Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Середня школа №1  (Прочитано 280071 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Эля10

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • Хочу и стремлюсь стать лучше!!!
Re: Середня школа №1
« Reply #1275 : 05 Січня 2015, 19:53:31 »
У нас спецшкола, і тому при вступі проводимо тестування - психологічна готовність до школи. Здається, ми не одна школа в Чернігові,яка такі тести проводить - у всякому випадку,про одну ще я чула :-\
Ви будете віддавати племінницю цього року? Тоді вам у лютому потрібно буде підійти і написати заяву на тестування, потім до квітня пройти його,і на основі естів вас буде\не буде прийнято до школи
Спасибо, и под авку. Побежим сейчас в январе документы подавать. А поподробнее про сами тесты? Что это такое? Что спрашивают?

Audrey

• ★SuperStar★
  • Чоловіків можна аналізувати,жінок-лише обожнювати
« Reply #1276 : 05 Січня 2015, 19:54:57 »
Спасибо, и под авку. Побежим сейчас в январе документы подавать. А поподробнее про сами тесты? Что это такое? Что спрашивают?
  в лютому  ;) зараз  сенсу немає,ніхто їх у вас не прийме - і подавати не документи,а заяву просто написати щодо проходження тестів

Irisha creative)))

• ★SuperStar★
  • Viber 0635077938
« Reply #1277 : 05 Січня 2015, 20:02:30 »

Пролистайте тему, не раз уже обсуждалось ::)
На форум захожу редко. Пишите в вайбер или звоните.

Эля10

• Звезда форума
« Reply #1278 : 05 Січня 2015, 20:03:15 »
  в лютому  ;) зараз  сенсу немає,ніхто їх у вас не прийме - і подавати не документи,а заяву просто написати щодо проходження тестів
Про заявление поняла. А документы подают уже после прохождения тестов, или до того как?

Audrey

• ★SuperStar★
« Reply #1279 : 05 Січня 2015, 20:19:44 »
Якщо ви пройдете тести (що буде відомо в квітні), будете подавати всі потрібні документи. Вам скажуть,які

Эля10

• Звезда форума
« Reply #1280 : 05 Січня 2015, 20:26:26 »
Якщо ви пройдете тести (що буде відомо в квітні), будете подавати всі потрібні документи. Вам скажуть,які
Простите за назойливость, и спасибо ещё раз

Elektracat

• Звезда форума
« Reply #1281 : 06 Січня 2015, 08:40:42 »
Вибачте, і що з цього вас дивує? Така практика кожнісінького року,вже протягом...і не скажу,скількох років -  навіть коли я в 1993 році в школу поступала, все було так само :-\

Дивує те, що дуже мало часу залишиться для тих, кому доведеться в квітні думати про інший варіант.
Вже не раз чула, що у  звичайних школах вже записано багато дітей.
Хоча, це може бути, як і з інститутами, батьки несуть документи одразу в декілька закладів...
До речі,  тестування чи будь-які перевірки готовності учнів до школи у звичайних (не спеціалізованих школах) - не припустимо.
Кому цікаво, з приводу проведення  конкурсного приймання дітей  можна почитати  "Про затвердження Інструкції про порядок   конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців)  до гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих  шкіл (шкіл-інтернатів)" 
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0547-03

Elektracat

• Звезда форума
« Reply #1282 : 06 Січня 2015, 08:47:43 »
Ще трохи інформації:
Основними нормативно-правовими актами, що регулюють питання зарахування дітей до загальноосвітніх навчальних закладів є:
Закон України «Про загальну середню освіту» (стаття 18);
Положення про загальноосвітній навчальний заклад (пп.18-26);
Інструкція про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназій, ліцеїв, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2003 №389, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 04.07.2003 за №547/7868;
Наказ МОНУ від 07.04.2005 №204 «Про прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів»
Зарахування учнів до закладу здійснюється, як правило, до початку навчального року за наказом його керівника. Зарахування здійснюється без проведення конкурсу (п.7, ст.18 Закону України «Про загальну середню освіту») і, як правило, відповідно до території обслуговування, крім спеціалізованих шкіл, гімназій, ліцеїв і колегіумів.
Підставою для зарахування дитини є:
Закон України «Про загальну середню освіту» (стаття 18 пункт 2)
Положення про загальноосвітній навчальний заклад (пункт 22)
1. Заява  батьків або осіб, які їх замінюють;
2. Медична    довідка  встановленого  зразка (ФОРМА № 086-1/0, затверджена наказом МОЗ від 16.08.2010 № 682, зі змінами, внесеними наказом МОЗ від 23.05.2012 № 382).

