Я добре відношуся до тварин, усі знають.
Але господарі дійсно бувають дивні.
Я в принципі не маю нічого проти того, щоб тварина бігала без повідка, навіть за це, бо тварина вільна істота, їй це потрібно. Але треба думати де і як це робити, тварини різні, як і люди. Деякі можуть поводити себе спокійно, деякі не можуть..... в силу природнього характеру.
Коли тварина метрів за 100 чомусь звертає на тебе увагу, починає бігти до тебе і гавкати, ти зупиняєшься ( хоча при цьому дуже кудись поспішаєш), очікуєш, що господар її окличе, а господар.......йде повільно, не турбується ні про що, розмовляє з господарем іншої собаки, що не проявляє агресії і просто бігає поруч, і через деякий час, коли собака вже біля тебе стоїть і гавкає, говорить: " Не бійтеся, він не укусить, він лише гавкає". Ти стоїш чекаєш, хоча тобі потрібно кудись іти/бігти, а господар не поспішає. Собака гавкає на тебе, знаходячись поряд із тобою, а господар йде собі повільно, собаку не кличе, жодного слова до неї, лише "не бійтесь". Я кажу, добре, я не боюся, але заберіть її, бо мені потрібно йти. У відповідь: "зараз-зараз, я заберу". І ти стоїш ще чекаєш, бо навіть крок не пришвидшується, навіть зупинитися може чи розвернутися показати щось співрозмовнику з іншого боку. Ось такого я не розумію. Якщо собака агресивна до людей, навіть якщо вона не кусається, а просто гавкає, потрібно гуляти з нею на повідку у місцях загального користування, або виходити дуже рано чи пізно, коли людей немає і вона нікого не налякає, нікому не нашкодить. Або кудись виходити, де немає людей, і там вже відпускати. Бо це стрес для людини, яка є власницею тварин, а якщо людина тварин не має, не має досвіду спілкування і проживання з ними, то вона і подавно злякається.