Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Манту  (Прочитано 50426 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Елена

• Звезда форума
Re: Манту
« Reply #420 : 12 Січня 2013, 16:53:53 »
раньше не делали, если для сада, то там только манту подавай :-\

Карамелька

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
« Reply #421 : 12 Січня 2013, 17:06:57 »
Нам не для сада, а для себя. Пробу Манту делают каждый год и отслеживают в динамике реакцию. Мы не делали. Хочу сейчас узнать, чем можно заменить эту пробу?

Елена

• Звезда форума
« Reply #422 : 12 Січня 2013, 17:48:16 »
Вы у Любы спросите, она точно знать будет

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #423 : 12 Січня 2013, 21:06:47 »
Не хочу нікого переконувати чи повчати. Просто інформую. Прочитайте, якщо ваша ласка. :)

1. Проба Манту (буду скорочувати-ПМ) - це не щеплення, робиться вона не вакциною. Це діагностична процедура, яка проводиться туберкуліном (див. інструкцію до туберкуліну - в інтернеті є).
2. Чи проводиться вона, якщо дитина "трохи хвора" або якщо вона реконвалесцент (тобто перехворіла нещодавно)? - Ні. Варто  проводити пробу Манту лише коли дитина здорова.
3. Чи можуть зробити дитині пробу Манту без відома батьків? - Ні, тільки з їх згоди.
4. Чи мають батьки право відмовитися від проведення дитині ПМ?- Так.
5. Чи всім дітям треба робити ПМ? - Ні, є певні протипокази (див. інструкцію). Не роблять ПМ, якщо в дитини алергія на туберкулін.
7. Чи є альтернатива ПМ? -Теоретично є. Діаскін-тест (див. інтернет).  Але за чинними медичними наказами, протоколами - офіційно діагностичною пробою є ПМ. Тільки її результати підходять для садка, школи.
8. Чи можна спочатку написати відмову від ПМ, а потім її тихенько "вилучити" з медкартки дитини? - Можна. Коли ж виявиться (тьху-тьху-тьху), що підозра на туберкульоз (або в садочку хтось з дітей виявиться контактним по туберкульозу), й почнуть перевіряти чи у всіх дітей є обстеження, - тоді можна буде все перекласти "з хворої голови на здорову" й голосно засуджувати медиків, які з невідомих причин не зробили дитині ПМ :P А що - чим не варіант?..
9. Якщо мама не підписує ніяких відмов, а усно забороняє ПМ, то що тоді? - Дитині без згоди батьків ПМ не зроблять; факт усної відмови батьків записується в медкартку дитини; далі - див. відповідь на п.8.
10. Якщо мама відмовлялася від ПМ, а тепер передумала, то як бути? - Мама може в будь-який час анулювати свою відмову.
11. Якщо у дитини, яка садок, але через відмови батьків певний час не обстежена ПМ, виявиться підозра на туберкульоз, то що буде батькам її?.. - Офіційно, найімовірніше, нічого; а от як відреагують батьки дітей з тієї групи -  >:D - не беруся судити...
12. Чи має туберкулін побічні дії? - Так; див.інструкцію.
13. Чи запобігає щеплення БЦЖ захворюванню туберкульозом? -  Ні. Запобігає тяжкому його перебігу.
14. Чи можна стверджувати наступне: "Моя дитина ніколи не була в контакті з мікобактерією туберкульозу"? - Ні. Хворі на активну (з виділенням збудника) форму щодня їздять в транспорті (а поряд - ми з дитиною), ходять в магазини (а ми з дитиною за ними в черзі до каси); вони кашляють, прикриваючи рот долонею, а потім беруться за поручні в автобусі, за ручки дверей, вони дають продавцю купюри й копійки з тих же долонь, а ми потім отримуємо ці гроші на здачу; хто з нас й наших дітей завжди миє руки з милом "після вулиці"? До речі, мобільники, які ми тулимо ближче до рота, дуууже брудні; мікобактеріям там добре; на вуличному взутті, одязі, сумках - сидять, голубоньки...То в контакті з туберкульозом наші діти чи ні?..
15. Чи кожна людина може захворіти на туберкульоз? - Ні, 2% населення Землі несприйнятливі до збудника туберкульозу. ;)
16. Як дізнатися - може я теж входжу в ці 2%? - Ніяк.