3. Для зарахування учня до закладу батьки або особи, які їх замінюють, подають заяву, копію свідоцтва про народження дитини, медичну довідку встановленого зразка .
Положення про загальноосвітній навчальний заклад (пункт 19)
4. Зарахування учнів до спеціалізованих шкіл (класів) з поглибленим вивченням окремих предметів, гімназій (гімназій-інтернатів), ліцеїв (ліцеїв-інтернатів), колегіумів (колегіумів-інтернатів) державної та комунальної форми власності здійснюється на конкурсній основі в порядку, встановленому МОН.

Таким чином, для зарахування дитини до 1 класу батьки або особи, які їх замінюють, подають заяву на ім'я директора загальноосвітнього навчального закладу, копію свідоцтва про народження дитини та медичну картку встановленого зразка. Не допускається збирання додаткових даних про дитину та її батьків або осіб, які їх замінюють, зокрема довідок з місця роботи, проживання, про заробітну плату батьків, будь-яких даних, що свідчать про розвиток дитини та її готовність до систематичного навчання в школі. При прийомі дитини до 1 класу є неприпустимими проведення тестувань, співбесід, екзаменів тощо з перевірки її знань щодо засвоєння навчально-виховної програми дошкільного навчального закладу.

До першого класу зараховуються, як правило, діти з шести років, які за результатами медичного обстеження не мають протипоказань для систематичного шкільного навчання. Згідно щорічних постанов Головного державного санітарного лікаря України не допускається прийом до школи дітей молодше 5 років 8 місяців (станом на 1 вересня). Відповідно до Примірного положення про підготовку дітей на педіатричній дільниці до відвідування дошкільного та шкільного загальноосвітнього навчального закладу (наказ МОЗ від 29.11.2002 №434 «Про удосконалення амбулаторно-поліклінічної допомоги дітям в Україні», додаток 1.23) обстеження фахівцями й оцінку функціональної готовності дитини до школи проводять за рік (у 5 або в 6 років) перед вступом до школи. На дитину оформляється медична документація для вступу до загальноосвітнього шкільного навчального закладу (ф. №086-1/0) з висновками про стан здоров'я дитини і рекомендаціями щодо подальшого спостереження за дитиною, про профілактичні щеплення.

« Останнє редагування: 06 Січня 2015, 08:49:47 від Elektracat »

Audrey

• ★SuperStar★
« Reply #1283 : 06 Січня 2015, 09:12:09 »
Дивує те, що дуже мало часу залишиться для тих, кому доведеться в квітні думати про інший варіант.
Хоча, це може бути, як і з інститутами, батьки несуть документи одразу в декілька закладів...

Я зрозуміла,що ви маєте на увазі...
Я особисто знаю багато батьків,які,перестраховуючись, окрім нашої школи, розглядали інші варіанти - і подавали документи заздалегідь в декілька шкіл. Я вважаю, це правильно,ніхто не може вам заборонити це робити.

elena

• Звезда форума
« Reply #1284 : 06 Січня 2015, 10:58:06 »
До речі,  тестування чи будь-які перевірки готовності учнів до школи у звичайних (не спеціалізованих школах) - не припустимо.
Кому цікаво, з приводу проведення  конкурсного приймання дітей  можна почитати  "Про затвердження Інструкції про порядок   конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців)  до гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих  шкіл (шкіл-інтернатів)" 
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0547-03

Я думаю, что все готовят "запасной аэродром". Лично я уже в другую школу заявление подала еще в октябре(на всякий случай).

