Чернігівський форум про дітей

Голосування

нравится ли фильм?

да
 175 (74.2%)
нейтрально
 28 (11.9%)
нет
 8 (3.4%)
не смотрю
 25 (10.6%)

Всього голосів: 223

Автор Тема: "Величне століття. Роксолана" - как фильм?  (Прочитано 194923 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Еленушка

• Местный житель
  • Стать: Жіноча
Re: "Величне століття. Роксолана" - как фильм?
« Reply #705 : 23 Лютого 2013, 22:29:56 »
Кто-то давал ссылку и я теперь только тут смотрю http://bigcinema.tv/series/velikolepnyy-vek-serial-2011-muhtesem-yzyil.html
Котята скоттиш- страйтики
http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=93535.0

Алла-Владасик

• Местный житель
  • 093-501-23-12
« Reply #706 : 23 Лютого 2013, 22:43:45 »
Кто-то давал ссылку и я теперь только тут смотрю http://bigcinema.tv/series/velikolepnyy-vek-serial-2011-muhtesem-yzyil.html
Я тоже тут смотрю :D

vikiS

• Звезда форума
  • благодарность принимаю под аватарку
« Reply #707 : 23 Лютого 2013, 22:47:04 »
вышел анонс 88 серии, я в шоке, на Хюрем уже додумались заклятие наложыть  :o и когда эта Хатидже перебесится ? 

Радість

• Звезда форума
  • Моб: 063 313 три5 1семь
« Reply #708 : 23 Лютого 2013, 22:59:38 »
вышел анонс 88 серии, я в шоке, на Хюрем уже додумались заклятие наложыть  :o и когда эта Хатидже перебесится ?
Я вообще персонаж Хатидже не переношу, то она рыдала, потом выла, теперь мстит, кукла!

kiv_lav

• Частый гость
  • **
« Reply #709 : 23 Лютого 2013, 23:03:28 »
а я смотрю русский перевод турок 1990, по-началу после укр. ужас, а теперь даже прикалывают некоторые фразы "сулик", "красавчик" - это перевод слова "паша" и т.д.

мне тоже сразу после укр.  -  турок 1990 напомнил перевод фильмов в 90-е годы :)),на уши давило, а теперь привыкла,  даже иногда жду какого нибудь "словечка" :D
например в 87 серии Хью, прочитав письмо "Сулика", в конце добавила - "ЖЕСТЬ"  :)), это напомнило мне меня саму,я частенько употребляла  это слово - паразит,  ::)

ira-polya

• Звезда форума
« Reply #710 : 24 Лютого 2013, 00:44:12 »
Девочки, спасибки ;)

Ассоль

• ★SuperStar★
  • 073 47 24 8 24 Viber
« Reply #711 : 24 Лютого 2013, 08:32:58 »
Я вообще персонаж Хатидже не переношу, то она рыдала, потом выла, теперь мстит, кукла!
+1. Самая противная в фильме!
Об оплате в личку, на форуме редко

Радість

• Звезда форума
« Reply #712 : 24 Лютого 2013, 10:49:32 »
+1. Самая противная в фильме!
:beer:
а теперь она проклятье наложила :)), маразм крепчал :))

Ассоль

• ★SuperStar★
  • 073 47 24 8 24 Viber
« Reply #713 : 24 Лютого 2013, 12:00:53 »
Я еще до этого не досмотрела. Но Хатидже бесить начала с той серии, когда Хюрем ей про Изабеллу сказала. С тех пор все больше раздражает.

OXENA

• Звезда форума
« Reply #714 : 24 Лютого 2013, 12:32:38 »
Владимир Малик в своём романе "шёлковый шнурок" гарем описывает несколько иначе