Карамелька

• Звезда форума
« Reply #424 : 12 Січня 2013, 22:30:18 »
злобный тролль (что за ник такой? ;)), спасибо! Информативно.

Мармазетка

• Звезда форума
« Reply #425 : 03 Лютого 2013, 23:56:54 »
Люба, хочу спросить - мы в год пробу манту не делали (то уезжали, потому ее не было, потом делали КПК...), в общем, сейчас в поликлинике настаивают на пробе, а я вот думаю - если сейчас сделаем, а через пол года же опять делать, так не сильно часто это получится?

Елена

• Звезда форума
« Reply #426 : 04 Лютого 2013, 15:46:34 »
пробу делают раз в год, те в 2.5 сделаете

ИНЗЕЛЬ

• Звезда форума
  • 06три-468-9восемь-5ноль Инна
« Reply #427 : 04 Лютого 2013, 15:49:39 »
Люба, хочу спросить - мы в год пробу манту не делали (то уезжали, потому ее не было, потом делали КПК...), в общем, сейчас в поликлинике настаивают на пробе, а я вот думаю - если сейчас сделаем, а через пол года же опять делать, так не сильно часто это получится?
Пробу делают один раз в год.  Если сейчас сделаете, то след. буду говорить делать только через год, но никак не раньше.

Мармазетка

• Звезда форума
« Reply #428 : 04 Лютого 2013, 16:27:34 »
пробу делают раз в год, те в 2.5 сделаете
Пробу делают один раз в год.  Если сейчас сделаете, то след. буду говорить делать только через год, но никак не раньше.
спасибо  :)

igla1_07

• Звезда форума
  • 099-066-46-14 вайбер, 096-217-2693 Ира
« Reply #429 : 11 Березня 2013, 11:28:01 »
девочки, помогите-подскажите, стоит ли пить таблетки ребёнку, что выписали в тубдиспансере, была большая манту? пить их сказали 3 месяца
СП: http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=22459.0 -ремни,клатчи,бижутер.,очки,кож.кошел.,зонты
Индивидуальные и групповые туры по всему миру ТА "TUI"

ВиКуСьКа

• Звезда форума
  • 0635573440,0950526588
« Reply #430 : 12 Березня 2013, 09:01:52 »
А в тубдиспансере вам делали цыфровой снимок , общий анализ крови? Сколько у вас см. была проба и какой рез.был до этого(если не секрет). Где-то раньше нам Люба рассказывала о результатах пробы, у нас было 11см., сказала сделать повторно ч/з пол-года, и смотреть рез-тат, если не увеличилась и осталась на месте-то ничего страшного.

Карамелька

• Звезда форума
« Reply #431 : 12 Березня 2013, 10:14:38 »
А в тубдиспансере вам делали цыфровой снимок , общий анализ крови? Сколько у вас см. была проба и какой рез.был до этого(если не секрет). Где-то раньше нам Люба рассказывала о результатах пробы, у нас было 11см., сказала сделать повторно ч/з пол-года, и смотреть рез-тат, если не увеличилась и осталась на месте-то ничего страшного.
Поддерживаю.
Я тоже однажды столкнулась с тем, что врачи сами не знают норм реакций манту, тоже нас направляли в тубдиспансер и буквально были в панике: "Ах, у вас туберкулёз!". Пришлось самой разбираться, искать в интернете. Оказалось, что у нас манту в пределах нормы. Вот, рекомендую просвещаться:
http://krasmedic.ru/article/?idc=20&ids=&ida=55 - Манту
http://www.webbaby.ru/docft109.htm - Про прививку БЦЖ и реакцию Манту
http://mozdocs.kiev.ua/view.php?id=5192 - Нормативный документ, которым руководствуются при оценке Манту в Украине.
« Останнє редагування: 12 Березня 2013, 10:16:11 від Карамелька »

Natsha

• Новичок
  • *
  • Наталия
« Reply #432 : 13 Березня 2013, 13:56:39 »
Интересная тема, почитаю :)

Vikimama

• Звезда форума
  • Я такая добрая, потому что зла на всех не хватает.
« Reply #433 : 14 Березня 2013, 12:08:05 »
Спасибо Карамелька!!

ОКСАНА_К

• Звезда форума
  • 0933069438
« Reply #434 : 14 Березня 2013, 12:12:43 »
Почитаю