деякі спеціальності і з мінімальним балом на бюджет проходять (не ІТ).
В коледжах курси для вступників є, може бути навіть декілька - на весь навчальний рік і 1-2 місяці перед вступом. Вступу на бюджет вони не гарантують, але при бажанні учня знання підтягти можна.
Через війну зараз багато дітей, що мають пільги при вступі на бюджетні місця.
На контракті вартість 17-27 тисяч на рік, місць вистачить всім бажаючим на будь-яку спеціальність.
Ну і в будівельному училищі обмеження за мінімальним віком, перевірте, чи підходить дата народження.
Звісно, що краще щоб місце навчання - це був свідомий вибір дитини, а не куди вдалося потрапити.

Kupi.cn.ua