на городе статья про популярные имена 2011 года
http://www.gorod.cn.ua/news_32680.html"Бажання деяких батьків виділитися з натовпу і привернути до себе увагу призводить до того, що дитині дається ну дуже нетривіальне ім’я. Судіть самі. Упродовж 2011 року у відділі державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції були зареєстровані хлопчики з такими іменами як Джастін, Анастас, Карим, Ратмир, Ротмир, Марат, Спартак, Даніель, Ерік. Не відставали й батьки, у яких народилися донечки — Ірит, Каміла, Аміла, Версавія, Альвіна, Єва-Евеліна. А іноді батьки називають своїх дітей і зовсім рідкісними, дохристиянськими, а іноді навіть вигаданими іменами: Любава-Еліз, Доляна, Ведана, Божена, Сабіна.
Водночас не зменшується кількість фактів, коли батьки бажають назвати дитину такими іменами, що не відповідають правилам правопису. Приміром, наполягають, аби дитину записали як Глєб, тоді як в українському правописі — Гліб, або ж Дмитрій (Дмитро). Особливо часто зустрічаються декілька російськомовних варіацій українських імен Кирило, Микита, Орина та Ганна (на кшталт Даніїл, Кіріл, Кирил, Никита, Аріна, Анна). Часто батьки просять зареєструвати скорочену варіацію ім’я, наприклад, Анюта, Альона, Марічка, Ліна замість Ганни, Олени, Марії, Ангеліни тощо.
Для того, щоб дитині дати ім’я, що не передбачене українським правописом, потрібна письмова згода обох батьків. Наталія Іванцова розповіла, що в таких випадках працівники ДРАЦСу завжди попереджають батьків про можливі труднощі в майбутньому при оформленні їх дітьми різних документів. Та й про те, чи милозвучно нетипове ім’я поєднуватиметься з прізвищем та по батькові, як із нього в майбутньому утвориться «по батькові» — про це теж нагадують, але відмовити, якщо батьки наполягають, не можуть.
Що ж до найпоширеніших імен 2011 року, то це Поліна, Софія, Анастасія, Ілля, Олександр та Іван. Серед жіночих лідерами також є імена Марія, Катерина, Олександра. Серед чоловічих імен вже декілька останніх років на піку популярності імена Кирило, Микита та Данило (у різній транскрипції). Саме так нарекли більшість із 3062 маленьких чернігівців, які народилися минулого року в Чернігові та були зареєстровані у відділі державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції.
Останніми роками, за словами Наталії Іванцової, все частіше батьки називають своїх дітей такими незаслужено забутими іменами як Остап, Тимофій, Макар, Лука, Аристарх, Варвара, Евангеліна, Орина, Лукерія, Аксинія."