Які ще комунальні? За березень і квітень комунальні мізерні.
Якщо у таких сімей з двума дітьми не було грошей, то вони нікуди і не тікали, а сиділи в бомбосховищах.
Я просто бачу приклади, як найбільш забезпечені, що дриснули ще в лютому, зараз непогано так наварилися.
А ті кому реально гроші потрібні, і через скрутне матеріальне становище не їхали - смокчуть "макози", як каже мій синок на марковку.
P.S. Батьки дружини з Новоселівки, їхню хату і сарай розхеращило вщент, і звісно вони ні копійки не отримали, і не скоро отримають, їм взагалі сказали чекати років 2 як війна скінчиться. Грошікі для підтримки рейтингу влади простіше виплатити 200 тисячам чернігівських дристунів, що драпанули з міста, зі сморідом від ляшок.
Задавайте питання і виливайте свій негатив не на форумі, більше користі буде. Особисто я не знаю таких, що наварилися і озолотилися на війні. Сестра з дітьми сиділи в селі під Черніговом, в оточенні орків, з села виїхати без провідника не могли. Коли вдалося виїхати, поїхали на ЗУ. Дітям одному 3 роки, другому 1 рік. Як жінці без допомоги вижити, не підкажете, розумний та сміливий ви наш? Чоловік лишився роботи, сестра в декретній відпустці. Так, вони отримали статус переселенців і півтора місяця жили в селі на Західній. Чим годувати дітей? Так, їм в селі селяни дали трохи картоплі і квасолі. Але дітям потрібно більше ніж картопля. Молоко, яйця, м'ясо, хліб безкоштовно не дадуть.
За житло теж потрібно було платити. Посиділи там півтора місяці і на "халявні" тисячі заправили машину, купили плівку, щоб хоч чимось закрити вибиті вікна і повернулись додому.
Нам з сім'єю теж довелось виїхати, щоб хоча б чоловік зміг працювати, я роботу втратила взагалі і не знаю, коли зможу влаштуватись. ВПО не оформлювали, житло скільки коштує на Західній можете самі загуглити. Ми не балувані, але головною з вимог до житла була наявність інтернету, без нього чоловік не може працювати. У Львові менше 15 тис нічого немає, плюс світло, газ, вода по лічильнику і це не супер пупер комфортні умови. Розглядали не тільки Львів, в принципі, дивилися всі більш менш безпечні місця з огляду на те, що є дитина, з якою сиділи в підвалі і під обстрілами виїздили. Свою ж дитину ви не залишили під обстрілами. Ви не знаєте всього, що змусило людей покинути свої домівки, щоб поливати брудом і рахувати копійки в чужих гаманцях. Певно, у вас забагато вільного часу, щоб писати свої дурощі тут, а не займатись чимось більш корисним. Те, що ви самі в ТРО не пішли і відсиджувались ми вже зрозуміли. Зато герой не з обдристаними ляжками