Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Українська мова.  (Прочитано 41176 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

LanaS

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
Re: Українська мова.
« Reply #705 : 16 Жовтня 2013, 15:11:52 »
подивилася і мене тепер від гордості розпирає  ^-^
ДНК портрет нації

А я ще не бачила, обовязково подивлюсь!

Muse

• Новичок
  • *
« Reply #706 : 16 Квітня 2014, 13:19:59 »
Люблю нашу чудову Українську мову :-* але все ж живемо ми в Чернігові - де більшість використовує суржик, ближче до російської мови і деякі мої знайомі, навіть в школі вчили російську, тому використовую завжди мову співрозмовника.

Verchik

• Звезда форума
  • Вера 097 558 65 89; 063 288 36 72
« Reply #707 : 17 Квітня 2014, 00:07:14 »
Люблю нашу чудову Українську мову :-* але все ж живемо ми в Чернігові - де більшість використовує суржик, ближче до російської мови і деякі мої знайомі, навіть в школі вчили російську, тому використовую завжди мову співрозмовника.
Вчера вечером ходила на родительское собрание в школу для первокласников будущих, пообщалась с первой учительницей. Очень понравилось правильное произношение украинского языка, это очень важно, я считаю, т.к. обучение идет на родном украинском языке.
И как поставят изучение в садике, школе, дома - так ребенку и дасться учеба.
Мама двух сыночков

lana_85

• Постоялец
  • моб. О9З597ll3О
« Reply #708 : 17 Квітня 2014, 17:47:22 »
Хотела написать на Украинском, но в раскладке компа его давно нет. Если бы мое окружение разговаривало на нем - я бы с удовольствием перестроилась.
:)

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #709 : 17 Квітня 2014, 19:50:14 »
Хотела написать на Украинском, но в раскладке компа его давно нет. Если бы мое окружение разговаривало на нем - я бы с удовольствием перестроилась.
Думаю, що в нас з вами однакове мовне оточення (ви ж з Чернігова?..) Спілкуюся українською,
якихось проблем в плані спілкування українською в нашому місті (й за його межами) не помічаю.

LanaS

• Звезда форума
« Reply #710 : 17 Квітня 2014, 20:03:58 »
Думаю, що в нас з вами однакове мовне оточення (ви ж з Чернігова?..) Спілкуюся українською,
якихось проблем в плані спілкування українською в нашому місті (й за його межами) не помічаю.
Так само і я.
Хоча проблем абсолютно немає, але іноді все ж таки трапляються кривуляки, але я ж ображатися і звертати увагу не стану.
Відразу видно культуру і виховання.
У нас в родині чоловік і діти говорять російською. Лише я українською. При чому і донька, і син спершу говорили маминою мовою, але коли йшли в садок, школу, то оточення робила свою справу русифікації. :)
У світлі останніх подій донька, як через місяць отримає паспорт громадянина України, все частіше зараз розмовляє українською.
А я все жартую, що я україномовно їх троїх загнобила вже, то може звертатимуться за допомогою до північного сусіда. 

LanaS

• Звезда форума
« Reply #711 : 17 Квітня 2014, 20:08:51 »
Мій чоловік у розмові зі мною, також використовує мову співрозмовника. :)
Таки точно я їх загнобила, :D недаремно ж кажуть при утиски рос.мови в Україні

Valeria

• Звезда форума
  • 0638817889 Ніна
« Reply #712 : 17 Квітня 2014, 20:15:21 »
Мій чоловік у розмові зі мною, також використовує мову співрозмовника. :)
Таки точно я їх загнобила, :D недаремно ж кажуть при утиски рос.мови в Україні
а я своїх прошу щоб розмовляли українською, але поки неслухають  :-[ так в мене доня наполовину розмовляє, хоча зарез гостюємо вже другий місяць в моїх батьків на зх. Україні, так донечка вже більше українских слів вживає  :D

Aliexpress в ЛС

LanaS

• Звезда форума
« Reply #713 : 17 Квітня 2014, 20:22:43 »
а я своїх прошу щоб розмовляли українською, але поки неслухають  :-[ так в мене доня наполовину розмовляє, хоча зарез гостюємо вже другий місяць в моїх батьків на зх. Україні, так донечка вже більше українских слів вживає  :D
Я своїх ніколи не просила, навіть не натякала.
Діти до садочка розмовляти українською, бо це була для них материнська.
Хоча з донькою ох ми і по-почитали книжок російських авторів Барто, Чуковського

Julyashka

• Звезда форума
  • Об оплате и раздаче пишите в личку
« Reply #714 : 17 Квітня 2014, 20:46:52 »
У нас одна бабушка на украинском разговаривает,а вторая на русском,но мы все понимаем :)Вчера платила за садик,и передо мной платил парень-ну ооочень красивая и правильная речь,я аж рот открыла :)

tanua_78

• Местный житель
  • моб.0936246430 0672467423
« Reply #715 : 17 Квітня 2014, 21:23:09 »
А я ще не бачила, обовязково подивлюсь!
да девочки -значит мы сестры :o и мы самые развитая нация :super:

rav

• Звезда форума
  • Іра
« Reply #716 : 17 Квітня 2014, 22:25:17 »
Моя мама (вона з Зх. України) розмовляє з моїми дітьми укр. мовою, причому чиста укр. мова,  вихователька в дитячому садочку теж з Зх. України і розмовляє укр. мовою. Я, моя донечка і син добре знаємо мову і можемо спілкуватися, але, на жаль, в повсякденному житті це трапляєтся  рідко.
« Останнє редагування: 17 Квітня 2014, 22:26:58 від rav »

EL

• ★SuperStar★
  • я ни здеся
« Reply #717 : 17 Квітня 2014, 22:32:21 »
добавьте и пишите на украинском)

balabenuk

• Постоялец
  • 063 88 62 567,Ольга
« Reply #718 : 19 Квітня 2014, 07:26:57 »
спілкуюсь укр мовою.хоча в нас в місті більшість російськомовних.дитину вчили на укр мові-сад украіномовний.в малого каша була в голові-половина дітей на укр мові ,половина на рос мові,і ті і ті путали ,перекручували слова.і чоловік став говорити з сином на рос.зараз уже в 5 рлків знае ,що е укр мова ,е рос ,а е англ.папа наш вільно володіе 3 мовами.переходжу га рос мову з російськ друзями,а так на укр і мене на напрягае,що навіть всі будутб говорити на рос я говоритиму на укр,якщо мене розумітимуть,комплексів якихось у мене нема.в Черн половинва говорить з акцентами ,ті які після навчання залиш в Черн і перейшли на російську.а взагалі освідчена людина повинна знати 2 мови як мінімум і рос і укр
Що нас не вбиває,те робить нас сильнішими.

balabenuk

• Постоялец
  • 063 88 62 567,Ольга
« Reply #719 : 19 Квітня 2014, 07:34:40 »
тут про суржик писали украінський,е таке ,але й рос суржика хватае:-) кум як приіжае з Москви і послухае наших "руськіх" дак теж каже суржик.в них теж е куча акцентів
Що нас не вбиває,те робить нас сильнішими.