мені соромно, але я мало читаю і читала, а син навпаки , тепер мама не знає навіть що порадити...
Но це ж добре. Я завжди багато читала , мій чоловік - ні. Син мабуть в тата вдався ) Могла б ще порадити Стівена Кінга , він хоч і король жахів , але не тільки про це писав. В 10 років я вже і жахи читала , але є в нього і книги , які підійдуть і для дітей. "Дівчинка яка кохала Тома Гордона ". Це про виживання у дикій природі. Якщо коротко, то дівчинка загубилася в лісі , Том Гордон це не якійсь там збоченець , а просто спортсмен за якого вона вболівала , маючи з собою радіо, слухаючи репортажі зі спортивних марафонів, дівчинка змогла знайти в собі сили не втрачати зв'язок з реальністю , навіть коли дуже сильно застудилася і в неї була висока температура. Також там багато інформації про виживання в екстремальних умовах. "Тіло ". Це про хлопчиків , котрі почули по радіо , що з потягу випригнув підліток , його всі шукають , і оголошено винограду за живого чи мертвого. Спойлер - хлопчик таки був мертвий , але компанія хлопців вийшла на його пошуки , про їх пригоди дуже цікаво читати. Мабуть було б гарно якщо б того бідолашного знайшли, наприклад, без свідомості і доправили в лікарню. Але ні. Це ж Кінг. Не зважаючи на це , книга явно цілком дитяча. І "Талісман". Це вже фентезі. Там хлопчик відправився шукати ліки для своєї невиліковно хворої мами в іншу казкову країну.