Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём  (Прочитано 1693120 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Илария

• Частый гость
  • **
  • Стать: Жіноча
Re: Обо всём
« Reply #29865 : 10 Червня 2022, 12:25:51 »
Добрий день.
У кого є досвід працевлаштування в Польщі, Угорщині тощо , поділіться, з чого почати,  на що звернути увагу?
 А то вакансій багато. Умови приблизно однакові ( 6 днів по 10-12 годин).

Чи може зараз хтось там працює і може порекомендувати (розумію, що працювати прийдеться багато, головне, щоб не обдурили)?

Я планую, ще й дитину забрати через 1-2 місяці... Чи це реально?

Просто тут в мене безвихідь. Батьку ми стали заважати в його будинку, житла немає, роботи також. Будемо починати все з 0.
« Останнє редагування: 10 Червня 2022, 12:28:16 від Илария »
3D чехол накладка для Xiaomi RedMi 4X   140 грн

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #29866 : 10 Червня 2022, 12:49:16 »
Добрий день.
У кого є досвід працевлаштування в Польщі, Угорщині тощо , поділіться, з чого почати,  на що звернути увагу?

Чи може зараз хтось там працює і може порекомендувати (розумію, що працювати прийдеться багато, головне, щоб не обдурили)?

Просто тут в мене безвихідь. Батьку ми стали заважати в його будинку, житла немає, роботи також. Будемо починати все з 0.
У кожній країні, яка приймає українців, є насамперед допомога волонтерів. Відразу на вокзалах. Й у Фейсбуці повинні бути групи українців у кожній країні. Шукайте відразу чи групи ці, чи волонтерів на місці. Оформлюйте документи, допомогу й будете бачити: що робити далі?

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #29867 : 10 Червня 2022, 12:56:16 »
Добрий день.

досвіду власного нема, але
1) якби я їхала, то їхала б до Польщі, і мовне питання одна із причин.
2) Дитині скільки? я б можливо їхала відразу разом, і оформлювалася як біженець, це давало б документи і право перебування в країні до 3х років. + невеликі, але виплати. Племінниця на себе і 2х дітей отримує 1100 злотих. Правда питання з ким дитину лишати, якщо виходити на роботу.
3) їхала б не в велике місто. Де ви там дивитеся вакансії, то дивіться, де пропонують роботу, містечко.
4) якщо дитина шкільного віку, то записуйте до школи. Якщо дитина ходить у польську школу, то там чи сразу, чи за дуже прискореної програми дають карту побуту.
5) куди б НЕ пішла працювати, то в холодильники. Ну і для тієї ж полуниці потрібні здорові коліна та спина.

Илария

• Частый гость
  • **
« Reply #29868 : 10 Червня 2022, 13:50:23 »
У кожній країні, яка приймає українців, є насамперед допомога волонтерів. Відразу на вокзалах. Й у Фейсбуці повинні бути групи українців у кожній країні. Шукайте відразу чи групи ці, чи волонтерів на місці. Оформлюйте документи, допомогу й будете бачити: що робити далі?

Дякую!
Я чомусь була впевнена, що зараз вже не допомагають волонтери.
Тим більше, Чернігівщина вже не в зоні бойових дій, незважаючи на щоденні обстріли прикордонних сіл

Илария

• Частый гость
  • **
« Reply #29869 : 10 Червня 2022, 13:58:52 »
досвіду власного нема, але
1) якби я їхала, то їхала б до Польщі, і мовне питання одна із причин.
2) Дитині скільки? я б можливо їхала відразу разом, і оформлювалася як біженець, це давало б документи і право перебування в країні до 3х років. + невеликі, але виплати. Племінниця на себе і 2х дітей отримує 1100 злотих. Правда питання з ким дитину лишати, якщо виходити на роботу.
3) їхала б не в велике місто. Де ви там дивитеся вакансії, то дивіться, де пропонують роботу, містечко.
4) якщо дитина шкільного віку, то записуйте до школи. Якщо дитина ходить у польську школу, то там чи сразу, чи за дуже прискореної програми дають карту побуту.
5) куди б НЕ пішла працювати, то в холодильники. Ну і для тієї ж полуниці потрібні здорові коліна та спина.

Дякую за дуже змістовну відповідь!
Дитина закінчує 2-й клас. Тому й думала забрати після того, як обживусь і знайду з ким залишати.
Але ваші слова, напевно, більш слушний варіант. Я чомусь думала, що вже жодних виплат біженцям не надають.
Хочу знайти таку ж маму з дитиною, щоб ми могли дітей залишати одна одній та , наприклад, вести побут разом.

Дякую, Ви дуже допомогли!

Илария

• Частый гость
  • **
« Reply #29870 : 10 Червня 2022, 14:02:57 »
Якщо в когось є знайомі в Польщі з такою ж проблемою: хочуть працевлаштуватись, а дитину ні з ким залишати, напишіть мені, будь ласка.
Можливо ми зможемо допомогти одна одній.

