Вітаю, Ірино. Розясніть мені таку ситуацію.
Як пішов син у сад так і почалися часті ховроби. Чи не щомісяця ходимо на лікарняний із осені і до весни. Минулої зими було запалення легенів, гайморит, були на стаціонарі в пульмоналогії обласної дитячої лікарні з гостирм бронхітом. Кашлять як почав торік у вересні, так десь у кінці липня тільки й позбулися. Ставало то гірше, чи краще, але кашель повністю не проходив. Після лікування лікарі говорять, що це залишкове явище. Так і ходив син недолікований. Цієї осені вже два рази ловив син болячки, але вже знаючи які це може мати наслідки, от застосовуємо екстренну терапію
у вигляді інгаляцій, ну і дідусь сидить часом з ним, тому лікарняний не брала.
Знаючи, що ми такі хворобливі на роботі запропонували взяти у поліклінніці довідки щоб подати заявку на санаторно-курортне лікування, оскільки путівок матері і дитини не має і не буде. Ну і тим паче, що на роботі якраз моя черга підійшла на путівку.
Яким було моє здивування, коли я попросила у нашого педіатра цю довідку
. Боязнь соцстраху дійшла до абсурду.
Значить, коли я її викликаю до хворого сина, вона все нарікає, що ми так часто хворіємо і так часто йдемо на лікарняні, і тд і тп. Можна подумати, що я за це не переживаю. Скільки у мене ці безсонні ночі, коли син захлинається від кашлю, забрали здоровя. Ми через ці хвроби і спортивною гімнастикою перестали займатися.
А тут, як постало питання видати довідку, так вона полистала нашу картку і сказала, що ми не настільки й часто хворіємо і що чіткого діагнозу у нас немає. А те, що за останні два роки ми з чоловіком разів 20-ть були на лікарняному (все ж у карточці записано), це крім тих випадків, коли хвороба у легкій формі і сина відвозимо у село до діда.
Але вона вважає, що часті хвороби - це не привід для санаторно-куротного лікування. І таке вона говорить, бо їх же соцстрах буде перевіряти! Хоча скрізь пишуть, що часті бронхіти шлях до астми. Так от мене цікавить, чи справді ці путівки видаються тільки, вибачте, інвалідам?
Направила наш педіатр нас на аналізи, на кардіограму, а потім підемо на мед комісю і комісія у поліклінніці буде вирішувати чи можна нам цю довідку давати. І я от знову не розумію, як сьогоднішні аналізи можуть вплинути на рішення цієї комісії, бо сьогодні у нас можуть бути пречудові аналізи, але торік ми кашляли з вересня по червень?
Знаю, що запитання не конкретно до Вас, а до системи. Але хочеться обговорити це питання
Вам в любом случае надо сдавать на комиссию анализы и кардиограмму, заполняется справочка на комиссию, эти комиссии засидают один раз в неделю (в первой поликлинике) и комиссия решает, надо ли вашему ребёнку (за ваши же деньги, которые мы, плательщики налогов, перечисляем в виде наших налогов и доплатой за путёвку) поехать оздоравливать ребёнка. Меня тоже это очень злило. Потом ещё если после комиссии пройдёт (по-мойму) 2 месяца и Вам дадут путёвку, то для оформления санаторно-курортной справки надо будет опять сдавать анализы.
Они очень часто пугаются, что путёвку надо через поликлинику давать (она бесплатно), а Вы скажите что с работы берёте, и путёвка для Вас уже в соцстрахе есть, может это поможет. Удачи Вам в этом деле, и добиться таки путёвочку.