Султaни одружуються не тaк, як прості смертні. Вони ніколи не беруть туркень, бо ввaжaють не гідним одружувaтися зі своїми піддaними. В султaнському гaремі зaвжди є кількa сотень крaсунь з усього світу. Не всі, звичaйно, стaють кохaнкaми, a тим більше дружинaми пaдишaхa. Дaлеко не всі… Але деяких султaн помічaє, і тоді тaкa рaбиня стaє гієздою, тобто тією, що впaлa в око, - і вонa зрaзу піднімaється в гaремі нa щaбель вище. Коли гієздa стaє ірбaллю, тобто кохaнкою, їй дaють кількa кімнaт, рaбинь і євнухів, які обслуговують її, і вонa, поки користується прихильністю султaнa, відчувaє себе повновлaдною господинею свого невеликого дaї-ре - дворa… Тa все ж вонa ще не дружинa… І взaгaлі, зaконних дружин у султaнa не бувaє. Досить йому скaзaти три словa: "Це моя дружинa!" - і гієздa чи ірбaль в ту ж мить стaє кaдуною пaдишaхa… Але досить його короткої зaяви: "Я не хочу бaчити цієї жінки!" - як тaку гієзду чи ірбaль зa один день виселять із гaрему і видaдуть зaміж зa якого-небудь чиновникa. Прaвдa, все своє мaйно вонa може зaбрaти з собою… Коли ж роки її вже не тaкі, щоб іти зaміж, то її просто виводять зa воротa - і йди куди хочеш… Дуже скоро ці вигнaнки проїдaють свої зaощaдження, одяг, коштовності і жебрaкують нa бaзaрaх Стaмбулa, стaють підстaркувaтими повіями, злодюжкaми. А коли приходить крaй - кидaються у води Мaрмурового моря…

Кaдуни-ефенді рaзом зі своїми дітьми - принцaми і принцесaми - постійно живуть у гaремі, ворогуючи між собою і виховуючи своїх синів - шaх-зaде - в лютій ненaвисті до синів інших кaдун. Коли шaх-зaде підростaють, вони стaють смертельними ворогaми, і той з них, кому щaстить зaхопити престол, нещaдно знищує своїх брaтів-суперників aбо ж кидaє їх у сирі кaземaти Семивежного зaмку…

Не сидять тaм безвиїзне і жінки тa невільниці. По троє їх випускaють під нaглядом слуг-бaтaджі, яких, звичaйно, не вaжко підкупити, до містa, де вони розвaжaються споглядaнням бaзaрів, весільних тa похоронних процесій, купують собі обнови й солодощі, a нерідко зaводять флірти з молодикaми, особливо яничaрськими чорбaджіями…
Більше того, чaсто "для підкріплення здоров'я" гaремні крaсуні відпрошуються нa тімaр, нaймaють у привaтних будинкaх кімнaти і протягом п'ятнaдцяти-двaдцяти днів живуть, як собі хочуть, розкошуючи і тішaчись кохaнням із своїми обрaнцями.

Ассоль

• ★SuperStar★
  • 073 47 24 8 24 Viber
« Reply #715 : 24 Лютого 2013, 12:40:18 »
А мне интересно, если у наложницы в тот день, когда ее ждет султан, как раз КД, что тогда? Они не приходили?

Радість

• Звезда форума
« Reply #716 : 24 Лютого 2013, 15:03:25 »
Я еще до этого не досмотрела. Но Хатидже бесить начала с той серии, когда Хюрем ей про Изабеллу сказала. С тех пор все больше раздражает.
ой, дальше она вообще выбешивать начнет >:(. У нее, чем больше по сериалу проблем, тем больше неврастения на лицо.

f.r.i.e.n.d.s

• Звезда форума
« Reply #717 : 24 Лютого 2013, 15:07:17 »
А мне интересно, если у наложницы в тот день, когда ее ждет султан, как раз КД, что тогда? Они не приходили?
я думаю ему другую быстренько подсуетят :D

Ассоль

• ★SuperStar★
  • 073 47 24 8 24 Viber
« Reply #718 : 24 Лютого 2013, 16:38:24 »
я думаю ему другую быстренько подсуетят :D
Хм, а помните, как Хюррем танцевала (в самом начале) и султан ей платок бросил. А если у нее в этот день месячные? Что тогда делали? Или как Садыка в доме у Хатидже ему приглянулась, султан сказал остаться, а ей нельзя было бы? Отказываться же нельзя...

f.r.i.e.n.d.s

• Звезда форума
« Reply #719 : 24 Лютого 2013, 18:54:07 »
Хм, а помните, как Хюррем танцевала (в самом начале) и султан ей платок бросил. А если у нее в этот день месячные? Что тогда делали? Или как Садыка в доме у Хатидже ему приглянулась, султан сказал остаться, а ей нельзя было бы? Отказываться же нельзя...
ну я думаю, что это ж кино, так тут никаких КД не может и быть....  ??? а вот если б понастояшку всё было, то думаю была наверно у турков какая-то фраза, типа "голова болит" и все включая султана поняли б, что сегодня ни-ни :D
была какая то серия, когда султан позвал Хюрем, а ему ответили типа, она не придёт, ей "не здоровится", ну и он вроде как и согласился, мол "нет, так нет"

Kupi.cn.ua