Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Другі страви: смачна основа повноцінного раціону  (Прочитано 3334 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Alexandr

  • Администратор
  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 1449
  • Спасибо: 139
  • Стать: Чоловіча

Смачні рецепти других страв на швидку руку або для святкового столу нескінченно різноманітні. М'ясо, риба, птиця, овочі, крупи – з цих продуктiв можна скласти другі страви на святкове меню та для харчування на кожен день.


Ще півстоліття тому фахівці впевнено вказували на необхідність обов'язкового включення в повсякденне меню перших страв. Сьогодні ті, хто займається вивченням питань здорового харчування, констатують: щоденне вживання супів не є принциповим пунктом при складанні раціону.


Прості рецепти других страв на кожен день часто готують з м'ясом, щоб вони були ситними. Дуже популярні другі страви з яловичини. М'ясо – обов'язковий «момент» чоловічого меню. Його обсмажують в маслі та жирі, запікають в духовій шафі, тушкують в горщиках або мультиварці (часто з картоплею та іншими пасльоновими або корінням). Другі гарячі страви з курки, яловичини, свинини, баранини та дичини по-домашньому смачні зі свіжими салатами, а з теплого їм підходять пюре, паста (макарони) і картопля (хоча медики кажуть, що ці продукти в парі погано засвоюються організмом).


Кабачки, баклажани, гарбуз, картопля, помідори, різноманіття капусти, цибуля, морквина і буряк – база прекрасних рецептів «на після супу». Освоюйте базові варіанти домашніх рецептів з покроковими фото, вивчайте кулінарні традиції різних народів, а з часом ви зможете вносити родзинку в звичні страви, перетворюючи їх у вишуканий бенкет.


Другі страви є основою харчування. Вміння приготувати рибу, м'ясо або овочі з ситним гарніром з упевненістю можна назвати одним з базових для кухаря будь-якого рівня. Ще більш цінна кулінарна здатність - вміти зробити апетитне частування, витративши на процес мінімум часу. Благо, сучасна кухонна техніка дозволяє виконувати багато завдань набагато швидше - починаючи з підготовки продуктів і закінчуючи їх обробкою.


Каші – величезний клас других гарячих страв. Їх варять на молоці, воді і бульйонах. Для вегетаріанців це джерело клітковини, вуглеводів і білка, для м'ясоїдів – вуглеводний гарнір. Щоб, розігріваючи кашу, піднести її по-новому, запечіть її в духовці під сиром, перемежовуючи овочевими або м'ясними шарами (або обома, так смачніше).


Окремої згадки стоять святкові другі страви. Рецепти з фото в даному випадку розкажуть не тільки, як правильно приготувати, але і як красиво сервірувати їжу.


Маючи на прикметі кілька цікавих ідей, господиня може забезпечити повноцінне гастрономічне розмаїття для всіх членів сім'ї. Рецепти швидких і смачних других страв по-справжньому виручають в моменти цейтноту, коли список справ виявився дуже щільним або на порозі раптово з'явилися гості. У відповідному розділі кулінарної книги напевно знайдуться кілька рецептів, навіть якщо в розпорядженні буде обмежений набір продуктів.


Kupi.cn.ua