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #29871 : 10 Червня 2022, 15:46:10 »
Дякую!
Я чомусь була впевнена, що зараз вже не допомагають волонтери.
Тим більше, Чернігівщина вже не в зоні бойових дій, незважаючи на щоденні обстріли прикордонних сіл
Я сама сейчас за границей. НО в Прибалтике. Поток прибывающих не уменьшается. Просто, многие из северных районов уезжают домой, а с южных земель - едут постоянно.
С июня месяца у нас продлили помощь и выплаты ещё на три месяца. Вроде бы, Польша и Германия тоже продолжают выплачивать и принимают беженцев. НО уже не так активно, конечно ...
Вдвоем с ребенком вам быстрее окажут помощь во всем! Там потом и найдете: на кого оставлять? Если это будет общежитие, то там будут и другие беженцы.

oxi

• Звезда форума
  • Мегацентр, Рокосс
    • Лучший оргЛучший орг
« Reply #29872 : 10 Червня 2022, 16:27:42 »
Якщо в когось є знайомі в Польщі з такою ж проблемою: хочуть працевлаштуватись, а дитину ні з ким залишати, напишіть мені, будь ласка.
Можливо ми зможемо допомогти одна одній.

В польше с июля прекращают віплаті основной массе беженцев. что то там красній крест будет платить на детей, но я бі на єто не надеялась
Бак.закваски http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=13302.0
 рюкзаки,дорожные,др сумки http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=14596.0
 Дет.обувь http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=15121.0
 курточкипальто http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=25119

natali3

• Местный житель
« Reply #29873 : 10 Червня 2022, 19:19:31 »
Добрий день.

Добрый вечер! Могу дать тел.в личку девочки , которая сейчас в Польше.Расскажет, что вам надо. Она на времен.защите от войны , уехала с ребенком. Работает,дочка учится.

natali3

• Местный житель
« Reply #29874 : 10 Червня 2022, 19:22:46 »
Добрый вечер! Могу дать тел.в личку девочки , которая сейчас в Польше.Расскажет, что вам надо. Она на времен.защите от войны , уехала с ребенком. Работает,дочка учится.
Может и с работой поможет.

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #29875 : 10 Червня 2022, 23:29:25 »
Я бы Польшу не выбрала. Там и до войны были невыгодные условия работы. А теперь и подавно

ну питання було про вибір Польща - Угорщина.
Якщо загалом Європа, то так - Німеччина, нідерланди, Бельгія

Илария

• Частый гость
  • **
« Reply #29876 : 11 Червня 2022, 15:50:04 »
В польше с июля прекращают віплаті основной массе беженцев. что то там красній крест будет платить на детей, но я бі на єто не надеялась
Дякую за інформацію

Илария

• Частый гость
  • **
« Reply #29877 : 11 Червня 2022, 15:52:36 »

Буду вам дуже вдячна!
Напишіть, будь ласка!

Илария

• Частый гость
  • **
« Reply #29878 : 11 Червня 2022, 16:05:38 »
Я бы Польшу не выбрала. Там и до войны были невыгодные условия работы. А теперь и подавно
Конечно, немного страшно, когда не знаешь язык.
Но тогда  уж лучше Чехия.
Кума в Германии. Сын ходит в школу в сборный класс..7 6 8 вместе учатся, учительница украинка, каждому даёт разные задания по сложности , но тема одна ((ну может я не так поняла
Ребенку очень понравилась школа. Ездит на школьном автобусе
Долго оформляются документы около месяца, если снимете жилье потом, социал вам его оплатит. Строятся невысокие дома для беженцев, можно будет получить
Когда будет на руках документ уже- предлагают работу.
В Берлине им не понравилось, в селе тоже.
Лучше городок средний по населению, вероятность работу найти будет реальной
На те деньги, что платят можно нормально питаться, если по барам не ходить, а готовить дома
Кг мяса, если по курсу, примерно 160 грн
А язык придется постепенно учить в любой стране
Кстати, есть востребованность в учителях украинских.

Хм, троє моїх знайомих зараз в Німеччині, в різних містах, то не рекомендують  її.  Через  страшну бюрократію, дуже дорогі продукти, низьку можливість підтвердити диплом (а без цього - як і всюди - некваліфікована низькооплачувана праця). У однієї сім'ї навіть проблеми з безпекою, бо в сусідніх районах міста багато біженців інших національностей, які ведуть себе дуже зухвало та агресивно

Я розумію, що кому як повезе.

Дуже боюсь і на багато не претендую: аби був дах над головою, їжа та безпека для дитини.
Ніколи не була за кордоном, то Польща мені здалася більш близькою. Та й грошей не так багато, а їхати до Німеччини дорожче.
« Останнє редагування: 11 Червня 2022, 16:12:34 від Илария »

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #29879 : 11 Червня 2022, 16:41:13 »

Я розумію, що кому як повезе.

Дуже боюсь і на багато не претендую: аби був дах над головою, їжа та безпека для дитини.
Ніколи не була за кордоном, то Польща мені здалася більш близькою. Та й грошей не так багато, а їхати до Німеччини дорожче.
Попробуйте рассмотреть Прибалтику, например? Тоже принимает беженцев. Меньше проблем с языковым барьером на начальном этапе. Работники тоже нужны во многие сферы. Нет такой сильной бюрократии, как в Германии. Не так много приехавших, как в Польше. Если есть специальность с дипломом - гораздо легче его подтвердить.