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #1285 : 06 Січня 2015, 11:08:50 »
а другого ребёнка, который 100% будет ходить в эту школу, не запишут, потому что место "занято" ???
если по месту жительства, то запишут в любом случае.
Ну а по-другому как? Заявлений на тестирование всегда больше, чем мест в первые классы, т.е. пройдут не все
ну и к концу весны уже, как правило, все определились со школой, можно еще раз пройтись и узнать на счет мест в желаемой. И летом еще будут передумавшие, есть такие, что записались, а потом еще на год в садике останутся.

Elektracat

• Звезда форума
« Reply #1286 : 06 Січня 2015, 12:25:08 »
Информация о количестве детей на 1-е классы сейчас просто не может быть окончательной. Как говорят: "Цыплят по осени считают". Так же и с детьми, часть из тех, которые "подстраховывались" освободят места.

COSTA

• Звезда форума
« Reply #1287 : 06 Січня 2015, 17:18:05 »
Я думаю, что все готовят "запасной аэродром". Лично я уже в другую школу заявление подала еще в октябре(на всякий случай).
относительный вариант.
я обратилась в "запасную школу" в октябре,причём через знакомых и "по блату"- а там тоже все классы набраны.
скажете - так а почему в 1 не хотите " по блату" ? а вот не хочу.
пусть ребёнок сдаёт тесты, а главное, посещая курсы подготовки, привыкает к школе, к преподавателю, к деткам в классе и вобще к системе, так сказать.
не поступим - будем ездить в село, какое к нам поближе? в Ивановку. многие люди учились в сёлах и получили замечательное образование.

и немного не лично к Вам.
кичиться " ой, я работаю в облуправлении образования  и записала свою дочь в 1 школу,а Вы туда вряд ли поступите" - глупо по меньшей мере. Если б это добавляло счастья и здоровья таким людям, то можно было б завидовать, а так..  я такое слышу уже полгода и улыбаюсь ))
чс - Натали... , Хипуня,anyshka,Li@za, Томочка

Audrey

• ★SuperStar★
« Reply #1288 : 06 Січня 2015, 21:31:28 »
относительный вариант.
я обратилась в "запасную школу" в октябре,причём через знакомых и "по блату"- а там тоже все классы набраны.
скажете - так а почему в 1 не хотите " по блату" ? а вот не хочу.
пусть ребёнок сдаёт тесты, а главное, посещая курсы подготовки, привыкает к школе, к преподавателю, к деткам в классе и вобще к системе, так сказать.
не поступим - будем ездить в село, какое к нам поближе? в Ивановку. многие люди учились в сёлах и получили замечательное образование.

и немного не лично к Вам.
кичиться " ой, я работаю в облуправлении образования  и записала свою дочь в 1 школу,а Вы туда вряд ли поступите" - глупо по меньшей мере. Если б это добавляло счастья и здоровья таким людям, то можно было б завидовать, а так..  я такое слышу уже полгода и улыбаюсь ))
Знаєте, дівчата, Чернігів у нас - велике село, і "блат" можна через одного-двох знайомих знайти в будь-якій школі, і в управлінні багато у кого друзі-родичі працюють - але я особисто знаю бааагато людей зі зв'язками-знайомствами, які їх НЕ використали, поступаючи в нашу школу,  і правильно зробили.
Якби всі потрапляли завдяки зв'язкам, у нас в школі не було б стільки розумних і талановитих дітей - а їх величезна кількість,повірте.

COSTA

• Звезда форума
« Reply #1289 : 07 Січня 2015, 09:38:15 »
які їх НЕ використали, поступаючи в нашу школу,  і правильно зробили.
Якби всі потрапляли завдяки зв'язкам, у нас в школі не було б стільки розумних і талановитих дітей - а їх величезна кількість,повірте.
золотые слова.
чс - Натали... , Хипуня,anyshka,Li@za, Томочка

Kupi.cn.ua